Litauen Precis som det ryktats om så kommer Monika Marija endast att tävla bidraget “Light On” i finalen av “Eurovizijos” dainų konkurso nacionalinė atranka, den nationella uttagning som kommer att utse Litauens bidrag i Eurovision Song Contest 2019.

Det andra bidraget som hon också tagit sig till final med, “Criminal“, har hon däremot beslutat sig för att inte tävla med och kan därför se fram emot att få betala böter för sitt regelbrott. Det blir i stället Alen Chicco och hans “Your Cure” som får den sista finalplatsen. (Källa: lrt.lt)

Bidraget som ersätter Monika Marijas “Criminal” i finalen av “Eurovizijos 2019”

Your Cure“, Alen Chicco (blev femma i den andra semifinalen)

Schlagerpinglan: Som jag har skrivit tidigare så förstår jag inte hur man med gott samvete först kan tillskansa sig fördelar (att tävla med mer än ett bidrag) för att sedan låta bli att ta konsekvenserna av sina fördelar (tävla med två bidrag i finalen). Bara det faktum att det nu kommer att delas ut böter för gärningen säger ju en hel del om hur fel det är.

Nåja, som vid så många andra uttagningar där man kan ha åsikter om hur de väljer ut sina vinnare så är det väl bara att påminna sig om att detta är TV-bolagens tävlingar och att det är TV-bolagen som bestämmer reglerna. I värsta fall så skulle de ju kunna få för sig att välja ut sina bidrag internt i stället… och det är en utveckling som jag absolut inte hoppas på.

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Litauen i ESC 2019
Se det uppdaterade finalstartfältet här: “Lyssna på “Eurovizijos”-finalbidragen

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Litauen 2019: Monika Marijas “Criminal” tävlar ej i finalen”

  1. Adri

    Det är så konstigt beteende tycker jag. Reglerna lär ju ha lagts ut för henne innan hon deltog. Respektlöst mot tävlingen också.

  2. Johanna

    Otroligt dålig respekt mot de andra tävlande DOCK är ju “Light on” överlägset bäst nu när “Criminal” inte är med så jag hoppas hon vinner ändå!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se