Kroatien Den 16:e februari avgjordes finalen av “Dora 2019“, den nationella uttagning där 16 bidrag tävlade om att få representera Kroatien i Eurovision Song Contest 2019. Både tittarna och de 10 regionala jurygrupperna gav sina 12-poängare till Roko, som därmed vann ganska överlägset.

Vinnarlåten “The Dream” kommer troligtvis att framföras på både kroatiska och engelska i Tel Aviv, men det finns en kroatisk version, “Heroj“, som ni kan se Roko framföra live i två klipp nedan. I ett av klippen uppträder han på scen inför publik medan han i det andra framför låten endast ackompanjerad av sitt eget keyboardspelande, se nedan.

Kroatisk keyboard-live-version av “The Dream“:

Lyssna på Kroatiens bidrag till Eurovision Song Contest 2019:
Bidrag / Artist: “The Dream”, Roko
Länkar: final-framträdande
kroatisk live-framträdande: “Heroj”kroatisk keyboard-live-version: “Heroj”
Låtskrivare: Jacques Houdek, Charlie Mason, Andrea Čubrić
Se även: Resultatet av “Dora 2019

Schlagerpinglan: Jag hoppas verkligen att de tar sitt förnuft till fånga och slopar de vingar som Roko släpade runt på i den nationella finalen (eller hittar ett sätt att få vingarna att framhäva låten i stället för att ta fokus från den). Skulle jag få drömma fritt så hade jag även föredragit att de tävlat med den helkroatiska versionen, men i nuläget är jag nöjd bara de får till ett slutresultat som verkligen gör Rokos röst och låtens underbara melodislingor rättvisa. Vi får väl se vad som händer. 🙂

Mer om Kroatiens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Kroatien i ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Kroatien 2019: Kroatiska live-versioner av “The Dream“ (Roko)”

 1. Micke

  De ringde från Peter Jöback. Han ville tydligen ha tillbaka sin låt 🙂 Jag är fortfarande chockad över att ingen här har reagerat 🙂 Oavsett vilket är det här absolut ingenting för mig. Ett av tio bidrag jag anser vara dåliga i ESC 2019. Positivt då? Ja det är väl isf det att detta är det minst dåliga av de tio bidragen 🙂 Kroatiens uttagning var väldigt tunn överhuvudtaget. Där fanns endast ett bidrag för mig

  https://www.youtube.com/watch?v=dhiUWoaxbhI

 2. Mia

  Han borde absolut sjunga allt på kroatiska, såå mkt bättre!!

 3. Adri

  Hela låten borde va på kroatiska. Den engelska texten är så horribel. Och parat med vingarna så blir det nästan spy-varning.

  Det är synd för jag tycker låten är 100% kompetent.

  Det fanns dock bättre låtar i Kroatiens final. Dock inte den som Micke tipsade ovan, men ”Towers of Babylon”. Den jäveln borde åkt till Tel Aviv!

 4. Micke

  @Adri, för mig var Kroatien tyvärr en av de mest intetsägande i år vad gäller uttagning. Men det är konstigt egentligen. Island hade enligt mig den absolut sämsta uttagningen i år. Ur detta valde man inte att ta det minst dåliga utan det sämsta av allt dåligt. Lite likadant här. Vinnaren var för mig var absolut mest tom på DET. Men i Kroatien fanns det dock ett bra bidrag, eller låt oss säga en bra refräng. Det var min länk det

 5. Micke

  Då menar jag från 1.00-1.23 och även senare samma grej. Det övriga är tyvärr lika tomt som resten av Kroatiens uttagning

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se