Sverige Schlagerpinglan: Precis som de tidigare veckorna så genomfördes det en fredagskvälls-repetition inför publik inför helgens Andra Chansen i Nyköping, där de fyra sista finalisterna i Melodifestivalen 2019 ska utses.

Som vanligt så var det inte bara publiken som följde repetitionerna utan även en mängd journalister. Är ni intresserade av hur det såg ut så hittar ni rapporter och foton därifrån från Aftonbladets Tobbe Ek. Dessutom så finns lite extramaterial hos SVT, t.ex. det traditionella Minut-för-minut-schemat (titta ej om ni vill bli överraskade i morgon).

Efter repetitionerna så redovisades resultatet av en publikundersökning (gjord av Melodifestivalklubben där 634 personer deltog) samt de nya oddsen från Unibet (för att gå vidare till finalen) och de var enligt följande:

Publikens favoriter efter Andra Chansen-repetitionerna:
Anna Bergendahl Arvingarna
Anna Bergendahl & Arvingarna (Grafik: SVT)

Resultatet av publikundersökningen Unibets Odds (före => efter repet)
Duell 1:
1. “Ashes to Ashes”,
Anna Bergendahl
(158 röster – 25%) 1. (→) Anna Bergendahl (1.10 => 1.10)
2. “I Do“,
Arvingarna
(124 röster – 19,5%) 2. (→) Andreas Johnson (6.00 => 6.00)
Duell 2:
3. “Nakna i regnet“,
Vlad Reiser
(113 röster – 18%) 1. (↓) Nano (1.40 => 1.60)
4. “Torn“,
Lisa Ajax
(94 röster – 15%) 2. (↑) Vlad Reiser (2.80 => 2,20)
Duell 3:
5. “Chasing Rivers”,
Nano
(53 röster – 8%) 1. (↑) Lisa Ajax (1.18 => 1.15)
6. “Who I Am“,
Rebecka Karlsson
(36 röster – 5,5%) 2. (↓) Martin Stenmarck (4.50 => 5.00)
Duell 4:
7. “Låt skiten brinna“,
Martin Stenmarck
(30 röster – 5%) 1. (↑) Arvingarna (1.33 => 1.30)
8. “Army of Us“,
Andreas Johnson
(26 röster – 4%) 2. (↓) Rebecka Karlsson (3.15 => 3.35)
(Källor: melodifestivalklubben.se och unibet.com)

Schlagerpinglan: Ser man till publikundersökningen och oddsen så verkar det redan vara “klart” att Anna Bergendahl vinner duell 1, Lisa Ajax vinner duell 3 och Arvingarna vinner duell 4 och skulle det bli så så är jag helt OK med det. 😀

Vad gäller duell 4, som verkar bli den som är mest oviss så håller jag dock tummarna för Vlad Reiser då hans “Nakna i regnet” vuxit betydligt mer för mig än vad Nanos “Chasing Rivers” gjort. Men, men… om jag endast fick välja ut ett finalbidrag så hoppas jag på ArvingarnasI Do“. (Jag vill absolut inte att Anna BergendahlsAshes to Ashes” ska missa finalen, men får jag bara välja en så blir det som det blir. Inte mitt fel att det finns så många bra bidrag i Andra Chansen. 🙂 )

Se även: “Melodifestivalen 2019” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Melodifestivalen 2019: Snabbkoll på Andra Chansens publikrep”

 1. M

  Hoppas och tror på Anna, Nano, Lisa och Arvingarna.

 2. Adri

  Duell 1 och 3 känns på förhand som självskrivna till Annas och Lisas fördel. Och det är jag glad för. De är ju min silver- pch bronsplats och borde varit i final från första början. Hur de kunde förlora mot två snubbar som faktiskt inte sjöng så bra (Mohombi & Bishara) är över mitt huvud 🙂

  Arvingarna känns hyfsat självskriven i final också. Men det finns en liten skrällchans för Rebecka ändå.

  Nano och Vlad är väl egentligen den mest svårtippade… men jag gissar på Nano.

 3. Johanna

  Jag tror nog att alla odds-ettorna vinner. Vlad är den som mest troligt kan överraska men jag hoppas så mycket på Martin till final med!

 4. Daniela

  Andreas, Martin, Arvingarna och Vlad, till Final, Tack! 🙂 Det kommer inte att bli så tyvärr, men Anna är värd en finalplats hon med! Det blir sååå spännande att se hur det kommer att te sig till slut! Alla är så duktiga och låtarna är också bra!

 5. Daniela

  @Johanna, det var tråkigt att Martin inte gick vidare! Jag gav honom 5 ❤️ Och ringde! Och Andreas likadant! Jag är glad att Nano gick vidare men jag hade hoppats på Vlad! I finalen vill jag att Bishara vinner och representerar Sverige i år, men dessvärre tror jag att Wiktoria kommer att ta den äran! I’m definitely not a fan of her!

 6. Daniela

  @Adri: hur kan du tycka att Bishara och Mohombi inte sjöng så bra? De var grymma båda två! Men det är individuellt hur man tycker! Jag kommer att tokrösta på Bishara i år! ❤️

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se