Sverige Schlagerpinglan: Enligt hålltiderna för Melodifestivalen 2019 så är det torsdagar kl. 13:30 och kl. 21:00 som gäller om man vill få sig ett smakprov på de tävlande bidragen innan deltävlingen.

SVT har nu presenterat de minut-klipp av studioversionerna som vi får lov att lyssna på och efter att ha gjort det ett antal gånger så har jag rangordnat dem efter hur väl de föll mig i smaken, utan något tävlingstänk. Av listan nedan framgår därför vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt.

Senare kommer listan (förhoppningsvis) att kunna uppdateras med länkar till små live-klipp från artisternas repetitioner som genomförts under dagen och som är lovade att släppas kl. 21:00.

Två av de tävlande artisterna i Melodifestivalen 2019:
John Lundvik Ann-Louise Hansson
John Lundvik & Ann-Louise Hansson (Grafik: SVT)

Lyssna på 1 minut av Melodifestivalen 2019:s fjärde deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
Mina preliminära “Direkt till final”-bidrag:
“Too Late For Love”, John Lundvik
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(John Lundvik, Anderz Wrethov, Andreas ”Stone” Johansson)
“Kärleken finns kvar”, Ann-Louise Hansson
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(David Lindgren Zacharias, Josefin Glenmark-Breman, Olof ”Ollie” Olsen)
Mina preliminära “Till Andra Chansen”-bidrag:
“I Do”, Arvingarna
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Nanne Grönvall, Mikael Karlsson, Casper Jarnebrink, Thomas ”Plec” Johansson)
“Stormbringer”, Pagan Fury
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Tobias Gustavsson, Fredrik Thomander, Anders Wikström, Mia Stegmar)
Övriga bidrag:
“Känner dig”, Anton Hagman
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Gusten Dahlqvist, Oliver Forsmark, Anton Hagman, Jakob Hjulström)
“On My Own”, Bishara
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Markus Sepehrmanesh, Benjamin Ingrosso, Robert Habolin)
“Torn”, Lisa Ajax
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Isa Molin)

Schlagerpinglan: Efter att ha lyssnat på de små smakproven ett par gånger så har jag kommit fram till att jag nu endast är nyfiken på två av bidragen, d.v.s. de av John Lundvik och Ann-Louise Hansson. Visst, det är egentligen för tidigt att säga något om slutresultatet men just för tillfället, utan att ha sett fullversionerna framföras live, så är det endast “Too Late For Love” och “Kärleken finns kvar” som känns som låtar som skulle kunna beröra mig. Men, men… än kan mycket hända. 😀

Om ni är intresserade av att ta del av ett par av de åsikter som gavs efter gårdagens genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni en del rapporter längst ner på mitt Lidköping-uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2019” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


36 kommentarer till “Melodifestivalen 2019: Lyssna på fjärde veckans bidrag”

 1. Marcus

  Man kan ju konstatera efter minutklippen att Sverige inte får sin sjunde vinst i år.

  Det är lite tråkigt det här. Det är ett överlag bättre år än på länge, man samtidigt finns det inte en enda låt som skriker vinnare av alla som varit med i år. Skickar vi fel tror jag till och med vi riskerar att åka ut i semin (Liam och Hanna, jag kollar på er!).

  Nåväl, tillbaka till helgen. Jag tror tyvärr att John och Lisa går vidare, eftersom det verkar vara sånt svenska folket gillar numera. Hade jag fått bestämma hade däremot blivit såhär:

  1 Ann-Louise
  Vacker, värdig och enkel. Ibland behövs inte mer.

  2 Bishara
  Snygg, enkel poplåt med en charmig kille.

  3 Anton Hagman
  Modern svensk pop. Lite anonym men enkel att tralla med i.
  4 Arvingarna
  Klassiskt dansband. Slår aldrig fel.

  5 Lisa Ajax
  Bra låt, riktigt bra låt. Men Lisa Ajax? Mer anonym röst får man leta efter, och vid hennes två tidigare försök fanns inte mycket till scennärvaro. Hon är inte dålig, men bara en gigantisk axelryckning.

