ESC2017 Schlagerpinglan: Här nedan ser ni länkar till de officiella videorna till alla de 17 bidrag som tävlar i den första semifinalen den 14:e maj, i den ordning jag personligen rangordnar dem just för tillfället:

(Klicka på flaggorna nedan för fler versioner av bidragen samt information om hur länderna valde ut sina bidrag.)


OFFICIAL RECAP: The first Semi-Final of the 2019 Eurovision Song Contest
(eurovision.tv – 6:15 – Mar 15, 2019)

Schlagerpinglans topplista av bidragen i den första semifinalen av ESC 2019 (2019-03-16):
Cypern 1. Cypern – “Replay”, Tamta
Finland 2. Finland – “Look Away”, Darude feat. Sebastian Rejman
San Marino 3. San Marino – “Say Na Na Na“, Serhat
Estland 4. Estland – “Storm“, Victor Crone
Australien 5. Australien – “Zero Gravity“, Kate Miller-Heidke
Slovenien 6. Slovenien – “Sebi“, Zala Kralj & Gašper Šantl
Island 7. Island – “Hatrið mun sigra“, Hatari
Ungern 8. Ungern – “Az én apám“, Joci Pápai
Serbien 9. Serbien – “Kruna“, Nevena Božović
Montenegro 10. Montenegro – “Heaven“, D-moll
Belgien 11. Belgien – “Wake Up“, Eliot
Grekland 12. Grekland – “Better Love”, Katerine Duska
Georgien 13. Georgien – “Sul Tsin Iare“, Oto Nemsadze
Vitryssland 14. Vitryssland – “Like It“, ZENA
Polen 15. Polen – “Fire of Love (Pali się)“, Tulia
Tjeckien 16. Tjeckien – “Friend Of A Friend“, Lake Malawi
Portugal 17. Portugal – “Telemóveis“, Conan Osíris

Schlagerpinglan: För tillfället så har jag tre bidrag i den här första semifinalen som tillhör mina absoluta favoriter och som jag “måste” ha vidare till finalen. Därutöver så har jag två bidrag som jag tycker riktigt bra om och fem som jag gillar lite bättre än de övriga. Rent teoretiskt så skulle jag kunna få vidare samtliga mina tio bidrag som jag (i alla fall idag) håller tummarna lite extra för… men något säger mig att det inte kommer att bli så. 😀

Nåja, detta är endast den allra första genomgången av de 17 bidragen efter att alla blivit utvalda – innan det är dags för semifinalen den 14:e maj kan mycket hända. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


47 kommentarer till “Eurovision 2019: Alla bidragen i den första semifinalen”

 1. Adri

  Den svagare semin. Ojojoj vad mycket svagare den är. Exempel? Det finns bara en(!) i denna semi på min topp 10.

  Så kan det va ibland. Menmen… min topp 17 🙂

  1. Slovenien
  – Riktigt mysigt. Introvert. Artisternas lite ”dorky” kemi funkar utmärkt.

  2. Australien
  – Tog ett tag att bli van vid, men nu älskar jag denna. Nu hör jag en fungerande helhet!

  3. Grekland

  4. Cypern

  5. San Marino

  6. Ungern
  – Den gamla versionen är dock bättre.

  7. Island

  8. Finland

  9. Belgien

  10. Vitryssland

  Mina utslagna:

  11. Portugal
  12. Estland
  13. Serbien
  14. Polen
  15. Montenegro
  16. Georgien
  17. Tjeckien

 2. Micke

  Finns elva bidrag här som jag rankar från Mycket bra till åtminstone Mer än godkänd

  1. Slovenien
  2. Australien
  3. Polen
  4. Ungern
  5. Grekland
  6. Georgien
  7. Cypern
  8. San Marino
  9. Belgien
  10. Finland
  —————–
  11. Estland

  12. Serbien
  13. Vitryssland

  De fyra sämsta i ESC 2019

  14. Portugal
  15. Montenegro
  16. Island
  17. Tjeckien

 3. Jan-Åke

  Här är min ranking av låtarna i den första Semifinalen.

