Andorra Trots att hoppet återigen stärkts bland ESC-fansen vad gäller chansen att få se Andorra göra comeback så har OGAE Andorra meddelat att TV-bolaget RTVA via Twitter klargjort att de inte har några planer på att delta i Eurovision Song Contest 2020. (Källor: eurovoix.com och wiwibloggs.com)

Snabbfakta: Andorras deltagande i Eurovision Song Contest:

debutår: 2004 – deltagit 6 gånger – vunnit 0 gånger

Andorras bäst placerade ESC-bidrag genom tiderna:

“Salvem El Món”, Anonymous (ESC 2007)

Andorras samtliga bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:

2009: La Teva Decisió (Get A Life)“, Susanne Georgi 15:e i semi 1
2008: Casanova“, Gisela 16:e i semi 1
2007: Salvem El Món“, Anonymous 12:a i semifinalen
2006: Sense Tu“, Jennifer 23:a i semifinalen
2005: La Mirada Interior“, Marian van de Wal 23:a i semifinalen
2004: Jugarem A Estimar-nos“, Marta Roure 18:e i semifinalen

Schlagerpinglan: Andorra har nu missat tio ESC i rad och för varje år som går så känns det allt mer osannolikt att det lilla landet ska överraska med ett comeback-besked. Konstigare saker har dock hänt och allt som egentligen behövs är ju att rätt person hamnar på rätt plats och arbetar aktivt och målmedvetet för att få Andorra på rätt kurs igen… så allt är ju fortfarande möjligt och detta slutar jag aldrig att hoppas på. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2020: Andorra planerar inget deltagande”

 1. Micke

  Märkligt egentligen. Andorra är en av de länder som jag verkligen vill ha tillbaka. Finns ju många typ Bosnien-Hercegovina, Turkiet, Luxemburg m.fl men dessa finns det ju verkligen bakgrund till denna önskan då de slängt ut mängder med bra bidrag. Så är det ju inte med Andorra men de likt tre av de nordiska länderna toppade sin ESC-resa året 2007. I övrigt har de ju inte haft något att komma med men året 2007 gav de oss verkligen ett glädjepiller och det sitter kvar där i bakhuvudet och får en att glömma vad de åstadkommit i övrigt. Tråkigt hur som helst att de inte tar chansen igen.

 2. Adri

  Jag var ju ganska liten när Andorra deltog men jag kommer ihåg hur jag nästan alltid gillade Andorra.

  Allra bäst var de ju i sin debut. Där innehar de min silverplats, efter fellow debutanten Albanien.

  Även 2005 och 2009 gillar jag och förtjänade final!

  Den enda riktigt dåliga låten från Andorra var ju 2008 års ”Casanova”.

  Skulle vara kul om de återkom 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se