SchweizTV-bolaget SRF har avslöjat att de fick in 515 bidrag (jämfört med ca 420 bidrag förra året) när de sökte efter lämpliga bidrag för Schweiz i Eurovision Song Contest 2020.

Precis som vid succé-internvalet 2019 kommer nu en 100-manna-publikpanel och en internationell expertjury (bestående av 20 personer med ESC-jury-erfarenhet) att utvärdera bidragen och artisterna. (Källa: SRF)

Schweiz senaste internvalda ESC-bidrag:

She Got Me“, Luca Hänni (blev 4:a i ESC 2019-finalen)

Schlagerpinglan: Jag måste ju erkänna att jag var ganska besviken när det meddelades att Schweiz skulle lägga ner sin nationella uttagning och göra ett internval inför ESC 2019. Så här i efterhand så tycker jag däremot att det var ett riktigt bra beslut vilket har lett till att mina förväntningarna på deras 2020-bidrag är ganska höga. Förhoppningsvis kan det leva upp till dem. 😀

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Schweiz 2020: 515 bidrag inkom till internvalet”

 1. Adri

  Schweiz’ finaler var sällan roliga. För de bestod nästan alltid av fem medelmåttor och en låt som ALLA visste skulle vinna, och som vann. Ändå saknar jag dem för jag höll alltid med dem!

  Rykka, Timebelle och Zibbz var så kriminellt underskattade att jag blir ledsen. Jag förstår Rykka’s uttåg. T.o.m Timebelle kan jag om jag behärskar mig köpa att de åkte ut. Men Zibbz och “Stones” hade inte bara i final att göra – utan i toppskiktet av finalen! Det är en besvikelse som hänger kvar!

  Så därför var jag också lite besviken. Luca did good och han fick framgångar. Men jag saknar de tre ovan nämnda!

  Schweiz – ESCs mest underskattade land!

 2. Micke

  Schweiz bidrag 2019 var det bidrag som jag hade svårast att placera av alla. Vissa dagar var den topp 10 för mig medan den andra dagar inte ens var på övre halvan. Lyssnade på den nu igen men hade lika svårt att greppa den nu

 3. Micke

  Adri… Schweiz har inga grannar så som vi i Norden alltid har haft som röstar på varandra oavsett vad vi tycker om bidragen. På samma sätt som Grekland och Cypern och många liknande exempel

 4. Adri

  True, men samtidigt har Portugal bokstavligen bara en granne och slog ändå röstrekord 🙂 Så jag ser inte det som förklaringen till Schweiz’s väldigt mediokra resultat. Låtarna har ju sällan varit populära i förskott heller. Så där får jag nog ta slaget att folk helt enkelt inte höll med mig.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se