  1. Polen, en av mina favoritlåtar i år.
  2. Ungern
  3. Estland
  4. Australien
  5. Cypern

  6. Island
  7. San Marino
  8. Grekland
  9 Finland
  10. Vitryssland

  11. Tjeckiska Republiken
  12. Portugal, bland låtarna i den här semifinalen satte jag dem högre än jag trodde att jag skulle göra.
  13. Serbien
  14. Slovenien
  15. Montenegro
  16. Belgien
  17. Georgien

 4. Micke

  Då var uttagningarna sen en tid tillbaka över 2019 med både plus och minus. Det för mig absolut största plus som gavs var vinnaren i Slovenien. Jag älskar bidraget men i min enfald trodde jag inte att esc-fansen, som ju inte direkt är kända för att “verkligen ta in” musiken utan väl mer anses ta in mer lättsmält vara, skulle ta till sig detta magiska underverk.

  Om man vänder på det och istället tittar på stora minus så är det främst fem länder som var havererade för min del 2019.

  De mest havererade länderna ESC 2019:

  1. UKRAINA:
  (Ja, vad tusan ska man säga? Patetiskt är väl bara förnamnet till deras medverkan i år. Dels debaclet som hände i finalen och efter finalen. Men detta hade börjat redan innan då en av artisterna Monika Marija skitade ned sig själv och sin trovärdighet på ett ofattbart sätt genom sitt spel med sina två bidrag i tävlingen som båda gick till final. Det hon gjorde därefter borde ha diskat henne från tävlingen överhuvudtaget. Båda bidragen var bra men i synnerhet “Criminal” var en riktig pärla som hamnar på min plats 9 av allt som deltog i ESC 2019)

  2. FRANKRIKE:
  (Årets “detta är det jag tycker mest illa om med ESC”. För mig är ESC en musiktävling som ska handla om bäst låt och bäst artist. Blir så jädra trött på när det istället börjar handla om “Wow kolla sicken häck hon har” eller “Wow kolla hans breda bringa2”. Patetiskt lindrigt sagt. Precis lika illa när “showen” blir det folk minns från en i övrigt dålig låt. Eller som i detta fallet “the thing” blir det som blir avgörande. Har det någonsin avslöjats mer än i de olika röstmomenten här.

  Inget fel i “the thing”. Alla är vi lika mycket värda och ska ha samma rättigheter men det här handlar om musik och ingenting annat. Än värre blir det då när Frankrike hade ett riktigt bra bidrag med “Tous les deu”, Seemone som är min plats 13 av allt som deltog i ESC 2019. Jag erkänner att Bilal nog fått oförtjänt skit för min del just på grund av detta. Jag ska definitivt ge honom och hans låt ny chans)

  3. TJECKIEN:
  (Helt ärligt så tror jag att jag aldrig någonsin blivit så förvånad över ett resultat från någon uttagning i ESC. Nu spånar jag bara lite men låt säga att jag hade hört 100 personer om vilken låt de trodde skulle vinna i Tjeckien då svarade alla “True Colors”, Barbora Mochowa. Jag hörde aldrig en enda person som sa något annat, i synnerhet inte det som senare kom segrande ur kaoset – lekpappan Lake Malawi med sin barnvisa. Ett av de nio bidrag genom alla tider som jag gett en fet nolla. Barbora Mochowas bidrag är min plats 10 av allt som deltog i ESC 2019)

  4. MOLDAVIEN
  (Ja vad ska man säga? Tack Che-MD och Elizaveta Ivasiuk för det fantastiska bidraget ni gav mig. Min första (10/10) i historien. Tycker så jävla synd om er här som inte lyckats upptäcka det jag upptäckt i denna låt. Ni inser inte ens hälften av det ni gått miste om. Jädrigt kul att (tror det var K2 här) tog till sig det så bra och sa att det var numero uno 2019 efter att jag påmint om låten. En låt som innehåller det mesta mys, röj och ALLT. Har efter debaclet med fel vinnare inte riktigt orkat med Moldavien så vinnaren har fått för få chanser från mig. “Sub Pămînt“, Che-MD ft Elizaveta Ivasiuk är min plats 1 av allt som deltog i ESC 1956-2019)

