DanmarkSchlagerpinglan: På lördag, den 23:e februari, kommer Danmark att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2019 genom finalen av “Dansk Melodi Grand Prix 2019“.

Vi har kunnat lyssna på “DMGP 2019”-bidragen ett bra tag nu och jag är därför redo att göra den traditionella inför-finalen-topp-listan, vilken har visat sig vara ganska rolig att ha och jämföra med efter att man sett finalens live-framträdanden:

Ett av de tävlande bidragen i Danmarks “Dansk Melodi Grand Prix 2019”:

Dancing With You In My Heart“, Marie Isabell

Schlagerpinglans “DMGP 2019”-topp-10, 2019-02-19:

1. Dancing With You In My Heart“, Marie Isabell
2. Love Is Forever“, Leonora
3. League of Light“, Julie & Nina
4. Dronning af baren“, Humørekspressen
5. Anywhere“, Simone Emilie
6. That Vibe“, Leeloo
7. Say My Name“, Sigmund
8. Hold My Breath“, Rasmus Faartoft
9. Kiss Like This“, Jasmin Gabay
10. Step It Up“, Teit Samsø

Schlagerpinglan: Efter att ha lyssnat på de danska finallåtarna ett tag nu så står jag kvar vid samma slutsats som jag drog efter den första genomlyssningen: för mig är det fyra bidrag det handlar om. Vilken som till slut blir min favorit lär avgöras under finalen då man får se hur väl de står sig live.

För tillfället så tycker jag dock att tre av dem har väldigt bra verser medan refrängerna är deras svaga punkt. Vad gäller det fjärde bidraget, “Dronning af baren“, så har jag inga problem med refrängen utan där är det snarare själva texten som jag har lite svårt att känna något större engagemang för. Men, men… vi får väl se vad som händer på lördag, kanske är det ett helt oväntat bidrag som visar sig ha den mest övertygande helheten. Allt kan ju fortfarande hända. 😀

Mer om Danmarks förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Danmark i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Danmark 2019: Schlagerpinglans topp-10 (19-02-19)”

 1. Marcus

  Jag älskar kalaallisut, det är ett så jäkla vackert språk och jag hoppas nån dag kunna lära mig lite mer av det. Tills vidare pluggar jag in texten till League of Light och hoppas att den får chansen att representera Danmark i Tel Aviv! <3

 2. Marcus

  off-topic:

  men när jag ser den här videon som Laura la upp igår så hoppas jag hon inte är bränd från framtida deltagande i Eesti Laul. Hon gör så jävla bra musik, och Verona var nog ändå den svagaste låt hon haft.

  https://www.youtube.com/watch?v=7Fc_5uzQYNQ

 3. Adri

  Två låtar sticker ut för mig här:

  1. ”Love is forever”
  2. ”League of light”

  Men då tvåan är JÄVLIGT MAINSTREAM (förutom grönländskan) så hoppas jag ändå faktiskt ganska innerligt på ”Love is Forever” 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Marcus, Åhh, tackar… precis i min smak. 🙂

 5. Johanna

  MIn favorit är tveklöst “love is forever” men “league of light” vore ok som vinnare med och även Pinglans favorit men jag är rätt säker på att vi inte hamnar i Köpenhamn nästa år och Danmark är ändå lite tråkiga då ingen av dessa låtar sticker ut nämnvärt….

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se