Tyskland Schlagerpinglan: I dag, torsdagen den 3:e oktober, är det Tysklands nationaldag vilket jag tycker är en bra dag att uppmärksamma alla de bidrag landet tävlat med i Eurovision Song Contest genom tiderna.

Efter att ha lyssnat igenom samtliga 64 tävlingsbidrag, som ni hittar på min nya samlingssida här: “Tyskland i Eurovision Song Contest“, uppdaterade jag min personliga topp-tio-lista, se nedan.

Schlagerpinglans favorit av Tysklands ESC-bidrag:

“Ein Bißchen Frieden”, Nicole (ESC 1982)

Schlagerpinglans topp-10 av Tysklands samtliga ESC-bidrag:
1. (1.) Ein Bißchen Frieden“, Nicole (ESC 1982 – 1:a)
2. (2.) Satellite“, Lena (ESC 2010 – 1:a i finalen)
3. (3.) Wir Geben ‘ne Party“, MeKaDo (ESC 1994 – 3:a)
4. (8.) Dschinghis Khan“, Dschinghis Khan (ESC 1979 – 4:a)
5. (5.) Für Alle“, Wind (ESC 1985 – 2:a)
6. (4.) Lied Für Einen Freund“, Maxi and Chris Garden (ESC 1988 – 14:e)
7. (ny) Flieger“, Nino de Angelo (ESC 1989 – 14:e)
8. (6.) Laß Die Sonne In Dein Herz“, Wind (ESC 1987 – 2:a)
9. (10.) Miss Kiss Kiss Bang“, Alex Swings Oscar Sings! (ESC 2009 – 20:e i finalen)
10. (9.) Über Die Brücke Geh’n“, Ingrid Peters (ESC 1986 – 8:a)

Snabbfakta: Tysklands deltagande i Eurovision Song Contest:

debutår: 1956 – deltagit 63 gånger – vunnit 2 gånger: 1982 och 2010


Bonus: Letar man efter något passande att servera till genomlyssningen av de 64 bidragen så kan kanske landets nationalrätt (enligt vissa källor) vara något? Sauerbraten kräver dock en viss planering (köttet ska marineras i 3-10 dagar) men får en väldigt speciell smak. Mer om det och landets samtliga ESC-bidrag genom tiderna hittar ni här: “Tyskland i Eurovision Song Contest

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Tysklands bidrag i Eurovision Song Contest”

 1. Mr A

  Alternativet till vinnaren ESC 1970 presenteras nu. Även Gäst hits.

  http://www.sechuk.com/2ndChanceRETRO70RESULTS.htm

 2. Craxman4

  Why radera???

 3. Schlagerpinglan

  @Craxman4, Why fråga??? Du skrev: “En lista fylld av skit… Tyskland är piss…” Är det verkligen en kommentar du är stolt över och som du tycker är respektfull och bidrar till givande ESC-diskussioner här på bloggen?

 4. Schlagerpinglan

  @Mr A, Tackar 😀

 5. Micke

  Pinglan… Jag har fyra tyska bidrag jag sätter före alla andra. Tre av dem har du på din topp 10 som etta, tvåa och femma. Men vad tusan har du gjort av den fjärde av mina favvisar från 2012? 🙂

 6. Craxman4

  Stolt? Nae men d e ju sant… Respekt mot vem? Tyskland elle? Givande? Nae men åtminstone ärlig. Man kmr ihåg iag kommenterna iaf hhh

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Senast jag presenterade min Tysklands-lista så hade jag Roman Lobs “Standing Still” på en 7:e-plats… men efter dagens genomlyssning så verkar det som att lite av lystern försvunnit. Det blev inte bättre än en 13:e-plats denna gång. Likväl 13:e av 64 är ju en riktigt bra placering, speciellt som jag fortfarande tycker att det är en bra låt som framfördes av en ganska intressant artist. 😀

