NederländernaTV-bolaget AVROTROS meddelade idag, måndagen den 21:a januari, att de gjort ett internval och kommer att skicka Duncan Laurence som Nederländernas representant i Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv.

Duncan är en 24-årig singer-songwriter och producent från Spijkenisse, Nederländerna, som spenderat en hel del tid med att skriva låtar i både London och Stockholm. Han har även deltagit i “The Voice of Holland” där han 2014 var i Ilse DeLanges (The Common Linnets) team men åkte ut precis innan finalen. Ilse var även den som presenterade det nu utvalda ESC 2019-bidraget för uttagningskommittén. Bidraget förväntas att presenteras den 7:e mars. (Källor: eurovision.tv, avrotros.nl och escxtra.com)

Nederländernas internvalda ESC 2019-artist:
Duncan Laurence
Duncan Laurence (Foto: AVROTROS)

Schlagerpinglan: Då Duncan är i början av sin karriär så finns det inte så mycket att tillägga här mer än att jag ser det som ett oerhört gott tecken att ett TV-bolag som skulle kunna locka till sig storstjärnor (de är ju trots allt inne i något av en andra storhetsperiod vad gäller ESC) väljer något (för de flesta av oss) helt okänt. De själva säger sig vara överväldigade av låten och att valet var enhälligt… så jag hoppas verkligen att bidraget kan leva upp till de förväntningar som de själva nu hjälper till att blåsa upp. 😀

Mer om Nederländernas förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Nederländerna i ESC 2019“.

Bekräftade ESC 2019-artister och -bidrag så här långt:
Internvalda artister Utvalda bidrag
Armenien Armenien: Srbuk Albanien Albanien: Ktheju tokës“, Jonida Maliqi
Cypern Cypern: Tamta Spanien Spanien: La venda“, Miki
Belgien Belgien: Eliot
San Marino San Marino: Serhat
Nederländerna Nederländerna: Duncan Laurence

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Duncan Laurence för Nederländerna 2019!”

  1. Micke

    My oh my! Är det så här killen låter då ger jag upp om honom innan han ens släppt sitt bidrag. Hoppas verkligen han bara kör ett löjligt race här

    https://www.youtube.com/watch?v=uz1CS_wtsL0

  2. Marcus

    Av det jag sett med honom känns det som om han tar sig själv på för stort allvar, men får han en riktigt bra låt så tror jag det blir bra. Han har ju en bra röst iaf.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se