MoldavienUrsprungligen så var det tänkt att TV-bolaget TRM skulle arrangera en audition (2:a februari), en semifinal (2:a mars) och en final (3:e mars) men då de valde ut tio finalbidrag direkt vid auditionerna så slopades semifinalen, vilket fått många att tro att finalen skulle hållas det datum som ursprungligen meddelats.

Så är dock inte fallet utan finalen av “O Melodie Pentru Europa 2019“, Moldaviens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2019, kommer att hållas lördagen den 2:a mars. (Källa: esctoday.com)

Ett bidrag som gick vidare till finalen från de inledande auditionerna:

I will not surrender“, Maxim Zavidia

Schlagerpinglan: Moldavien brukar tillhöra mina favoritländer när det gäller ESC men i år förstår jag faktiskt inte vad de håller på med. Först väljer de bort det bidrag som verkade vara den stora förhandsfavoriten och sedan flyttar de finalen till en lördag där redan Finland, Island, Norge och Portugal planerat in sina nationella finaler. Det är nästan som att de inte vill att någon utanför Moldavien ska bry sig om deras uttagning.

Nåja, alla konspirationsteorier till trots, när vi väl är framme vid den 2:a mars så hoppas jag ha lyssnat in mig på startfältet så pass att jag är redo att heja fram min nya favorit, vem det än må vara. Det mesta brukar hända av en anledning och jag är väldigt nyfiken på att se hur detta slutar. 🙂

Mer om Moldaviens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Moldavien i ESC 2019“.
Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2019-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se