  6 Pagan Fury
  Ja, nej… Hennes engelska är första problemet. När jag väl tar mig förbi det är låten slut och… Jaha? Var det allt?
  7 John Lundvik
  Nej. Meningslös “upplyftande” musik med ett av de största falska leendena Sverige har uppvisat sen Gösta Bohman var partiledare för Moderaterna. Och låten låker lika tråkig, själlös och intetsägande som hans brittiska vinnare. Tyvärr finns det stora delar av Sverige som går loss på det här, så jag utgår från att han har vinstchans.

 2. Mats Wältare

  Den här deltävlingen är lite sisådär tycker jag men jag har favoriter och så här hoppas jag att det ska gå
  1. Lisa Ajax jag har alltid älskat henne sen hon vann idol och jag har älskat hennes låtar i mello som My heart wants me dead och I don’t give a så hoppas Lisa går till final annars blir jag faktiskt arg
  2. John Lundvik älskade hans låt förra året och jag gillar hans låt i år så tror att den går till final
  3. Bishara bra pop låt kan gå till final men tror den går till andra chansen
  4. Anton Hagman den här låten är helt ok och tror den går till andra chansen
  5. Pagan Fury jag blev lite besviken på den här låten jag förväntade mig nåt större tror den här åker ut
  6. Arvingarna nja den här är låten är väldigt tråkig och jag tror den åker ut
  7. Ann Louise Hansson väldigt tråkig och jag tror den åker ut

 3. Adri

  Okej. Först ett stort HALLELUJA för Melodifestivalen så som jag vill ha det är tillbaks 🙂 Detta är nog faktiskt hands down den bästa upplagan, kvalitetsmässigt, sen jag började titta 2003. Jag står för det, håller ni med? Kanske kanske inte. Jag är fruktansvärt glad iaf 🙂

  Denna vecka då?

  1. Lisa Ajax
  2. Pagan Fury (förvånad själv, räknade inte med detta)

  3. John Lundvik (ENOOOOORM förbättring från det provocerande gäspet från förra året. Gud vad jag avskydde den. ”My turn” är inte förlåten hos mig än. Den var hemsk.)
  4. Ann-Louise Hanson

  5. Anton Hagman

  6. Arvingarna
  7. Bishara (Tyvärr tror jag NÄSTAN att låten hade kunnat vara hur som helst här… jag kommer ha svårt för allting med den rösten. Tyvärr.)

 4. Daniel

  Tydligen var Lisa Aja låt tänkt för Loreen förra året, men hon ratade den för Statements. Kan inte låta bli att tänka på hur den hade låtit och sett ut i Loreens tappning.

 5. Adri

  Nu när alla låtar hörts så känner jag att vinnaren borde vara ”Hold you” trots allt. Så jä-ä-ävla bra! Och jag tror det skulle gå bra med tanke på mottagandet den redan fått utomlands, och att det är två bra röster, två bra artister, en snygg show (jag älskar när showerna använder sig mer av praktiska effekter än teknik).

  Så om ingen överraskar rejält på lördag kommer jag ringa mig bank på ”Hold You” 🙂

 6. Johanna

  Nej men detta var en stark deltävling efter två lite svagare. Tror nog att John och eventuellt Lisa kan utmana om slutsegern här trots allt.
  Jag gillar inte Lisa Ajax men hon kan sjunga och låten kommer tilltala alla människor som inte bryr sig om att hon bara har ett ansiktsuttryck…

  Sedan tycker jag personligen att Arvingarna borde gå minst till andra chansen bara på igenkänning i texten och att det är många ballader i detta startfält. Jag kommer rösta på dem. Bishara var också riktigt bra och jag tror att om John Lundvik får till det blir det en kille som vinner i år igen (suck!) Jag gillade hans förra bidrag bättre men detta är absolut bra nog att vinna (han borde vunnit redan förra året dock)

  Min ranking(inte vad jag tror)

  1. Bishara
  2. Arvingarna
  3. John Lundvik
  4. Ann-Louise Hansson (hög igenkänningsfaktor när man nyss mist en nära anhörig)

  5. Lisa Ajax

  6. Anton Hagman (älskade “Kiss you Goodbye” men denna är mest bara meh)
  7. Pagan Fury (så dåligt att jag inte vart jag ska börja)

  Tror att den enda i denna deltävling som “sitter säkert” är John Lundvik. han och Lisa har starka ballader och kan tilltala samma grupp röstare och då tror jag att han dra det längre strået….