  5. SERBIEN:
  (My oh my! här har man ett bidrag som riktigt stinker ESC från yttersta tånageln till översta hårstrået och så ignorerar man det och skickar en enkel radiohit som inte ens är en hit. Ytterligare förlöjligad av insticket med få engelska ord. Oj så gärna jag hade haft med “Moja bol“, Wonder Strings i Ivana Vladović i tävlingarna i maj. Tävlingen riktigt skriker efter äkthet och här hade vi det för en kort stund, en allt för kort stund. “Moja bol“ är min plats 7 av allt som deltog i ESC 2019

 5. Micke

  “Hedersomnämnade” till vårt grannland Island för att ur ett startfält bestående av tio usla bidrag ha lyckats med konststycket att välja det mest usla 🙂

 6. Adri

  Micke: Nu kanske jag är korkad. Wouldn’t be the first time. Men vad menar du på din förstaplats?

  Du skriver Ukraina, vilket makes sense då deras hemska hantering av vad de ansåg vara ”fel vinnare” slutade med att hon diskvalificerades och hela landet hoppade av hela tävlingen.

  Men situationen du beskriver med Monika Marija hände ju i Litauen 🙂

 7. Micke

  @Adri, tack för info 🙂 Faktiskt inte första gången jag förväxlar Ukraina och Litauen i år. Vet inte vad det beror på. Du kanske rent av minns det 🙂 Tror det har hänt 3-4 gånger men trodde det var över nu. I början av säsongen skrev jag en längre grej om Ukraina, Litauen och Moldavien. Vet inte kanske sitter kvar efter det 🙂

  Men tack för att du sa till Adri. Nu får jag skärpa mig med dessa två länderna 🙂

 8. Marcus

  1 Portugal
  Årets vinnare. Självklart tar den sig vidare.

  2 Island
  En pallplats för Island i år? Mycket möjligt.

  3 Grekland
  Snygg, dramatisk låt. Sångerskans röst låter inte lika tillgjord här som i andra låtar jag hört.

  4 Belgien
  Även om refrängen inte håller vad versena lovar är det ändå ett snyggt (och lite beroendeframkallande) låtbygge.

  5 Polen
  6 Ungern
  7 Tjeckien
  8 Slovenien
  9 Australien
  10 Cypern

 9. K2

  @Micke, ja det var jag som tyckte så bra om Che-MD och när dom nu inte finns med i finalen hoppas jag att någon av Slovenien,Albanien, Ungern eller Italien(alltid min favorit även om det inte var så från början i år) ska ta hem segern i år.

 10. Adri

  Fem röstare in, så har redan alla låtar fått poäng 🙂 Det gör mig glad och det tyder på att det blir en spännande semi vi har framför oss.

  Slår jag ihop de fem röstarna härs poäng så blir resultatet följande:

  (Just for fun, jag är inte helt bakom flötet och tror att fem personer kan förutse en helt kontinents resultat)

  Vid oavgjort har jag använt samma regler som vid ESC. Och då ser vår lista ut som följer:

  1. Australien (35 poäng)
  2. Slovenien (32 poäng)
  3. Cypern (30 poäng)
  4. Ungern (30 poäng)
  5. Polen (26 poäng)
  6. Grekland (25 poäng)
  7. Island (23 poäng)
  8. San Marino (21 poäng)
  9. Finland (16 poäng)
  10. Estland (15 poäng)
  ———————
  11. Portugal (12 poäng)
  12. Belgien (11 poäng)
  13. Georgien (5 poäng)
  14. Tjeckien (4 poäng)
  15. Vitryssland (2 poäng)
  16. Serbien (2 poäng)
  17. Montenegro (1 poäng)

 11. Marcus

  Ser rimligt ut, men om man byter ut San Marino, Finland och Estland mot Portugal, Belgien och Vitryssland så landar i ad jag skulle tro bli slutresultatet.

 12. Johanna

  jag har bara en enda låt här som kvalar in på min topp 10 i år. DEn andra semin är därmed såååå mycket starkare…

  1. Ungern
  2. Belgien
  3. Island
  4. Grekland
  5. Polen
  6. Slovenien
  7. San Marino
  8. Estland
  9. Portugal
  10. Vitryssland

  11. Cypern
  12. Finland
  13. Serbien
  14. Georgien
  15. Tjeckien
  16. Australien
  17. Montenegro

 13. Adri

  Marcus: Makes sense. Förutom Vitryssland. Jag har starka tvivel om dess finalchanser.

