NederländernaDen 21:a januari avslöjade TV-bolaget Avrotros att de internvalt sångaren Duncan Laurence att få representera Nederländerna i Eurovision Song Contest 2019 samt att bidraget skulle presenteras den 7:e mars.

Precis som utlovat så släpptes fullversionen av det nederländska bidraget “Arcade” i dag, se den tillhörande officiella musikvideon nedan:

Lyssna på Nederländernas bidrag till Eurovision Song Contest 2019 här:

“Arcade”, Duncan Laurence officiell musikvideo
(text & musik: Duncan Laurence)

Schlagerpinglan: Detta var minst sagt ett intressant bidrag som vid första genomlyssningen bjöd på en rejäl berg-och-dal-bana för mig. 😀

Det tog nog mer än halva låten innan jag började misstänka att “Arcade” inte alls var den långtråkiga ballad jag först tyckt utan att det fanns något lockande i det hela. Inte nog med att den sedan fortsatte att sakta men säkert växa till sig utan den fick även till en sådan storstilad avslutning att jag bara ville fortsätta lyssna. Inte ofta jag gör en sådan tvärvändning redan efter två genomlyssningar (för nu gillar jag även den inledande halvan av låten) så ja, jag är rejält imponerad. 🙂

Mer om Nederländernas förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Nederländerna i ESC 2019” medan de övriga utvalda ESC 2019-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Nederländernas Eurovision-bidrag 2019”

  1. Micke

    Kul Pinglan! Då är vi åtminstone två som är impade då 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Micke, Jag var lite orolig i början då jag nästan dåsade av, men det tog sig till sist. 🙂

  3. Daniel

    Vackra toner men lite tråkigt.

  4. Adam

    Väldigt vacker indieballad från Nederländerna! Otroligt härlig atmosfär som den här låten bygger upp och han sjunger ju nåt vansinnigt bra! Funkar det här live så kommer de komma riktigt högt tror jag! Underbar låt! 😀

  5. Johanna

    Jag förväntade mig konstigt nog ÄNNU mer av Duncan men fy satan vad bra detta är! Min nya etta direkt (Nederländerna har ju varit min slutgiltiga etta 3 av 5 ggr de senaste åren, får se om detta håller i sig även i år) Om han kan göra det där live, då jäklar blir det topp 10 för detta!

  6. Mikaela

    Jag gillar det redan vid första lyssningen, stämningsfullt och dramatiskt. En röst som passar mig perfekt också. Blir nog topp tre direkt för mig.

  7. Mikaela

    Det enda tveksamma med internval är att vi inte vet hur de kommer låta live. Vore supertrist om detta skulle floppa på scen.

  8. Mikaela

    …inser nu att live-frågan tagits upp av flera andra redan. Sorry för tjat och för spam

  9. Marcus

    Njae. Jag uppskattar ansatsen i låten, och jag gillar Duncan. Och hans röst. Och hans rumpa.

    Men njae. För segt. För händelsefattigt.

  10. Mats Wältare

    Jag älskar den här låten väldigt mycket och tror faktiskt att Nederländerna kan vinna ESC jag gillar musikvideon och Duncan är snygg som fan och har en jävligt bra sexy röst

  11. Daniela

    Denna låt tycker jag om! Och som @Adri skrev här, det byggs upp en skön atmosfär inte minst tack vore rösten! Well Done Nederländerna!

  12. Zacke

    Wow vilken bra låt. Oerhört vacker från första till sista ton. Framförallt är refrängen klockren. De behövs inte mer ord än det som sjungs. Denna går in på min första plats av årets låtar. Tveksam om någon kan matcha detta.

  13. Johanna

    https://www.youtube.com/watch?v=OTTgoCnVxaU&feature=youtu.be

    Om någon fortfarande tvivlar på att killen kan sjunga, kolla in detta! Jag fick tårar i ögonen, den här låten är så jävla bra rent ut sagt!

  14. Emma

    Liveframträdandet var en akustisk version av låten. Det riktiga framträdandet på eurovision-scenen kommer att vara ungefär som musikvideon.

  15. Johanna

    Jag ville mest visa att han kunde sjunga, akustiskt eller ej, mer instrument ändrar ju inte hans röst. Tycker han sjöng den nästan exakt som i studioversionen så jag är helt klart nöjd med det:-)

  16. Schlagerpinglan

    @Johanna, Jag tror att de flesta förstod det och det var verkligen ett styrkebesked. 😀 Jag tackar för länken då det blir det enda “nya” jag hinner lyssna på i kväll (och ärligt talat var mest nyfiken på). 😀

    De tre nya bidragen får därför för min del vänta tills imorgon (har en del datum och publikundersökningar att skriva om). Ni andra har säkert redan lyssnat på dem, men om ni inte har det så finns länkarna här: https://www.schlagerpinglan.se/blog/2019/03/08/snabbguide-dagens-esc-handelser-2019-03-08/

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se