 7. Stefan

  Jag tror Lisa Ajax vinner mello i år. Hon har en bra låt och en gudabenåd röst. Baserat på den minuten som vi fått höra. Jag har bettat på att hon vinner. Tror John Lundvik också går till final. Arvingarna och Bishara till andra chansen.

 8. Adri

  Johanna: Vi känner lite samma. Jag tror John är den här som kan utmana om segern. Ingen från deltävling 1 bör kunna göra det (eventuellt Anna om hon tar sig till final via AC, då hon verkar populär utomlands). I deltävling 2 är “Hold You” segerkandidaten. Och varken Jon Henrik eller Lina känns som riktiga segerkandidater.

  Så för min del gissar jag att det är ett two-, eventuellt three-headed race 🙂

  Över till något annat, i alla fall, om intrycken från smakproven står sig så lär min topp 28 se ut som följande (dvs, jag är öppen för förändring. Herregud ja 🙂 ).

  1. Hanna Ferm & Liamoo
  2. Zeana ft. Anis Don Demina
  3. Anna Bergendahl
  4. Lisa Ajax
  5. Jon Henrik Fjällgren
  6. Pagan Fury
  7. Lina Hedlund
  8. John Lundvik
  9. Margaret
  10. Martin Stenmarck

  11. Andreas Johnson
  12. Malou Prytz
  13. Arja Saijonmaa
  14. Wiktoria
  15. Jan Malmsjö
  16. Omar Rudberg
  17. Rebecka Karlsson
  18. Oscar Enestad
  19. Anton Hagman
  20. Mohombi

  21. Ann-Louise Hanson
  22. Dolly Style (ja, plats 22 är väl inte en stolt placering direkt, men jag får motvilligt medge att Dolly Style ändå stått för att vara årets växare då jag planerat att sätta dem sist vid denna tidpunkt förra veckan)
  23. Nano
  24. Arvingarna
  25. Vlad Reiser
  26. Lovers of Valdaro
  27. Bishara
  28. High15

 9. Marcus

  Tyvärr har du nog rätt Adri. Första gången på länge jag inte kommer kunna känna någon som helst stolthet över vad Sverige skickar. Senast var nog 2007. Vad vi än skickar kommer det bli en av våra sämre vinnare (med undantag för om Anna vinner).

  Såhär skulle jag nog ranka låtarna:
  1 Ann-Louise Hanson
  2 Anna Bergendahl
  3 Omar Rudberg
  4 Arja Saijonmaa
  5 Oscar Enestad
  6 Martin Stenmarck
  7 Bishara
  8 Lina Hedlund
  9 Vlad Reiser
  10 Lovers of Valdaro
  11 Anton Hagman
  12 Malou Prytz
  13 Arvingarna
  14 Dolly Style
  15 Zeana ft. Anis Don Demina
  16 Margaret
  17 Rebecka Karlsson
  18 High15
  19 Mohombi
  20 Jan Malmsjö
  21 Nano
  22 Andreas Johnson
  23 Pagan Fury
  24 Jon Henrik FJällgren
  25 Lisa Ajax
  26 Wiktoria
  27 Liam & Hanna Ferm
  28 John Lundvik

 10. Marcus

  hm, Lina ska strykas från 13, övriga hoppa upp ett snäpp och John Lundvik på sistaplatsen ^^

  Svar från Schlagerpinglan: Jag justerade din lista enligt dina instruktioner men det saknas ett namn då du inte hade någon plats 16 (Dolly Style 15 och Zeana ft. Anis Don Demina 17 på din ursprungliga lista)

 11. Mikaela

  Håller med om att Hold you vore ett katastrofalt val till Eurovision. Låten är för klinisk och beräknande, och inget av den värme och gillbarhet båda sångarna visat upp i Idol kommer fram i framförandet.