 14. Zacke

  En ganska jämn semifinal, med flera låtar jag tycker är bra men endast två som kommer in på min topp 10.

  1: Slovenien 8/10
  2: Georgien 8/10
  3: Belgien 7/10
  4: San Marino 7/10
  5: Polen 7/10
  6: Grekland 6/10
  7: island 6/10
  8: Serbien 6/10
  9: Ungern 6/10
  10: Australien 6/10
  ———————-
  11: Estland 5/10
  12: Portugal 4/10
  13: Finland 4/10
  14: Cypern 3/10
  15: Vitryssland 2/10
  16: Montenegro 1/10
  17: Tjeckien 1/10

 15. Micke

  Jädrar då får du nog räkna upp Adri 🙂 Såg just att jag gjort en jättetavla i min ranking. Jag har slängt in Cypern på sjunde plats vilket den inte ens är i närheten av. Här är min riktiga ranking.

  1. Slovenien
  2. Australien
  3. Polen
  4. Ungern
  5. Grekland
  6. Georgien
  7. San Marino
  8. Belgien
  9. Finland
  10. Estland
  —————–
  11. Serbien

  12. Vitryssland
  13. Cypern

  De fyra sämsta i ESC 2019
  14. Portugal
  15. Montenegro
  16. Island
  17. Tjeckien

  Märkligt egentligen. Sex av årets sju sämsta bidrag är med i den här semifinalen.

 16. Nathalie

  Andra semin är så väldigt mycket starkare nu när inte Ukraina är med. Men här är iaf min topp för semi 1:

  1. Polen
  2. Slovenien
  3. San Marino
  4. Finland
  5. Vitryssland
  6. Cypern
  7. Serbien
  8. Ungern
  9. Grekland
  10. Belgien
  11, Georgien
  12. Estland
  13. Australien
  14. Tjeckien
  15. Portugal
  16. Montenegro
  17. Island- Absolut fruktansvärt!

 17. Micke

  @K2, du har bra smak måste jag säga 🙂 Dels gillar du min favvis överhuvudtaget men du gillar också mina två favvisar bland de vi får se och höra i maj månad Slovenien och Albanien. Sen gillar du tydligen även min fyra Italien och min åtta Ungern. Skulle det sen också visa sig att du gillar Nederländerna, Australien, Polen och Irland så har du ju hela min topp 8 🙂

 18. Micke

  @Nathalie, äntligen en som rengjort öronen och hör det jag hör när jag hör Islands bidrag 🙂

 19. Adri

  Micke: Jag reagerade på det faktiskt. Men jag tänkte ”jaja, konstigare saker har väl hänt”.

  Men då var magkänslan korrekt. It usually is 🙂

 20. Anton

  Här kommer min rankning!

  1. Portugal
  2. Island
  3. Slovenien
  4. Belgien
  5. Grekland
  6. Australien
  7. Tjeckien
  8. Cypern
  9. Polen
  10. Ungern

  11. Serbien
  12. Estland
  13. Vitryssland
  14. Finland
  15. San Marino
  16. Georgien
  17. Montenegro

 21. K2

  @Micke, nu blir det lite svårare. Jag gillar Nederländerna och Irland så dom lär finnas strax under mina favoriter men Australien kan jag inte ta till mig, gillar den inte alls. Polen vet jag inte vad jag ska tycka om. Hamnar förmodligen på min nedre halva.

 22. Adri

  Ok, uppdaterade poäng från denna blogg:

  Nu med alla nya poäng + Mickes rätta poäng:

  1. Slovenien (67 poäng)
  2. Polen (52)
  3. Ungern (48)
  4. Grekland (45)
  5. Island (45)
  6. Australien (41)
  7. San Marino (41)
  8. Belgien (38)
  9. Cypern (34)
  10. Portugal (26)

  11. Finland (24)
  12. Estland (19)
  13. Georgien (15)
  14. Vitryssland (9)
  15. Serbien (9)
  16. Tjeckien (8)
  17. Montengro (1)

  Och alla oavgjorda poäng har avgörts som i ESC…

  Lite förvånad över Polens höga poäng. I don’t approve heller.