 8. Adri

  Historiskt sett är Tyskland ett av mina favoritländer i denna tävling 🙂 Men nu på senare år har de börjat skicka axelryckningar. 2018 hade tydligen sin målgrupp men låtarna 2017 och 2019 är verkligen låtar som inte hade någon målgrupp. Vem brydde sig om dem? Varför vann dem? Vem trodde dem det skulle locka till telefonerna? Sammanlagt fick dem låtarna tre poäng av tittarna. Det är ett fullständigt undermåligt betyg! Trist, för som sagt: Tyskland har varit starkt i denna tävling! Exakt hur starkt? Här är min lista – där gillar jag alla 🙂

  1. “Satellite” – 2010
  2. “Reise nach Jerusalem” – 1999
  3. “Ein lied kann eine brucke sein” – 1975
  4. “Johnny Blue” – 1981
  5. “Dschingis Khan” – 1979
  6. “No no never” – 2006
  7. “Ein bisschen frieden” – 1982
  8. “Standing still” – 2012
  9. “Primaballerina” – 1969
  10. “Run & Hide” – 2005

  Vill även ge en honorable mention till “Disappear” från 2008. Som låt kvalificerar den sig ENKELT på min lista, men frågan är om ett liveframträdande NÅGONGIN dödat en låt så som det skedde här. Fyra röster som inte gifte sig, fyra sångerskor som alla verkade sjunga på olika låtar, totalt platt pannkaka och inte tillräckligt minnesvärt vad gäller det visuella. Trist, för som sagt: jag gillar låten! 🙂

  Hoppas att de nu kan lämna mellanmjölken 2020 🙂

 9. Micke

  Adri…jag trodde du skulle reagera på en av mina fyra tyska favvisar 🙂 Du brukar ju har grym koll o reagerar på det mesta man skriver 🙂

  Det tyska bidraget från 1985 såg jag inte när det var så att säga. Senare såg jag tävlingen och reagerade mest på ESC-HISTORIENS största plagiat gick segrandes ur striden. Hur många låtar plagierar egentligen den norska vinnaren? Själv hör jag sju andra låtar i den men jag vet såna som hör många fler enligt vad de hävdar.

  I den finalen fanns dock ett annat bidrag som jag tvärtom tyckte om. Det tyska bidraget som kom tvåa hörde jag i två andra versioner där det tjejen i gruppen har en mycket mer framträdande roll röstmässigt.

  I finalen är det dock falsettsnubben som är den ledande TYVÄRR. Killen har själv senare berättat att det från början inte var falsettsång utan det var en PATETISK idé som nån plötsligt fick och han fick utföra. SYND.

  Trodde du skulle reagera på det Adri 🙂 Hur som helst låten är så bra att jag har överseende med detta. Klart bäst när tjejen träder fram mer i andra versioner

 10. Adri

  Micke: Vi har skrivit mycket här på bloggen, så det är omöjligt att minnas allt 😉 För vi har snackat om ”Für alle” förr. Inte under detta inlägg dock 🙂

  Jag är ju inte ett fan. Tvärtom gjorde jag för ett bra tag sen en lista över ”klassiker” i ESC som jag inte riktigt uppskattar. ”Für alle” är en av dem. ”Gente di mare” en annan. And so on… 🙂

 11. Engsla

  Det är så roligt med de här nationaldagarna du uppmärksammar som ger mig en anledning att lyssna igenom alla bidrag igen 🙂

  Mina tyska favoriter är från 1979, 2006, 2012 och 2015

 12. Schlagerpinglan

  @Engsla, Jag har länge tänkt att jag skulle sätta mig ner och gå igenom alla bidragen, men jag har aldrig hittat någon riktig bra dag för det, speciellt inte för de länder med över 60 bidrag. På detta vis så blir det lite utspritt och varje land får sin speciella dag. Roligt att det uppskattas. 😀

 13. Adri

  Pinglan, du verkar ju vara en person med mer än bara bra koll så gissar att det bara är en tidsfråga innan du skriver om detta, men just in case du eventuellt har missat så har Spanien bekräftat sin artist:

  https://wiwibloggs.com/2019/10/05/blas-canto-will-represent-spain-at-eurovision-2020/242688/

 14. Schlagerpinglan

  @Adri, Tackar… och ja… jag håller på att skriva om det just nu. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se