  Jag gillar Lisa Ajax låt och är spänd att se den live på lördag. Kanske en utmanare till segern?

 12. Adri

  Marcus får jag då ställa en fråga? 🙂 Ta inte detta fel, du tycker som du tycker ju. Men jag ser att din botten 4 består av tre finalister och en som tippas få viss framgång.

  Gillar du dem genuint minst av alla 28, eller är det en slags kompensation för hypen kring dem? För jag menar ovan så är Lisa ändå din femteplats i detta heat? 🙂

  Och sen en liten note: Du har skrivit Lina Hedlund två gånger (8 och 13) – men (VAD JAG SER!) ingen John Lundvik 🙂

 13. Adri

  Oj, vi skrev förbi varann där Marcus 🙂

 14. Adri

  Jag tror ”Hold You” vore ett utmärkt val faktiskt 🙂 Tror iaf de skulle bättra på Mr. Ingrossos sjundeplats 🙂 (så här innan alla avslöjats iaf 🙂 )

 15. Marcus

  Såhär: jag gillar Lisas låt. Med Loreen hade den säkert varit min etta. Men Lisa drar ner den så fruktansvärt mycket att jag blir mer och mer anti varje gång jag tänker på det. Låten förtjänar ett bättre öde.

  Vad gäller Wiktoria så finns där ingen låt. Jag gillar henne men nu när hon står i duschen och sjunger så verkan hon spola bort melodin också. Luft. Tomt. Tyvärr.

  Hold You är faktiskt katastrofalt dålig som låt. Mikaela satte ord på det, klinisk och beräknande. Ingen värme, inget äkta. Och hur många gånger jag än lyssnar på den kan jag inte komma ihåg den, det säger en del. Jag vill gärna gilla den, jag gillar Liam och Hanna Ferm börjar jag ändra åsikt om så smått, men låten är verkligen för dålig.

  John Lundvik gör mig illamående. Jag har svårt för människor med falska leenden. Det kryper i hela mitt skin. Låten kan jag inte riktigt uttala mig, men det lilla jag hör påminner mig om Storbritanniens aggressiva menlöshet. Det provocerar mig att man skriver låtar som är som gjorda för tre minuters radioskval och sen ut i glömska. Det är sååå svensson, så tillrättalagt och så förutsägbart.

 16. Marcus

  Tack Pinglan, men vem fanken har jag glömt? 😀 Jag ser verkligen inte!

 17. Schlagerpinglan

  @Marcus, Andreas Johnson

 18. Marcus

  Oj jäklar… Det säger ju en del om hur tråkig han var. Efter Sing For Me som jag älskade så har det gått utför… :/ Han skulle jag lägga in på en tjugoandraplats på listan.

 19. Johanna

  Men alltså ni som gillar Lisa Ajax- ja jag hör att hon kan sjunga men här kan vi snacka INGEN utstrålning. Hon sjunger om kärlek men i sitt klipp har hon STORA problem att nå ut till publiken. Om hon inte jobbar på det kan hon mycket väl hamna i Andra Chansen igen…

  Bäst klipp från repetitionerna tyckte jag Ann-Louise, Arvingarna och John hade. och nu vet jag att Bishara kan sjunga med så då kanske man kan slänga in ett par röster där!

 20. Josef

  Ojoj, sällan jag skriver om “Mello” och särskilt då vid en tidpunkt på dygnet som denna. Men när jag hörde John Lundvik så kände jag efter 10 sekunder, WOW, kanske det bästa sedan Sanna Nielsen och Undo! 🙂

  Genast lyssnade jag på förra årets ESC tredjeplacerare Cesár Sampsons “Nobody but you” och tänkte kort::
  Om Cesár vann juryomröstningen och fick en bra 3:e plats totalt, var kan då inte denna låt hamna?