 23. Krille

  I
  1. Island
  2. Polen
  3. Tjeckien (Så dålig så att den blir bra)
  4. Georgien
  5. Portugal
  6. Ungern
  7. Cypern
  8. Finland
  9. Belgien
  10. San Marino
  11. Australien
  12. Slovenien
  13. Estland
  14. Serbien
  15. Vitryssland
  16. Grekland
  17. Montenegro

 24. Krille

  Min lista för semi 1 håller faktiskt med att den här var fruktansvärt svag i jämförelse

 25. Mia

  Här kommer min rankning:
  1. Island
  2. Slovenien
  3. Belgien
  4. Portugal
  5. Cypern
  6. Ungern
  7. Grekland
  8. Australien
  9. Polen
  10. Serbien
  11. Finland
  12. San Marino
  13. Estland
  14. Georgien
  15. Vitryssland
  16. Tjeckien – usel!
  17. Montenegro – tråkig så man somnar!

 26. Josef

  1. Grekland
  2. Belgien
  3. Island
  4. Tjeckien
  5. Portugal
  6. Cypern
  7. Georgien
  8. Slovenien
  9. Serbien
  10 San Marino
  ***********
  11 Estland
  12 Polen
  13 Vitryssland
  14 Ungern
  15 Australien
  16 Montenegro
  17 Finland

 27. Josef

  Analys semi 1. Den enda låt här enligt min bedömning att utmana “de tre stora” är Grekland. Denna låt kan göra sig på scen medan mna misstankar om att Slovenien och Belgien (som jag gillar) fastnar utanför ESC-frontören! Och snälla Australien: Den där häxan som gungar och riskerar bli spetsad på tiaran kan ni väl vänligen avlägsna?! Detta är ändå i huvudsak en sång och musiktävling!

 28. Micke

  @Josef 🙂 Jädrar jag vill minnas att vi ofta tyckte ganska lika förr här på bloggen. Den tiden är tydligen över 🙂 Fyra av de sex bidrag jag rankar längst ned av alla har du topp 6. Den du 🙂

 29. Josef

  @Micke. Nu har jag druckit en massa vin mitt i cigarettröken, men kan inte riktigt hålla med. Vi har haft en hel del olikheter, som nyss av mig nämnda Jamala! 😀 Men erkänn,,,visst är det kul att du och jag och många andra här inklusive vår bloggare Schlagerpinglan kan tycka så OLIKA!!! Att man ena stunden håller helt med den andra för att i nästa tycka helt olika!? Ibland undrar jag vem av dig och Adri som bidrar mest till denna blogg?! Kul att läsa er båda! Jag gör ju ett försök eller två ibland.

 30. Micke

  @Josef, självklart har vi haft olikheter men jag tycker definitivt likheterna har varit störst. Däremot inte om 1944, Jamala. Om du nu läst så mycket av mig som du säger så har du nog läst förändringarna där 🙂 Om jag däremot ska ta upp den största skillnaden mellan oss som jag minns så blir det “Heroes”. En mycket bra artist med en bra vers men vad är det som händer i refrängen 🙂

  Josef lägg av med cigaretterna. Du mår fan så mycket bättre utan dem det kan jag bekräfta. Dessutom smakar vin bra mycket bättre utan en stinkpinne i gapet samtidigt 🙂

  Som jag sa här ovan. Det är ju olikheterna som är roliga. Vad skulle hända om alla tyckte precis likadant hela tiden. Men samtidigt är det bara att hoppas att folk här tar det så som jag och som jag tror du gör – med en klackspark. Hur kan man blir arg för att någon inte gillar det man gillar eller gillar det man inte gillar 🙂 Iofs vet jag fortfarande inte vad du tycker om ett visst bidrag 🙂

  Mitt jobb är i tre delar. Dels musiken, dels ett jobb där jag är på fältet och dels framför datorn. I det sistnämnda är det väldigt mycket väntande och då är det guld att ha Pinglans blogg. Du får väl börja skriva lite mer igen då Josef så att du kan matcha Adri och mig 🙂

 31. Adam

  Min rankning av Semi 1:

  1. Island
  2. Slovenien
  3. Grekland
  4. Portugal
  5. San Marino
  6. Ungern
  7. Tjeckien
  8. Serbien
  9. Cypern
  10. Australien
  —————-
  11. Polen
  12. Estland
  13. Vitryssland
  14. Finland
  15. Belgien
  16. Georgien
  17. Portugal

 32. Adri

  Josef: ”Ibland undrar jag vem av dig och Adri som bidrar mest till denna blogg?!”

