NordmakedonienDen 25:e januari avslöjade TV-bolaget MKRTV att de internvalt sångerskan Tamara Todevska att få representera Nordmakedonien i Eurovision Song Contest 2019. Att bidraget heter “Proud” och att det skulle presenteras på Internationella Kvinnodagen var något som framkom senare.

Tamara förklarar att hon dedikerar låten till sin dotter Hana, som också finns med i den tillhörande musik-videon tillsammans med andra kvinnor som inspirerat Tamara.
(Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Nordmakedoniens bidrag till Eurovision Song Contest 2019 här:

“Proud”, Tamara Todevska officiell musikvideoeurovision.tv (låttext + info)
(text & musik: Robert Bilbilov, Lazar Cvetkoski, Darko Dimitrov, Kosta Petrov, Sanja Popovska)

Schlagerpinglan: Jag kan förstå drivkraften bakom låten och videon hoppas att det inte bara är Tamaras dotter som känner sig inspirerad av “Proud” utan att den till slut visar sig tala till en stor publik. Vem vet, kanske överraskar de med ett passande och övertygande scenframträdande i maj och får sin första finalplats sedan 2012?

Allt är möjligt och jag hoppas som vanligt att det ska gå bra för landet i tävlingen, även om jag själv just i år har svårt att se mig placera dem speciellt högt upp på några listor. Lycka till, Nordmakedonien. 🙂

Mer om Nordmakedoniens ESC 2019-förberedelser hittar ni här: “Nordmakedonien i ESC 2019” medan de övriga utvalda ESC 2019-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Nordmakedoniens Eurovision-bidrag 2019”

 1. Adri

  Alltså jag hade hoppats på upptempo. Inte bara för att jag generellt har lättare för dem, och inte heller bara för att året är så lugnt. Utan baserat på vad jag hört så fungerar även Tamara bättre i upptempo än nertempo.

  Fin video, fin text. Allt det. Jag hade velat ha mer ”oumph” i låten. Den växer inte vidare mycket under låtens gång. Men den blir bättre för varje lyssning och jag hoppas den tilltalar många. För Nordmakedonien förtjänar final nu för helsike!

  Tror juryn eventuellt kan föra dem dit 🙂 Tur att de är i den lättare semin.

 2. Adri

  Igår skrev jag att den påminde om ”Keep the faith”. Det var felaktigt. Jag tänkte på ”One Last Breath” från 2015. Den kom ändå på nittondeplats, så vem vet? Kanske är där denna också hamnar? 🙂

 3. JOHANNA

  Alltså denna är en av 3 låtar i år som jag har känt WOW! för direkt. En otroligt bra låt som träffade mig rakt i hjärtat. Rätt in på topp 3 för mig och därmed en av 3 låtar jag kommer dela mina röster mellan i maj (om inte Malta och Armenien också har riktigt bra låtar) Jag är bara orolig att de ska messa upp scenshowen som vanligt för låten är en finalist i sig.

 4. JOHANNA

  @adri de är i den klart starkaste semin enligt mig, har bara 2 låtar från min topp 10 i den andra semin. Och Sverige kommer mest troligt ocksp ligga i min topp 10 så då kan det bli bara 1…..så olika man kan tycka ändå:-)

 5. Mikaela

  Ju mer jag lyssnar på detta, desto skrikigare och mer outhärdligt blir det. Tyvärr, detta blir botten 4. Kom tillbaka nästa år med en ny Lost and found eller Autumn leaves!

 6. Adri

  Jag tycker också semi 2 är starkare, men jag tror ändå ”Proud” har större chans där. Lite så jag menade. För i semi 1 finns det mer av de ”tokiga” låtarna: Portugal, Island, San Marino och Australien.

  Sjunger man en rak ballad á la Nordmakedonien ovan tror jag det är en blessing att vara i semi 2 för där kommer den ha det lättare att sticka ut 🙂

 7. Marcus

  Skrikigt värre. Jag förstår vad hon är ute efter men det landar inte riktigt rätt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se