ESC2019I finalen av Eurovision Song Contest 2019 så kommer resultatet att presenteras på ett lite annorlunda sätt än vanligt. Kortfattat så är det resultatet av juryomröstningen som bestämmer i vilken ordning tittarnas röster ska presenteras, se förklaring nedan.

Vad gäller semifinals-resultats-presentationen så är allt däremot som vanligt vilket innebär att de tio finalisterna kommer att läsas upp i slumpvis ordning medan resultaten av semifinalerna inte avslöjas förrän efter att finalen avgjorts.

ESC 2018-resultatet enligt det nya 2019-presentationssättet:

Eurovision 2018 Results with the 2019 New Televoting System
(4:42 – Mar 30, 2019 – ESC Luxembourg)

Så här presenteras resultatet i finalen av Eurovision Song Contest 2019:
Först presenteras resultatet av juryns omröstning, precis som förra året, där land för land har 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 och 12 poäng att dela ut.
Sedan presenteras resultatet av tittarnas omröstning, där de börjar med att avslöja hur många poäng tittarna givit det land som fått minst poäng av juryn och avslutar med det land som fått flest poäng av juryn, till skillnad från tidigare då man börjat med det land som fått minst röster av tittarna och arbetat sig fram till det som fått flest tittarröster.
Det blir alltså resultatet av juryns omröstning som bestämmer ordningen som tittarnas röster ska presenteras, vilket är tänkt att göra resultatpresentationen mer spännande då man vet på förhand vilket land som ska ropas upp men inte om tittarna belönat det med många eller få poäng.
Ni kan jämföra de båda presentationssättet genom att se klippet nedan där det gamla sättet visas medan samma resultat fast enligt det nya presentationssättet visas ovan.
(Källor: eurovision.tv och wiwibloggs.com)

ESC 2018-resultatet enligt det gamla presentationssättet:

The exciting televoting results sequence of the 2018 Eurovision Song Contest!
(8:52 – May 12, 2018 – eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Rent instinktivt så tror jag faktiskt att detta nya presentationssätt skulle kunna bli riktigt spännande men i slutändan så hänger ju allt på hur rösterna fördelat sig i de båda omröstningarna. Om de kompletterar resultattavlan redan på finalkvällen med en tydlig uppställning där man kan se hur tittarna röstat så är jag svagt positiv så här långt. Om de bara utser vinnaren och man inte riktigt uppfattat vem som fick tittarnas högsta/lägsta poäng så är jag nog inte lika imponerad. Vi får väl se hur det blir med den saken. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Eurovision 2019: Nytt sätt att presentera resultatet på”

 1. Micke

  Ett mycket bra initiativ känns det som. Känns som spänningen kan bibehållas lite extra länge på detta nya sättet

 2. Adam

  Ser att många på olika sidor inte gillar detta system, men jag har inget emot det. Det blir inte så stor förändring från det förra systemet och folk verkade förstå det rätt fort så. Kan ju bli ännu mer spännande i slutet kan jag tänka mig, när det står mellan den som vann juryn och den som förmodligen vann tittarröstningen…frågan är om de fått tillräckligt mycket för att vinna. 😉

 3. Adri

  Som svensk är jag glad att detta system inte var i verket 2018 🙂 Hemskt att se fighten mellan Österrike, Sverige och Israel avrundas så nära toppen med “Sweden, 21 points” 🙂

  Other than that har jag inte mycket synpunkter. Får väl se hur det blir IRL 🙂

 4. Micke

  Hmmm! Har jag missuppfattad systemet eller? Jag tyckte det lät lovande. Får nog kolla igen 🙂

 5. Marcus

  Hm… Jag är inte övertygad.

 6. Daniel

  Tror inte EBU kommer redovisa i sändningen placeringarna i telefonomröstningem exakt med någon tabell. Det blir nog som det blir i slalom och superkombinationen i alpint utförsåkning.
  Bara fansen kommer vara medvetna om hur det ser ut exakt i telefonomröstningen tror jag då man kan få ut informationen på deras hemsida.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se