  Well, tack. Det är alltid kul att nämnas i positiv bemärkning. Men det är dock inte en riktig fråga. Det är definitivt Micke som bidragit mest.

  Lååångt mer än mig. Och betydligt mer välformulerat än mig också. Det får jag ge honom!

 33. Josef

  @Adri. Håller inte med. Både du och Micke har kanske den mest distinkta smaken här. När ni inte gillar något så VERKLIGEN uttrycker ni det, som exempelvis Norge och Rybak förra året. Jag kanske står på helt motsatt sida men ibland blir jag osäker på min smak och kan lättare efter att höra era resonemang kunna bilda mig en säkrare uppfattning i hur jag tänker och tycker om bidragen. 😀 Ni har en väldigt tydlig “gillaprofil”. Schlagerpinglan är också ganska säker men måste som hon säger lyssna in sig mera på vissa bidrag precis som mig.

 34. Micke

  @Adri, jisses är det dåliga självförtroendet som kikar fram nu. Varför dissar du dig själv så ofta Adri. Skulle faktiskt vilja veta det men det är ju svårt här. Varför skulle jag vara viktigare än dig. Det är det där gamla uttrycket vet du “varje strå till stacken……”

  När jag började här för 7-10 år sedan fanns det fler som skrev mycket här men färre personer. Åtminstone kände jag det så. Rätta mig om jag har fel pinglan. De två första jag träffade på här var Kerstin och Josef. Hon skrev lika mycket som mig och det gjorde nästan Josef också (skärp till dig nu Josef  ) Sedan kom finska Daniela och tre till som jag just nu glömt namnen på. Kerstin och Finska Daniela är tyvärr inte här längre, de två “namnlösa” är också borta och Josef skriver mindre.

  Då dyker det upp en annan snubbe som kallar sig Adri och han skriver en massa och genom detta blir han en enormt viktig kugge som hjälper pinglan att driva vidare bloggen. Jag är varken blyg eller stöddig utan enbart realist. jag vet att det även gäller mig men jag skulle aldrig jämföra mig med någon annan. Jag skriver det jag kan och vill, Adri skriver det han kan och vill och detsamma gäller även andra. Det är detta som är det viktigaste. Inte Adri, jag eller någon annan här (undantaget Queen Pinglan då givetvis).

  Faktum är min vän att utan dig hade bloggen varit väldigt mycket fattigare. Dessutom önskar jag att fler kunde skriva så pass mycket som jag men samtidigt vet jag att det är få förunnat att kunna kombinera jobb med skrivande så som jag kan. I´m a lucky guy. Var person skriver det hon/han kan och har lust med. Inte svårare än så.

 35. Adri

  Micke: Men vad snackar du om? 🙂 Jag dissade inte mig själv alls. Jag sa bara att du skriver bättre och är viktigare, för denna blogg iaf, än mig.

  Men det är ju kul att man verkar uppskattad 🙂

 36. Micke

  @Adri, ja är inte det att dissa sig själv så vet jag inte vad 🙂 Oavsett vilket så är det av nada betydelse. Ok då säger vi att enligt dig så är jag viktigast och enligt mig så är du viktigast 🙂 Ärligt talat vet jag inte varför vi bryr oss Adri 🙂 Varje person som skriver här är viktig för den här bloggen. Pinglan är outstanding viktigast men sen är ingen viktigare än någon annan. Varje inlägg är lika viktigt för att det ska rulla på här.

  För att dock återvända till det vi skrev om här Faktiskt jädrigt kul att se att du tar till dig Slovenien Adri. I min enfald trodde jag inte såna feel good bidrag var i din smak. Så jävla dum var jag 🙂 Också kul att du gillar Australien. Första gången de varierar sig i ESC. Well done Australia.