  Och jag lovar er en sak. Ingen oavsett vem som vinner i finalen (förutom kanske Lina H och I do me) så kommer vi få så låga poäng från tittarna som Benjamins “Dance you off” fick (plats 23 om jag minns rätt) 😀 Speciellt inte John Lundvik som vi får höra fullt ut på lördag!

 21. Mikaela

  @Johanna Jag har bara hört studieversionen och gillade den enormt, men det är ju som du säger – når man inte ut på scenen spelar bra låt mindre roll. Hoppas hon kan slipa på framträdandet till lördag då!

  @Josef Tror snarare att igenkänningen kan bli en nackdel. Att skicka nåt som påminner för mycket om ett bidrag som gick bra förra året brukar inte vara så poppis. Sen tyckte jag låten var sådär så det påverkar också min uppfattning =)

 22. Adri

  Jag tycker Lisa ändå har viss utstrålning. Och sen tror jag inte begränsad utatrålning är ett problem. Kommer ni ihåg tvåan 2017?

  Det var Nano. Han hade 0% utstrålning. Men problemet där som gör också gör det värre än hos Lisa var ju att han kunde inte sjunga heller.

  Så om han ändå lyckas få silver med dem förutsättningarna så borde Lisa iaf gå vidare nånvart! Helst till final 🙂

 23. Johanna

  @adri Du menar ettan 2017. Jag låtsades hela säsongen att Nano som hade en riktig låt fick vinna istället för det där hemska vi skickade som jag har placerat näst sist av allt vi någonsin skickat till ESc….

 24. Adri

  Johanna: Det är ju ännu värre. I min åsikt var låtarna mer eller mindre exakt lika bra, så då fick det bli en kamp artisterna emellan och då är Robin Bengtsson så vida överlägsen Nano.

  Robin är inte ens en så bra artist. Han är godkänd helt enkelt. Nano underkänns på alla kriterier.

 25. Schlagerpinglan

  @Daniel, Det låter betydligt mer intressant i mina öron då de båda artisterna är så pass olika (och jag själv aldrig var speciellt förtjust i “Statements”)

  @Josef, “Too Late For Love” känns som något juryn skulle kunna belöna med höga poäng och även jag har höga förhoppningar på bidraget på lördag. Om det blir lika bra som det ser ut i nuläget kan detta mycket väl bli min MF 2019-favorit (ska inte säga för mycket då jag börjar glömma hur mina andra final-favoriter lät). 🙂

 26. Josef

  @Schlagerpinglan. Ja, jag kanske går händelserna i förväg och låten i sin helhet blir “bara bra” men inte så mycket mera, men vi får se nu på lördag!? 🙂 I nuläget är mina favoriter John Lundvik som nämnts, sedan Jon-Henric Fjällgren och Wiktoria. Förmodligen blir Hanna Ferm och Liamoo svåra att slå om man tittar på oddsen men oddsen har faktiskt ibland haft fel. Jag tycker jag får känslan av en smula stelhet i “Hold me” och jag tänker att den känns mer överdramatiserad än äkta. De båda är så fasligt UNGA (vilket man själv inte är) 😀 , och får mig att tveka varifrån dessa enorma känslostormar egentligen har sitt ursprung i?!

  Nu är man så otroligt nyfiken på när och vad Sergej Lazarev kommer att bjuda på i Maj!? Hursomhelst verkar det som att alla bettingbolag är nästan säkra på att det blir en kanonlåt. De har bara ett odds på 4.5 innan man vet något alls om låten…

  Lisa Ajax för mig är ett litet mysterium. Jag gillar tjejen och hon har väldigt fin röst, men av vad jag fick intrycket av det aktuella biidraget så tycker jag att den känns lite väl “producerad” och jag går inte riktigt igång på låten av det lilla jag hörde..

  **Jag måste dessutom rätta mig själv. Denna låt “To late for love” kanske är det bästa sedan vår allas favorit Heroes med Måns Zelmerlöf som faktiskt vann redan 2015. Sannas Undo var ju året innan 2014.

