Georgiens Eurovision-bidrag 2019

2019-03-04 (måndag)

GeorgienEfter åtta inledande shower av den georgiska talangjakten “Georgian Idol” så var det den 3:e mars dags för de fyra kvarvarande artisterna att tävla i finalen om att få representera Georgien i Eurovision Song Contest 2019.

När de fyra tävlingsbidragen framförts var det upp till tittarna att utse vinnaren, vilken presenterades efter att ett flertal gåvor/priser/reklamprodukter delats ut till de tävlande artisterna. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan medan inför-finalen-infon finns här.

Lyssna på Georgiens bidrag till Eurovision Song Contest 2019 här:

“Sul Tsin Iare”, Oto Nemsadze final-framträdande
(text och musik: Roman Giorgadze)

Resultatet av Georgiens “Georgian Idol”, Finalen – 3:e mars:

Placering, Bidrag, Artist: Teleröster (totalt 234 383)
1. “Sul Tsin Iare“, Oto Nemsadze 44.13%
2. “Sevdisperi Zgva“, Liza Kalandadze 35.51%
3. “Sul Tsin Iare“, Giorgi Nakashidze 11.06%
4. “Me Mjera“, Giorgi Pruidze 9.30%
(Källor: eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Då man inte kunnat lyssna in sig på bidragen innan de framfördes i finalen så hade jag endast de intryck jag fått av artisterna under deras resa genom den georgiska talangjakten att gå efter. Därför var det främst Giorgi Pruidze och Oto Nemsadze (de artister som gjort störst intryck på mig så långt) som jag hoppades lite extra på. Det visade sig att Pruidze fått den bästa låten och var därför mitt förstahandsval, men av resultatet att döma så var det inte alls något som de georgiska tittarna ville skicka.

Därför är jag oerhört nöjd över att valet till slut föll på Oto, som med sin underbara röst och speciella framtoning tolkade kvällens näst bästa låt överlägset bäst. Grattis och lycka till, förhoppningsvis så får “Sul Tsin Iare” den finalplats som jag ville att “For You” skulle fått förra året. 🙂

Mer om Georgiens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Georgien i ESC 2019“ medan de övriga utvalda ESC 2019-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Georgiens Eurovision-bidrag 2019”

 1. Marcus

  Ännu en låt jag inte begriper något av. En georgisk nordman med en irriterande raspig rockröst som framför nån slags lågmält mässande som inte rör sig ur fläcken på tre minuter.

  Det är väldigt surt, för jag har längtat efter att de ska skicka en låt på georgiska. Men det här… njae.

 2. Micke

  @Marcus min vän kan du förklara en sak för mig. Du klagar ibland på “skrikiga” hesa rockröster. Gapa i mun eller skrika i mun på varandra eller vad du sa om min favvislåt från Moldavien. Detta säger du samtidigt som du gillar “gaparen och skrikaren” i Islands vinnarbidrag. Hur går det ihop? 🙂 Jag använder mig av dina ord “Jag begriper ingenting” när jag tittar på detta 🙂 Självklart olika smak och allt det där men skrika 🙂 Finns det nån som gör det mer än “sångaren” i Islands bidrag? 🙂

 3. Micke

  “Underbara röst”. ter igen Pinglan och Johanna på min sida. Tror Marcus och Adri har en del att lära 🙂

 4. Marcus

  Micke, ingen regel utan undantag 😉 Jag gillar inte sån musik som Island skickar. Jag avskyr sånt, rent ut sagt. Jag lyssnade max 20 sekunder när låtarna släpptes.

  Men nånting i låten satte sig och bröt ner mitt motstånd sakta men säkert. Nu älskar jag låten. Men jag avskyr fortfarande det sångsättet i övrigt.

  Sen tror jag att mycket hänger på känslan. Både sångaren i Moldavien och Oto känns heterogubbiga. Jag får vibbar av svett, snus, folköl, hockey, bonnebränna och allsång till Peta In En Pinne I Brasan. Det är inga bra vibbar för mig.

  Matthias däremot, han känns mer modern, metro, fräsch och ekivok. Bra vibbar helt enkelt.

 5. Schlagerpinglan

  @Marcus, Allvar, du vill slänga ut de som inte respekterar homosexuella från tävlingen men tycker att det är helt OK att helt ogenerat beskriva heterosexuella vibbar som något dåligt? Man kan ha vilka åsikter man vill och känslor kan man inte rå för, men hur man uttrycker sig har man full kontroll över.