  Om vi vänder på det så är det tråkigt att se att du rankar Polen så långt ned. Om jag nu fogar in mig i ESC så säger jag att jag älskar det bidraget. Inte lika mycket som de två jag just skrev om men oj icket gott humör jag blir på av de fyra damerna. Något säger mig att jag är mer van vid det sångsättet än dig men kämpa på 🙂 Småtråkigt också att se Georgien så lågt. Det är ett icke genomarbetat bidrag men när och där det sitter då sitter det. Största förtjänsten för det är givetvis rösten. Oj, just nu kommer jag inte på någon bättre röst i ESC 2019

 37. Adri

  Micke: Agree to disagree antar jag.

  Sen skulle jag dock inte kalla Sloveniens låt för ”feel good”. Jag kan inte texten, men jag tycker det finns nåt ångestfyllt i både musiken och tjejens leverans. Men what do I know? Hon kanske sjunger om regnbågar, enhörningar och strössel.

 38. Micke

  @Adri, nej då. Låten handlar om det där som låtar aldrig handlar om. Det där konstiga kärlek du vet 🙂

 39. Adri

  Micke: Du och jag är väldigt olika, för kärlek är dock inte “feel good” för min del. Ojojoj, bara en massa stånk, stön och bullcrap. Och det finns det ju också en hel del musik som visar 🙂 Men då är inte “Sebi” en av dem. Who cares? Jag gillar den ändå. Och den blir bara bättre.

 40. Micke

  @Adri “en massa stånk och stön”. Jisses du och jag har verkligen olika syn på kärlek polarn. Det låter ungefär som en lärare till mig alltid hävdade. “Tjejer och killar kan aldrig vara bara vänner.” Sicken jävla tönt rent ut sagt.

  Nu blir det djupt här min vän 🙂 Kärlek är fan så mycket större än bara “en massa stånk och stön”. Kärlek är degraderat idag på många sätt. Pratar någon våld och elände är den personen cool och häftig på alla plan. Pratar någon kärlek är den jäkeln tvärt om en jädra tönt som inte är värd uppmärksamhet. Ok då är jag en jädra tönt då för jag har mycket hellre kärlek än hat med mina medmänniskor, mina vänner och framförallt med min utomjordligt fantastiska regering som är en obeskrivligt enorm tjej.

  Om vi då återvänder till musiken är det precis samma fenomen där. När folk sjunger om hat och liknande blir de kult typ gänget från Islands bidrag i år. Sjunger man däremot om kärlek typ Irland, Danmark m.fl då är man så obeskrivligt löjlig så det finns inte ord för det.

  Absolut inte menat mot dig Adri. Tycker bara det är jädrigt tragiskt att höra din syn på kärlek. Förhoppningsvis missförstår jag vad du menar 🙂 Just i detta fallet är dock det viktiga att du gillar Sloveniens bidrag 🙂 Att jag kallar det Feel Good har dock inte ett skit med texten att göra. Som jag sagt många gånger så skiter jag fullständigt i text när det gäller ESC så länge det inte är extrema grejer

 41. Adri

  Micke: Ah du missförstod nog om det var det budskapet du fick från det jag skrev. Jag har fler tjejkompisar än killkompisar så det dementerar jag direkt.

  Aja, denna blogg handlar inte om mig. Än mindre om min kalla syn på kärlek… för jag tror helt enkelt inte på det. Så vi backar där.

  Slovenien är bra, men inte feel good för min del 🙂 Men musik behöver inte va feel good 🙂 Sorg, ångest, tyngd… allt får utrymme i musik.

 42. Micke

  @Adri, min styrka/svaghet att jag måste dit när jag anar att nån mår lite dåligt. Svårt på ett ställe som detta. Förstå mig rätt Adri jag har sett så jädra mycket skit i mitt jobb att jag häpnar över hur människor kan hylla låtar som exempelvis Islands i år. Vidrigt är bara förnamnet till det jag känner. Att jag tycker än sämre om Tjeckiens bidrag har dock helt andra grunder.

  Ganska kul faktiskt att både du och Josef visar sån jädra förvåning över att jag gillar Sveriges bidrag i år 🙂 Själv är jag inte det minsta förvånad 🙂 Då är jag mer förvånad över att jag gillar Irlands bidrag i år. Ett av världens bästa musikländer brukar ju skita totalt i ESC men i år har de faktiskt lyckat få ihop ett riktigt mysigt bidrag, om tjejen nu kan sjunga live.