 27. Micke

  Jaså Josef är här igen 🙂 En av de två jag först pratade med här för hundra år sen eller vad det var. Kvinnan på K har tyvärr inte synts till på ett tag men välkommen tillbaka Josef. Fan ta dig om du inte har samma smak som jag 🙂

 28. Adri

  Josef: Jag gillar John Lundvik, men han är faktiskt bara min åtta i år. Får man fråga vad du tycker om ”Hold You”?

  Det är ju en vinnarkandidat, och om den vinner så vore det vår bästa representant sen Loreen tycker jag 🙂

 29. Schlagerpinglan

  @Josef, Även jag har lite svårt att köpa hela “Hold me”-konceptet men vi får väl se hur det slutar. Som sagt, svårt att säga något så länge vi inte sett alla bidragens live-scenshower men även svårt att inte spekulera då det i år är så mycket mer intressant än det varit på flera år, tycker i alla fall jag. 🙂

  Och vad gäller Lazarev så gör jag mitt bästa för att hålla nere mina förhoppningar och förväntningar, så att låten ska få en ärlig chans när jag hör den första gången… men det är inte lätt. Efter att ha fått en pallplats i ESC så har jag svårt att tro att man kommer tillbaka med något annat än en låt man tror sig kunna vinna med. 😀

  @Micke, Jag kan säga detsamma om dig. Att du är här igen, inte att du ska ha samma smak, för det lär inte hända. 😉 Hoppas allt är OK.

 30. Adri

  Jodef: Men jag är ju sämst… du har redan skrivit dina åsikter ju 🙂 Glöm min fråga! 🙂

 31. Micke

  @Pinglan, tack ska du ha. Inget vi ska göra nån grej här av men jag är på gott humör. Fick opereras snabbt då de hade negativ syn på det som de trodde sig se. Såg dock bättre ut än de befarade så jag är bara på gott humör. Blir så när man får framtidstro igen 🙂 Släpper det nu för musiken regerar här 🙂

  Ska försöka lyssna ikapp så mycket jag orkar här. Tur att det inte hänt så mycket här i veckan vad jag vet. Tror inte det i alla fall. Det är väl bara Finland och Tyskland. Eller?

 32. Schlagerpinglan

  @Micke, Skönt att höra. Jepp, det har varit en lugn inledning på veckan och endast Finlands låt och Tysklands startfält har släppts.

 33. Josef

  @Micke: Hej Micke! 😀 Ja nu var det väl dags igen. Har du opererats, och för vad om man får fråga? Om jag minns rätt tillhörde du också min 70-tals generation. Och vi blir ju inte yngre tyvärr!? 🙁

  Nu till låtarna: (hoppar över mello till dig, då jag tror mig veta att du inte följer det p.g.a alla “robotar”)

  Alltså Italien, den är ju så bra, eller är den det? Första gången när jag hörde den tänkte jag men vad i h*****
  Men efter några lyssningar börjar bitarna falla på plats och en härlig måbra-känsla finns där tydligt för mig i låten Soldi. En ännu svårare nöt är Sebi och Slovenien. Fantastisk ena dagen jag lyssnar sedan ååå vad tråkig.
  Vad är dina tankegångar hittills om bidragen? Fågel fisk etcetra…

  @Adri: Då glömmer jag din fråga för tillfället, men vi kommer säkert diskutera andra låtar då du är den som tydligast av oss alla delger din uppfattning på både gott och ont! 😀

  @Schlagerpinglan. Men vad lever vi för om inte för det stora “hoppet”? Hoppet om en bättre värld, klokare politiker och ett superbidrag från Ryssland och Sergej Lazarev år 2019! 😀

 34. Micke

  @Josef, kul att se dig igen även om du har lite konstig smak ibland 🙂 Yepp jag har varit under kniven i veckan. Inget jag egentligen vill ta upp här men jag vet hur jag själv fungerar när folk försvinner. Du och jag pratade ju mycket här under ett gäng år här med en trevlig tjej som plötsligt sa en grej som inte lät positiv och sen dess är hon borta. Jag har haft svårt att släppa det sen. Kanske bara jag som är knäpp men jag är sån när folk inte mår bra. Därför sa jag till här att jag troligen försvinner ett tag. Nu verkar det som det var bättre i mitt fall än läkarna trodde så då går ju humöret upp igen. Cancerskiten som i så många fall, även i min släkt.

