Tulia för Polen 2019!

2019-02-15 (fredag)

PolenI dag meddelade TV-bolaget TVP att deras internval inför Eurovision Song Contest 2019 är gruppen Tulia, bestående av sångerskorna Patrycja Nowicka, Dominika Siepka, Joanna Sinkiewicz och Tulia Biczak. Tävlingsbidraget kommer att presenteras vid ett senare tillfälle.

Tulia är en fyramannagrupp som kombinerar en speciell form av klassisk folkmusiks-sång med modern musikproduktion. Gruppen bildades i 2017 och blev populär genom sin cover av Depeche Modes “Enjoy the Silence”. Sedan dess har deras debutalbum sålt platinum och de har vunnit ett flertal priser, uppträtt på åtskilliga sommarfestivaler och genomfört sin första utsålda turné. (Källor: escxtra.com och eurovision.tv)

Polens internvalda ESC 2019-artister:
Tulia
Tulia (Patrycja Nowicka, Dominika Siepka, Joanna Sinkiewicz och Tulia Biczak)
(Foto: Grzegorz Gołębiowski)

Smakprov på tidigare verk av Tulia:
♥ “Enjoy the Silence” (cover av Depeche Modes hit)
♥ “Nothing Else Matters” (cover av Metallicas hit)

Schlagerpinglan: Det här var ju intressant. Jag har ju en önskan om att TV-bolagen lite då och då (inte tvunget varje år då de måste få ha lite variationsmöjligheter) skickar något som för tankarna till sina länders musikarv (gärna med en modern tvist) till ESC och det verkar ju vara precis det som det är frågan om här. Jag vill inte veva upp mina förväntningar alltför högt, jag kan ju ha fel, men hoppas på det bästa och ser med stor nyfikenhet fram emot bidragspresentationen. 😀

Mer om Polens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Polen i ESC 2019“.

Bekräftade ESC 2019-artister så här långt:
(som ännu ej presenterat sina bidrag – se utvalda bidrag här)
Armenien Armenien: Srbuk Österrike Österrike: Paenda
Cypern Cypern: Tamta Finland Finland: Darude
Belgien Belgien: Eliot Ryssland Ryssland: Sergey Lazarev
San Marino San Marino: Serhat Israel Israel: Kobi Marimi
Nederländerna Nederländerna: Duncan Laurence Grekland Grekland: Katerine Duska
Makedonien Makedonien: Tamara Todevska Polen Polen: Tulia
Malta Malta: Michela Pace

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Tulia för Polen 2019!”

 1. Adri

  Det här gjorde mig faktiskt riktigt glad så här långt 🙂 Lät kul och intressant!

  Jag beukar skita i språk, men här hoppas jag nog på polska för de behärskade inte riktigt det engelska språket må jag säga!

  För övrigt… ”Enjoy the silence” är en av världens bästa låtar! Just putting it out there! (Jag talar dock såklart om orginalversionen då! 🙂 )

 2. Marcus

  ÄNTLIGEN! Lite riktigt Eurovision igen! Ska bli kul att se vad de kommer med för låt, men jag har inte hört en enda låt från dem som jag inte gillar!

 3. Micke

  Mycket intressant val. Ska bli hur kul som helst att få se vad Polen hittar på för dessa fyra damer. Väldigt spänd på de två senaste internvalen från Grekland och Polen

 4. Adri

  På tal om ett annat slaviskt land så har jag hittat ännu en enorm växare i ett startfält. Denna har t.o.m vuxit så mycket så det är topp 10 allt som allt i år och vinnare hittills om den skulle väljas! 🙂

  Jag har full förståelse för att detta inte är allas kopp te. Men jag var indragen redan från första lyssning och med framträdandet växte den ytterligare!

  Mina största intressen är ju allt som rör populärkultur så jag har konsumerat enorma mängder film i mina dagar. Och detta framträdande är så snyggt och filmiskt och jag älskar vibben jag får av sångerskan. Hon påminner mig (bara på liksom stilen och ”stämningen” kring henne) om flera kvinnliga filmskurkar som: Amy Elliot Dunne, Alex Forrest, Catherine Tramell… även Cruella De Ville men just den känslan kan jag inte förklara för hon har varken svartvitt hår eller bär päls.

  https://m.youtube.com/watch?v=4WfRXd6dZU0

 5. En ESC Drömmare

  @Adri. Jag skulle tycka att det är bra för Ukraina att skicka Maruv istället för Kazka där deras musik påminner ganska mycket om Tulia. Maruv är underhållande och det skulle kunna vara lite småroligt att Ukraina går tillbaka till sina vulgära kvinnor som sjunger sina porriga låtar. Däremot tycker jag den låten innehåller INGENTING. Riktigt dålig låt! Men varför inte? Låt Ukrainarna skicka Maruv så påverkas tävlingen lite provokativt åtminstone.

  Tillbaka till Polens grupp så undrar jag som polack vad ni alla tycker om Tulias mest kända låt Nieznajomy.

  https://www.youtube.com/watch?v=-00Y3RosluQ

  🙂

 6. Micke

  @En ESC Drömmare, du får inte säga så. Kazka är ju min solklara favvis hos Ukraina 🙂 Angående din länk om Tulia.. Helt ok men då gillar jag den här bättre

  https://www.youtube.com/watch?v=69OYpJko3oQ

 7. Adri

  Drömmaren: Jodå det låter intressant och helt rätt för denna tävlingen! 🙂 Till skillnad från Polens senaste låt som var så fruktansvärt grå och ointressant.

 8. En ESC Drömmare

  @Micke. Jag kan ju polska så jag tycker Nieznajomy har lite kraftigare text och innebörd än vad Jeszcie nie mam har. Men Kazka har turnerat i Polen så det blir ju intressant om den vinner. Tycker dock deras musik har bedrövligt fattiga texter. Men årets låt verkar något bättre ja, så jag håller nog med dig där. Men Maruv kanske behövs för variationen, så tänker jag men fullständigt gräslig låt. Vad händer i Vitryssland? Polen och Ukrainas bästa vän hahaha. Kommer de skicka något ut över det vanliga? 🙂

 9. En ESC Drömmare

  @Adri. Polen 2018. Jag var nära gå till närmaste polisstation så de kunde ändra mitt pass. Kände skammen på riktigt då. hhahha

 10. Adri

  Drömmare: Baserat på Vitrysslands finalfält så är svaret på din fråga… nej, det tänker dem inte göra 🙂

  Och ojoj vi är på olika plan angående ”Siren song”.

 11. En ESC Drömmare

  @Adri. Du är förälskad i den eller?? hahaa

 12. En ESC Drömmare

  Men den tjejen saknar kroppsdelar som skulle göra visuellt sexigt. Hon saknar rumpa, hon saknar boops, bra ansikte men jag njuter inte av att se henne hahahaha

 13. Adri

  Drömmare: Well… ok jag avstår från att kommentera det där sista, men jag snackar iaf om låten 🙂

  Jag gillar den faktiskt. Inget jag skulle lyssna på utanför bubblan. Men nu är jag i bubblan så då vill jag ha intressant och uppseendeväckande 🙂

 14. En ESC Drömmare

  Semifinal 1 ser ju väldigt spretig och öppen ut nu. Medans semi 2 ser mera ut som tuff klassisk ESC-semi. Men Ukraina är egentligen en besvikelse. Dom har så mycket konstnärlig och innehållsrik musik i det landet. Belarus får bli den svarta hästen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se