Kroatien De första uppgifterna ang. Kroatiens eventuella deltagande i Eurovision Song Contest 2020 gjorde gällande att det kunde dröja tills oktober innan TV-bolaget HRT beslutade i frågan. Nu har dock andra källor uppgivit att landets ESC 2020-deltagande är bekräftat.

Hur de tänker utse tävlingsbidraget har de däremot ännu inte avslöjat. (Källa: esctoday.com)

Uppdaterat 2019-09-10: Enligt eurosong.hr har HRT, när de presenterade sitt höst-utbud, bekräftat att de kommer att välja ut Kroatiens ESC 2020-representant genom den nationella uttagningen Dora 2020. Ytterligare information kommer vid ett senare tillfälle.

Kroatiens senaste internvalda ESC-bidrag:

Crazy“, Franka (live i Lissabon 2018)

Schlagerpinglan: Känner ni igen nyheten så beror det på att den postades redan för några dagar sedan men då esctoday.com tog bort sin artikel och jag stod utan källa så var jag tvungen att göra detsamma. Förhoppningsvis låter de den stå kvar den här gången. 🙂

Vad gäller själva metoden som Kroatien kommer att använda sig utav för att utse sitt 2020-bidrag så håller jag tummarna för att de kör ytterligare en DORA-säsong. Vissterligen blev det ingen finalplats för Rokos “The Dream” men då de fem föregående internvalda bidragen fått väldigt varierade placeringar så tycker jag inte att det ska ses som någon faktor. Det blir väl, som så många andra gånger, det ekonomiska som kommer att avgöra den frågan.

Mer om Kroatiens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Kroatien i ESC 2020

Relaterad information: I och med Kroatiens bekräftelse så har wikipedia nu 33 länder på sin lista över klara ESC 2020-länder medan esctoday.com har 23 länder. Läs mer här: “Eurovision Song Contest 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Eurovision 2020: Kroatien bekräftar deltagande”

 1. Micke

  Ännu ett land där det är mycket lätt att utse bästa bidraget genom åren. Året var 1998 då Danijela sjung ut om sorgen om att “Neka mig bästa vännen från Boden.” Det låter märkligt nog så i denna oerhört vackra och mäktiga låt med titeln Neka mi ne svane. Kroatiens absoluta etta eller vad säger ni?

 2. craxman4

  @pinglan, du borde lita på mig oftare 😉

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Där håller jag med dig helt. 😀

  @craxman4, Jag misstrodde dig inte men jag vill inte vara en i mängden av sidor som skriver om saker innan de blivit bekräftade. Visst, i de flesta fall visar det sig stämma… men jag vill ha källor att luta mig mot innan jag skriver något. 🙂

 4. Adri

  Kroatien är lite av ett favoritland i tävlingen, även om de senaste tre låtarna absolut inte var för mig. Men ska jag utse en favorit blir det 2003 års “Vise nisam tvoja” med Claudia Beni 🙂

 5. craxman4

  Dom har haft en jävla massa mellan år nu på sistone, favoriten för mig är 2010 eller 1998, så ja håller med @Micke

 6. Zacke

  Även om Kroatien skickat mycket som är bra så tycker även jag att ”Neka me ne svane” är i en helt egen klass. En av de tio bästa bidragen någonsin i mitt tycke.

 7. Engsla

  För mig var det 1998 och 2005 som Kroatien skickade sin bästa bidrag 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se