  Tack för att du frågade Josef men vi släpper det nu. Det är ju musiken som gäller här 🙂

  Jag har 15 låtar hittills som jag givit (8/10), eller rättare sagt 12 då 3 av dem är högre än så. vet du Josef jag tror aldrig jag någonsin ändrat mig så mycket som i Italienska låtens fall. När San Remo höll på rankade jag den lägst av alla 24 där men jädrar så den växt. Idag blend de jag ger en åtta.

  Du nämnde just en av de tre jag har på min pall med mer än åtta i betyg. Det är “Sebi”. Snacka om mysig låt. Försvinner bara bort när jag hör den. En av mina tre är alltså vidare. Nja faktiskt två för Albanien valde helt rätt. Tyvärr är den i mitt tycke inte riktigt i samma höjd live som i studioversion men de fixar de nog.

  Det tredje och min absoluta favvis finns i Moldaviens uttagning. Om jag minns din smak rätt så tror jag inte riktigt det är din grej men min. Lugnt varvat med röj och dessutom fiol 🙂 Wow. Här är den. En grej bara. Jag vet väldigt få som gillat den vid första lyssningen men jädrar så den växer

  https://www.youtube.com/watch?v=AOkRF6PBg_w

  har du hunnit ikapp alla länder här än Josef? För mig är det väldigt delat. Hälften är bra och hälften dåligt. Faktiskt nästan inget hyfsat överhuvudtaget. Tyvärr har jag slängt ut min åttonde nolla genom tiderna. Synd. Ska bli kul att se vad du tycker om ESC 2019 hittills

 35. Micke

  Detta är min topp 15 Josef med båda klara, utslagna och andra. Dessa får (8/10) eller mer som de tre första.

  1. “Sub Pămînt“, Che-MD ft Elizaveta Ivasiuk – MOLDAVIEN
  2. “Sebi”, Zala Kralj & Gašper Šantl – SLOVENIEN
  3. “Ktheju tokës“, Jonida Maliqi – ALBANIEN
  4. “Hazavágyom“, Leander Kills – UNGERN
  5. “En livredd mann“, Kjetil Mørland – NORGE
  6. “Moja bol“, Wonder Strings i Ivana Vladović – SERBIEN
  7. “Criminal”, Monika Marija – LITAUEN
  8. “Soldi“, Mahmood – ITALIEN
  9. “True Colors”, Barbora Mochowa – TJECKIEN
  10. “Zero Gravity”, Kate Miller-Heidke – AUSTRALIEN
  ———————————————————————————
  11. “Ashes to Ashes”, Anna Bergendahl – SVERIGE
  12. “Kedves Világ!“, Antal Tímea feat Demko Gergő – UNGERN
  13. “Tous les deu”, Seemone – FRANKRIKE
  14. “Kulcs“, Fatal Error – UNGERN
  15. “Soovide puu“, Sandra Nurmsalu – ESTLAND

 36. Josef

  @Micke Saker kom emellan här några dagar så ursäkta sent svar! 😀 Ja du, Kerstin är mig en gåta?! Vad hände egentligen? Var det något som sades här på bloggen och hon blev sårad? Hoppas det inte var jag som som gjorde det?! Men det vore jätteskoj om hon kom tillbaka! 🙂

  Oj, ja du har verkligen lyssnat igenom bidragen och i flera fall på uttagningar som är pågående innan artist har valts!? Själv nöjer jag mig med Mello, och de bidrag som blir klara. Och vissa länder, och då synnerhet de nordiska grannarna tycker jag är intressant att lyssna på innan artist har valts. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se