sverige Artisterna som valts ut att få tävla i Melodifestivalen 2020, Sveriges nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2020, kommer att presenteras under en presskonferens tisdagen den 26:e november kl. 12:00.

Presentationen lär kunna följas via instagram och ytterligare information kan man hitta på SVT:s Gustav Dahlanders expert-blogg. Eventuellt kommer även Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin, d.v.s. programledarna för Melodifestivalen 2020, att finnas på plats. (Källor: SVT Melodifestivalen på Instagram och Gustavs expertblogg)

Uppdaterat: Presentationen kan även ses via Nyheter Direkt / svtplay.se

En av de tävlande artisterna i Melodifestivalen 2020:
Amanda Aasa
Amanda Aasa – MF-deltagare genom P4 Nästa (Foto: Fredrik Åström/Sveriges Radio)

Schlagerpinglan: 28 artister kommer att presenteras om ca en vecka och så här långt så har Aftonbladet “avslöjat” 18 namn. Hur många av dem som verkligen dyker upp på tisdag, och hur många fler “avslöjanden” vi har att se fram emot under de närmaste dagarna, återstår att se. 😀

Uppdaterat 2019-11-25: 24 timmar innan den officiella presentationen så har Aftonbladet 24 namn på sin spekulationslista.

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Sverige i ESC 2020“.
Mer om de övriga ESC-ländernas förberedelser hittar ni här: “Eurovision 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Melodifestivalen 2020: Artisterna avslöjas den 26:e november”

 1. Axel

  Längtar! 😀

 2. Mr A

  Har inte Aftonbladet lyckats tagit fram få i år? Verkar som man lämnar mycket öppet i år tills presskonferensen.

 3. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jo, det var min tanke också. Fram till en vecka innan SVT:s planerade presentation så var det nog ungefär som vanligt men den sista veckan brukar (om mitt minne inte sviker) vara full med avslöjanden, vilket det inte varit denna gång.

  Ser nu att det kommit tre nya namn (uppdaterar snart) så kanske kan de gräva fram de flesta innan det är dags i alla fall. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se