Sverige Schlagerpinglan: Under fredagen så genomfördes den första repetitionen med publik inför den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2019, den som utspelar sig i Lidköping den 23:e februari.

Som vanligt så var det inte bara publiken som följde repetitionerna utan även en mängd journalister. Är ni intresserade av hur det såg ut så hittar ni rapporter och foton därifrån från Aftonbladets Tobbe Ek. Dessutom så finns lite extramaterial hos SVT, t.ex. det traditionella Minut-för-minut-schemat (titta ej om ni vill bli överraskade i morgon).

Efter repetitionerna så redovisades resultatet av en publikundersökning (gjord av Melodifestivalklubben där 555 personer deltog) samt de nya oddsen från Unibet (för att gå direkt till final) och de var enligt följande:

Publikens favoriter efter Deltävling 4-repetitionerna:
Bishara John Lundvik
Bishara & John Lundvik (Grafik: SVT)

Resultatet av publikundersökningen Unibets Odds (före => efter repet)
1. “On My Own
Bishara
(166 röster – 29,9%) 1. (→) John Lundvik (1.25 => 1.25)
2. “Too Late For Love“,
John Lundvik
(154 röster – 27,7%) 2. (↑) Bishara (2.25 => 1.45)
3. “I Do“, Arvingarna (98 röster – 17,6%) 3. (↓) Arvingarna (2.75 => 3.00)
4. “Stormbringer“,
Pagan Fury
(65 röster – 11,7%) 4. (↓) Lisa Ajax (1.85 => 4.00)
5. “Torn“, Lisa Ajax (56 röster – 10,1%) 5. (↑) Pagan Fury (10.00 => 4.00)
6. “Känner dig“,
Anton Hagman
(9 röster – 1,6%) 6. (↓) Anton Hagman (16.00 => 28.00)
7. “Kärleken finns
kvar
“, A-L Hansson
(7 röster – 1,2%) 7. (→) Ann-Louise Hansson (31.00 => 31.00)
(Källor: melodifestivalklubben.se och unibet.com)

Schlagerpinglan: De senaste publikundersökningarna har ju inte visat sig spegla slutresultatet speciellt väl… så jag nöjer mig med att presentera resultatet och inväntar deltävlingsresultatet. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2019” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “Melodifestivalen 2019: Snabbkoll på Lidköpings publikrep”

 1. Johanna

  Första veckan jag känner att jag HOPPAS att den stämmer. Skulle vara ett så himla bra resultat- ännu bättre om Ann-Louise inte kom sist!

 2. Adri

  FASEN. Först att jag glömde helt bort att gå in på mobilen så jag slapp se. Och sen… freakin’ Bishara etta? Den är ju i botten denna vecka. Och nästsämst för hela året (Bishara kan tacka High15 för deras refräng att han inte är 28a).

  Året har ju gått bra hittills, låt oss inte avsluta surt med en finalplats åt Bishara. (Andra Chansen räknas inte för det är så meningslöst). Hoppas han går samma öde till mötes som Dolly Style förra veckan.

  Ok, nej… jag mår inte bra av att önska att det går dåligt för folk. Så jag säger såhär: Hoppas John, Lisa och Pagan Fury vinner över honom. Sen om han kommer fyra, femma, sexa eller sjua – I don’t give a damn.

  Grabben är femton år. Det är Malou Prytz också… skillnaden? Det är SMÄRTSAMT uppenbart att Bishara bara är femton. Han ser så ung, liten och grön ut i sammanhanget. Till skillnad från Malou som betedde sig väldigt vant på scenen.

  Sen är låten smörig som tusan med en text som lilla Bishara OMÖJLIGT kan relatera till.

  Tyvärr, det här var ju en jäkla humördämpare! Men jaja… förra veckan bevisades det att livepubliken och tv-publiken ibland uppfattar låtar TOTALT olika. Jag hoppas det upprepar sig imorgon igen!

 3. Adri

  Nästan så att jag vill kompensera-rösta på alla de andra sex bara för att göra det lilla jag kan för att motverka hans finalplats. John Lundvik förra året fyllde en “smörballads”-kvot för tio år.

  Imorgon får John gärna gå till final dock! Men snälla… inte med Bishara.

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Dolly Style toppade förra veckans publikundersökning och gick ej vidare… så det behöver inte betyda något alls. (Men helt oviktigt är det naturligtvis inte då det visar att han har sin publik, i morgon får vi se hur långt det räcker.)

 5. Johanna

  Hahaha Adri! Jag gillar inte Malous låt och från avd jag ser i 30-sekunders-klippet äter han upp kamerorna och är väldigt säker. Vinner gör han kanske inte men Andra Chansen minst. Tror dock att det kan bli final med-vore inte förvånad! Tycker han vinner nykomlingskampen och då har jag inte ens hört hela låten. Men så härligt att man kan se och höra så olika saker ändå:-)

 6. Adri

  Johanna: Nej jag var inte heller så varm för Malou’s låt. Men vad gäller “artisteri” så har hon Bishara i fickan. Hon betedde sig helt enkelt som en riktig artist. Han ser ut som någon gör under Idols första livesändning för året.

