Azerbajdzjan I går, fredagen den 8:e mars, presenterade TV-bolaget İctimai den internvalda artist och det bidrag som kommer att få representera Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2019, d.v.s. Chingiz och låten “Truth” vars musikvideo ni ser här nedan.

Bidraget, som skrivits av den bulgarsk-österrikiske låtskrivaren Borislav Milanov, handlar om ett oärligt, giftigt förhållande, svek och valet mellan att acceptera eller bryta upp. Mer info om låten och artisten Chingiz hittar ni hos eurovision.tv.

Lyssna på Azerbajdzjans bidrag till Eurovision Song Contest 2019 här:

“Truth”, Chingiz officiell musikvideoeurovision.tv (låttext + info)
(text & musik: Borislav Milanov, Trey Campbell, Bo J, Pablo Dinero, Hostess, Chingiz)

Schlagerpinglan: Wow, detta var något jag inte alls förväntade mig från Azerbajdzjan – en sval låt med lugn dicso-känsla och trevligt gung som med sin lite mörkare text träffar rätt redan under första lyssningen. 😀

Genast uppstår givetvis funderingarna kring hur de ska lyckas få till scenframträdandet… men är det något land som visat sig ha sinne för detaljer så är det Azerbajdzjan, så jag är trots allt inte alltför orolig utan mer nyfiken på vad kommer att bjuda på. Lycka till, team Chingiz. 😀

Mer om Azerbajdzjans förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Azerbajdzjan i ESC 2019” medan de övriga utvalda ESC 2019-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Azerbajdzjans Eurovision-bidrag 2019”

 1. Mikaela

  Precis som du, Pinglan, blir jag också glatt överraskad att de inte skickar nån nästan cyniskt välplanerad pompballad (host Ryssland), utan en lite cool midtempohistoria. Nr 8 på min topp nu.

  Det enda som stör mig är att den påminner om en annan låt, och jag kommer inte på vilken det är.

 2. Adri

  Ja det här är inte en svennig låt. Cred till Azerbajdzjan som lämnar det. Även om jag gillade dem.

  Detta är en väldigt intressant låt.

 3. Marcus

  Jag gillar det visuella, och jag gillar Djinghis. Men låten? Njae, den räcker inte hela vägen. Jag brukar inte störa mig på falsett men nu förstår jag lite var Micke retar sig på.

 4. Johanna

  Nej. Det är allt jag har att säga.

 5. Daniela

  I like it! As simpel as that! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se