  Största överraskningen är nog annars San Marino. Det typen av bidrag är absolut inte min grej men jag kan inte låta bli att gå igång på den riktigt hyfsat lik förbannat.

  Det absolut ojämnaste bidraget i år är Georgien. Vissa delar i låten ger jag (2/10) i betyg medan andra delar får (9/10). I det senare fallet gäller ju det från 2.48 och resten. Det ligger mer på plus än minus i delarna iaf. Tänk om de gett det bidraget till nån som haft riktig koll på att utnyttja den mäktiga rösten och de delar som är bra

  Två länders bidrag får jag fortfarande inte grepp på vad jag tycker trots att jag lyssnat en hel del nu Makedonien och Malta.

 43. Adri

  Micke: Ah en svaghet är det ju absolut inte. Låter tvärtom som ett kanon-persondrag 🙂 Men då kan jag lugna dig med att jag ändå mår godkänt. Har lärt mig att inte begära för mycket. Kan jag gå och andas så är min ribba lagd iaf…

  Sen to be honest, jag hade trott du skulle tycka illa om Sveriges låt även utan gospelen. Det är ju lite pojkbandspoppigt från 90-talet över det. Det låter inte som du.

  Speaking of Malta och Nordmakedonien så är ingen av dem någon favorit, men båda är mer bra än dåliga och gör mig positiv lagd ändå. Men Malta är absolut den bättre av dem två 🙂

 44. Micke

  @Adri, ingenting är omöjligt Adri, det omöjliga tar bara lite längre tid. Finns inget bättre att leva efter. Att gå och andas är guld givetvis men att må bra och känna sig lycklig över att leva är A och O.

  Sen måste jag säga en sak om er syn på min musiksmak. Jag har inga direkt gränser. Jag kan hitta guldkorn inom allt. Det finns dock en kvartett som försvårar för mig och de känner du till – dutt dutt syntar, robotdansare, falsettsångare och smilfinkar typ Schweiz 2006, Storbritannien 1990 och liknande. Dessa försvårar enormt men nog fan kan jag hitta undantag även i dessa.

  Jag hade nog mer väntat mig att bli “attackerad” för att jag gillar en låt som “inte är min stil” när Norge ställde upp med Margret Berger (hette hon så?) Då tänkte jag att nu får jag nog höra kommentarer men det kom inga 🙂

  Förresten Adri jag ställde en fråga till Josef. Ställer samma till dig. Vilka på min topp 15 gillar du?

  Topp 15:
  1. Slovenien
  2. Albanien
  3. Nederländerna
  4. Italien
  5. Australien
  6. Polen
  7. Irland
  8. Ungern
  9. Armenien
  10. Sverige
  11. Ryssland
  12. Österrike
  13. Grekland
  14. Danmark
  15. Schweiz

  Jag gillar ju även Norge, San Marino och Georgien

 45. Adri

  Micke: Av de 15 gillar jag 12, godkänner två (Ryssland och Polen) och underkänner en (Österrike).

  Men ”gilla” är så brett så om jag jämför med min egna topp 15 har vi 11 gemensamma 🙂

  Ungern är på plats 18, Ryssland 24, Polen 32 och Österrike 37 🙂

 46. Micke

  Jag är absolut ingen expert på Adri men helt ärligt. Om jag inte hade haft en susning om vad du tyckte om dessa arton låtarna och nån sa till mig “Du ta ut nån som du inte tror att Adri kommer att gilla” då hade jag gissat på Österrike. Helt ärligt. Jag vet sen tidigare år att du inte direkt är såld på “flyta bort bidrag”. Däremot är jag väldigt förvånad att du inte gillar Ryssland. Kändes som ett Adri-bidrag.

 47. Adri

  Micke: Ah det är kanske inte ett helt korrekt antagande. Vi har nog bara olika ”flyta bort”-bidrag.

  Ryssland är okej, men den känns så pretentiös. De tycker det är så… fint och speciellt. Men det är ju bara ännu en ballad i mängden av manliga ballader. Den är inte bäst och inte sämst.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se