Polens Eurovision-bidrag 2019

2019-03-09 (lördag)

PolenDen 15:e februari avslöjade TV-bolaget TVP att de internvalt gruppen Tulia att få representera Polen i Eurovision Song Contest 2019 men vilket bidrag de skulle framföra var oklart fram till presentationen den 8:e mars.

I går stod det då klart att det blir låten “Fire of Love (Pali się)“, där rock blandas med folkmusik och framförs på både engelska och polska, som gruppen kommer att tävla med i Israel, se den tillhörande, officiella musikvideon nedan. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Polens bidrag till Eurovision Song Contest 2019 här:

“Fire of Love (Pali się)”, Tulia officiell musikvideoeurovision.tv (polsk/engelsk text + info)
(text & musik: Nadia Dalin, Allan Rich, Jude Friedman, Sonia Krasny)

Schlagerpinglan: Bidraget presenterades visserligen redan i går (och har funnits på youtube sedan november förra året) men för mig är det första gången jag lyssnar på låten. Så här spontant så tror jag att det är ett bidrag jag kommer att tycka bra om efter några lyssningar… om jag vänjer mig vid sångstilen, vill säga. Just nu så upplever jag den som lite väl ljus och (i brist på bättre ord) “gnällig“, men det låter förhoppningsvis bra live. 🙂

Mer om Polens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Polen i ESC 2019” medan de övriga utvalda ESC 2019-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Polens Eurovision-bidrag 2019”

 1. Adri

  Alltså igår var inte en kul dag. Av flera anledningar. Men om jag håller mig till ESC så blev jag redigt besviken på Österrike och Polen. Två internval jag trodde mycket på men som lämnade mycket att önska.

  Österrike har jag redan gått genom. Men Polen då?

  Jag vet inte. De sjunger så ljust. Och så högt. Och låten är riktigt tråkig. Jag hade velat ha en mer spännande låt. Denna låten går ju bara på tomgång.

  Den placerar sig någonstans i lägre 20-registret. 26/27 eller nåt sånt på min lista. För där finns nåt och den kan säkert växa. I can feel it.

  Men i nuläget så var den bara lite spännande men främst irriterande och tråkig.

 2. Mikaela

  Som sagt: blandat irriterande och svängigt.

  Men hörni, detta börjar bli ett toppenår! Jag skulle kunna lyssna på samtliga i min topp 12 på fritiden. Senast jag gjorde det var 2015.

 3. Johanna

  Det finns en live-version av denna låt på youtube någonstans, iaf fanns det det tidigare (om du är intresserad, hinner inte länka just nu tyvärr)

  jag är inte helt vän med denna låten men tror nog att den kan växa till sig lite och hamna på finalplats för mig i alla fall till slut…

 4. Johanna

  @Mikaela, håller med! För en vecka sedan kallade jag detta det sämsta året sedan jag började titta aktivt i slutet av nittio-talet men jag får ta tillbaka det. Denna veckans internval har levererat, dock lyssnar jag redan på ESC-musik året om periodvis. Har en spellista som går varm ett par kvällar varje månad här hemma:-)

 5. Mikaela

  Ryssland: Nä, faktiskt besviken. Kompetent och Bond-esque vilket jag brukar gilla, men jag tycker inte det lyfter. Klart sämre än hans förra, som jag tyckte var suverän. Men liveframträdandet kommer bli fantastiskt, och det kanske får mig att ändra åsikt.

 6. Adri

  Rysslands låt påminner mig om en annan låt i sammanhanget men kan för allt i mitt liv inte minnas vilken. Någon låt inom MF/ESC/NF de senaste tio åren iaf.

 7. Micke

  Jag älskar den här låten 🙂 Alltså Polens. Dels är det udda och folkligt precis som jag vill ha det och dels är det helt enkelt bra. Jag har inte det minsta problem med deras röster. Skulle tro att de här som känner till namnet Micke här mest tänker på rockmusik.

  Absolut min favvis men jag gillar det mesta. En sak jag älskar är folkmusik, helst upprockad. Överlägset mest irländsk men grekisk och mycket annat inklusive rysk. I rysk folkmusik sjunger tjejer ofta precis så här så jag är mycket van vid det och tycker om det. Ja tror den här kommer att växa än mer för mig.

  Vad gäller Rysslands bidrag så känner jag varken plus eller minus efter att ha lyssnat en gång. Kräver mer lyssningar troligen

 8. Schlagerpinglan

  @Johanna, Det låter precis som något jag vill se (ska söka själv) då jag tror att jag skulle kunna gilla detta… men då krävs det att livesången blir lite mer behaglig för öronen. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se