  Och sen ska jag inte vara för hård mot honom för det finns en annan uppenbart smärtsam anledning till att mina taggar är utåt. Hans röst. Han träffar tonerna och yada yada yada… men hans röst är inte en röst jag vill höra. Han låter som ett barn. Påminner om en ljusare variant av “Dying to try”-Brendan från ESC 2017. Och jag tyckte hans röst var ljus nog.

 7. Adri

  Botten två känns ganska givna. Jag har gissat på Anton och Ann-Louise enda sedan första minuten igår. Jag kan ha fel, men magkänslan säger att de ryker direkt och den förstärktes med resultatet ovan.

  Ok, går Bishara till final så får man helt enkelt upprepa mantrat “Melodifestivalen är en lek” om och om igen. Det är lätt att bli sur över reusltat men jag försöker låta bli!

 8. Johanna

  Jag hoppas att inte Lisa går till final iaf. Om hon inte har jobbat stenhårt sedan repet i torsdags för då såg det kallt och opersonligt ut. Sedan om det blir Bishara eller Arvingarna som följer med John dit är det mest en bonus för mig…..

 9. M

  Adri, det känns som du tar det här på alltför stort allvar.

 10. Adri

  M, tycker du? Jag tar det inte allvarligare än någon annan på den här bloggen 🙂

 11. Daniela

  Hej, det har gått ett år och så är vi här igen! Jag tror att det blir en till skrällkväll!
  Jag undrar en annan sak: har någon följt den rumänska Eurovision? Vad tyckte du/ ni om resultatet, Ester Peony vann mot Laura Bretan som var det rumänska folkets stora favorit! Det vore intressant att få veta vad du/ni tyckte, tack på förhand 🙂

 12. Schlagerpinglan

  @Daniela, Hej och välkommen tillbaka. 🙂 Vad gäller det rumänska valet så var jag helt på tittarnas sida och tyckte att det var väldigt synd att juryn hade fått så pass mycket makt, för Esters bidrag var inget som jag på förhand gillade (och inget har ännu förändrats).

 13. Marcus

  Hej Daniela! Kul att se dig igen 😀

  Personligen tyckte jag inte riktigt att någon av låtarna i Rumänien höll måttet, så då får andra faktorer spela in… och då är jag rätt nöjd med utfallet.

 14. Micke

  Hej Daniela! Välkommen tillbaka 🙂 Du lär ju inte hitta mig i diskussioner om MF. Jag håller till i de andra ländernas uttagningar 🙂 Du ställde en fråga och då svarar jag givetvis 🙂

  Jag gillade tre låtar i Rumäniens uttagning och en av dem var just Esters bidrag. Känns dock som att jag varit ganska ensam här på bloggen om det omdömet. Inget kanonbidrag utan den ligger och vaggar mellan (7/10) till (8/10)i betyg för mig. Just nu på det lägre. Hoppas att du själv kände dig nöjd med tävlingen 🙂

 15. Daniela

  Hej Micke! 🙂 Ja du, det tog ett tag innan jag fattade vitsen med varför Ester vann, måste jag säga! Jag håller med dig om låten, framträdandet var lite originellt på något sätt men jag undrar om de kommer att ta sig vidare från semifinalerna! Håller tummarna för Rumänien som missade finalen förra året!

 16. Daniela

  Micke, för resten, Tack för ditt svar! 🙂

 17. Micke

  Till din service Daniela 🙂 Nej seriöst kul att du är tillbaka. För lite tjejer här tycker jag 🙂 En annan sak. Jag svarar alltid om någon frågar mig någon. Om inte så har jag missat frågan och då är det bara att fråga igen 🙂

 18. Daniela

  Och så blev det John Och Bishara som knäppte finalplatserna ikväll! De var mina favoriter, och hag gissade rätt de två semifinalisterna! Arvingarna och Lisa! Grattis och lycka till! 🙂

 19. Daniela

  Tack Schlagerpinglan! Det blev ett oväntat resultat och väldigt många rumäner är besvikna och arga på Tvr, de tyckte att jurysarna röstade konstigt minst sagt och att det inte var rätt att juryn hade fått så mycket makt i år. Å andra sidan vet jag inte riktigt om Laura Bretan passar så bra i en Eurovision kontext, men det fanns en annan låt och artist som jag gillade, och det var tjejen som sjöng på rumänska, kommer inte ihåg namnet! Den låten liknade vår gemensamma favorit förra året, ” Numai buna” eller nåt i den stilen. Men nu är det som det är och själv har jag svårt att se Ester i finalen år 2019! Tråkigt!

 20. Daniela

  Tack Micke! ☺️

 21. Johanna

  @Daniela Laura eller Trooper hade varit bättre val. Tror inte att ESter gör bort sig men jag tycker inte den är något speciellt och kan få det svårt att ta sifg till final, men kan mycket väl hamna precis på gränsen och knycka en finalplats med….

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se