TjeckienBenny Cristo, artisten som vann ESCZ 2020 och var tänkt att tävla för Tjeckien i ESC 2021 men i stället internvaldes till att få representera landet i Eurovision Song Contest 2021, har rapporterats göra framsteg i arbetet med att hitta en uppföljare till “Kemama”.

Enligt Jan Frost Bors, landets f.d. delegationschef, så har Benny arbetat på “några bidrag” och är nu redo att välja ut sitt ESC 2021-bidrag. (Källa: eurovoix.com)

Tjeckiens internvalda ESC 2021-artist:

Benny Cristo (framför här sitt ESC 2020-bidrag “Kemama” i Ukrainas “Vidbir 2020“)

Schlagerpinglan:Jan Frost Bors tweet dök upp redan i mitten av december så kan Benny mycket väl ha gjort sitt val vid det här laget, men detta var det senaste jag hittade i jakten på uppdateringar om hur det går för Tjeckien och deras 2021-förberedelser. 🙂

Med tanke på att ESCZ är ett av de mest kostnadseffektiva nationella uttagningarna så är det inte helt konstigt att även internvalet görs på mer sparsamt sätt. Vi har ju tidigare läst om länder som har väldigt avancerade tekniker för att få fram det bästa bidraget… här ser det mer ut som att det är artisten själv som (helt eller delvis) får axla ansvaret.

Oavsett vem det är som väljer ut det slutliga, tjeckiska bidraget så hoppas jag att Benny Cristo är nöjd med det och inte (som i fallet med “Kemama”) tänker justera det i efterhand ett flertal gånger för att göra alla nöjda, vilket aldrig fungerar. Lite goda råd är ju aldrig fel, men när man väl fått fram något man tror på så är det bara att köra och hoppas att så många som möjligt förstår hur bra det är. Lycka till Benny och alla andra involverade. 🙂

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se