 6. JOHANNA

  Alltså hans röst är fantastisk! Låten lämnar lite att önska och kan nog få det lite svårt i semin men åh vad jag önskar Georgien en finalplats med denna.

 7. Marcus

  Jag vet inte riktigt hur du läste ut från det jag skrev. Jag menar bara att såna saker som jag uppfattar som stereotypiskt manliga och i många fall sunkiga inte är det som tilltalar mig. Jag har absolut inget problem med vare sig folköl som jag dricker själv, och gudarna ska veta att jag och Peta in en pinne är bästa vänner på fyllan. Det finns inget i något av det jag nämnde som i sig är dåligt. En analogi är att du och Adri verkar väldigt förtjusta i vad man skulle kalla stereotypisk pop (Hold You, Storm, It’s Bigger Than Us). Det gör inte jag. Därmed inte sagt att det per definition är dåligt.

  Jag vet inte, men det känns som om du ibland letar efter något att sätta dit mig för och det känns lite tråkigt. Om du vill att jag slutar skriva så gör jag det, inga problem.

 8. Marcus

  För övrigt kan jag själv – som bög – använda ord som bögig eller gay för att beskriva stilar, fenomen, låtar osv som upplevs som det som är just stereotypiskt gay. Det ligger absolut NOLL värdering i det.

 9. Schlagerpinglan

  @Marcus, Jag vill absolut inte att du slutar att skriva här. Låt mig vara väldigt tydlig med det: jag vill gärna att du kommenterar här på bloggen.

  Vad gäller det andra så har jag abolut inget emot dig personligen, tvärtom så är du en uppfriskande fläkt här för det mesta och jag uppskattar all extrafakta och tipsen om bidrag jag själv inte hade tagit någon notis om annars. Det är bara det att om man kräver att en viss grupp ska respekteras så bör man själv visa respekt åt andra, och ett flertal gånger så har jag uppfattat det som att du skriver ganska nervärderande om heterosexualitet. Kanske är det inget du menar men det kan tyvärr uppfattas så och det var det jag pekade på.

 10. Marcus

  Tack Pinglan! Din blogg är som ett andra hem under våren 🙂

  Angående det jag skrev så känner jag att det oftast blir fnurror mellan dig och mig här, även när andra ibland skriver lika svepande eller använder sig av överord to drive the point home. Om det faktiskt är så eller inte, och vad det isåfall beror på – det vet jag inte.

  Och igen för att förtydliga, när jag använder hetero eller manligt i såna här sammanhang så är det ett samlingsbegrepp för det som får mig att associera till typiskt manligt eller heterokodade fenomen som det jag nämnde. Oftast är det inget jag gillar. Precis som vinter får mig att rygga tillbaka för det får mig att associera till snö, handskar, konjak och blandat smått och gott som inte är något för mig heller. Som ett samlingsbegrepp ligger det absolut ingen värdering i vare sig “vinter” eller “hetero”.

 11. Schlagerpinglan

  @Marcus, Jag fyllde på kommentaren ovan, kunde inte vänta då jag vill “lösa” detta först och absolut inte vill bli missförstådd. Det är inte lätt att hålla i ett kommentarsfält där många verkar komma in bara för att missförstå och skapa konflikter medan andra uttrycker sig ganska fritt men inte lägger så mycket laddning i orden. Jag hoppas du förstår det och inte tror att det är dig personligen jag är “ute efter”.

 12. Marcus

  Då förstår jag bättre Pinglan. Men nästa gång – för så som jag uttrycker mig ibland kommer det bli en nästa gång hur mycket jag än tänker på det – så kanske du kan fråga istället hur jag menar, vad jag lägger i orden? 🙂

  För mig är det helt främmande att nån skulle ens få för sig att jag menar nått nedsättande om heterosexuella. Det finns inte ens i min begrepsvärld att det skulle vara på det viset, och då missar jag nog att det kan missförstås på det sättet. Jag ber om ursäkt om någon tagit illa upp!

 13. Adri

  Alltså, gubben kan sjunga. Jag tänker inte sitta och säga att hans röst är fruktansvärd. Men jag tänker dock säga att det är inte en röst jag blir sugen på att höra igen.

  Detta kommer väl gå emot sig själv, då jag älskar Nordman – men jag förstår Nordman-vibbarna Marcus nämner. Och här fastnar det inte.

  Vad gäller låten behöver jag mer tid. I nuläget framstår den som lite osammanhängande och skrikig. Men det är för tidigt för absolut uttalande 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se