Belgiens Eurovision-bidrag 2019

2019-02-28 (torsdag)

Belgien TV-bolaget RTBF har i dag, torsdagen den 28:e februari, presenterat det bidrag som den internvalda sångaren Eliot (18-årig “The Voice Belgique”-deltagare) kommer att representera Belgien med i Eurovision Song Contest 2019.

Presentationen av tävlingsbidraget “Wake Up“, skriven av Pierre Dumoulin (som även var med och skrev “City Lights” som gav Blanche en 4:e-plats i ESC 2017), skedde i form av den tillhörande officiella musikvideon, se nedan.
(Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Belgiens bidrag till Eurovision Song Contest 2019 här:

“Wake Up”, Eliot officiell musikvideoeurovision.tv (låttext + info)
(text & musik: Pierre Dumoulin, Eliot Vassamillet)

Schlagerpinglan: Jag tyckte nog att smakprovet som släpptes i går visade sig ge en ganska rättvis bild av låten, vilket inledningsvis gjorde mig väldigt konfunderad då mitt första intryck av den inte var så positivt. I takt med antalet lyssningar så märker jag dock att låten går från att vara ganska intetsägande till att ha en del ganska behagliga partier. Just för tillfället så kan jag inte säga att jag hittar speciellt mycket i det belgiska bidraget jag gillar men jag förväntar mig att låten kommer att växa en hel del innan det är dags för ESC-semifinalerna i maj. 🙂

Mer om Belgiens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Belgien i ESC 2019” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Belgiens Eurovision-bidrag 2019”

 1. Adri

  Jag tycker till skillnad från dig att smakprovet faktiskt inte var rättvist. Utan jag blev positivt överraskad av helheten! 🙂

  Det finns ju dock ett ganska stort MEN. Och det är att verserna är så mycket bättre än refrängen, som är relativt slät.

  Baserat på youtubes kommentarer ser de flesta det så också. Och refrängen dominerar ju låten. Så det är lite trist.

  Men det är samtidigt mycket bättre än jag väntade mig 🙂 But it ain’t no ”City Lights”.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Första gången jag hörde fullversionen så blev jag faktiskt rejält besviken och kunde inte riktigt förstå vad jag precis lyssnat på, precis som smakprovet. Förhoppningsvis så är det inte detta intryck de röstande får av bidraget i semifinalen (om t.ex. många TV-tittare hör låten för första gången) men med en tillhörande scenshow så blir det kanske annorlunda.

  Nu, när jag fått smälta intrycken och hört låten ett antal extragånger så är det som en helt ny låt. 🙂

 3. Mats Wältare

  Detta är en väldigt intressan låt för mig jag gillar låten och hans röst så vi för se om den här går till final eller inte

 4. Marcus

  Det här var inte tokigt. Jag tror att jag inte gillar det så mycket just nu för att versen lovar mer än vad refrängen håller, men när jag vänjer mig tror jag att jag kommer ha den här på topp fem.

 5. Mikaela

  Håller med om verserna är bättre än refrängen. Men helheten är ändå bättre än vad smakprovet gav sken av. Den platsar bland de nu 7 låtar jag gillar hittills i Eurovision 2019.

 6. Johanna

  Lätt in på min topp tre. Bra låt men sticker inte ut alls och lär därför inte vara nära slutstriden i maj. Men ja, jag gillar vad jag hör och tror nog att den kan växa till sig rätt mycket tills maj! Belgien är ju inte kända för att lyckas med sin scenshow så jag hoppas de inte förstör detta nu!

 7. Micke

  Vad ska man säga efter två lyssningar? En vers som balanserar mellan (7/10) och (8/10) följt av en refräng som balanserar mellan (4/10) och (5/10)

  Får väl bli (6/10) en så länge då

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se