Sverige Schlagerpinglan: Lördagen den 8:e februari avgjordes den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2020 i Göteborg. Resultatet ser ni här nedan, liksom mina betyg och åsikter om respektive bidrag samt länkar till de bidrag man redan nu kan lyssna och titta på.

Melodifestivalen 2020 – Deltävling 2-finalisterna:
Anna Bergendahl Dotter
Anna Bergendahl & Dotter (Grafik: SVT)

Till Final:
“Kingdom Come” – Anna Bergendahl
“Bulletproof” – Dotter

Till Andra Chansen med länkar till uppträdandena:
Talking in My Sleep“, Paul Rey
Vamos Amigos“, Mendez feat. Alvaro Estrella

Utslagna med länkar till uppträdandena:
5. “Nobody“, Klara Hammarström (951 815 röster)
6. “Alla mina sorger“, Linda Bengtzing (717 043 röster)
7. “Miraklernas tid“, Jan Johansen (501 335 röster)

Extramaterial:
Öppningsnummer: ”Alla goda ting är tre
Mellanakt: “Linnea Henriksson – Kom närmre
Första vinnarintervjun: Anna Bergendahl och Dotter
Snabbversionen: Mello på tre minuter

1. “Nobody”, Klara Hammarström (5:a)
(Erik Smaaland, Palle Hammarlund, Klara Hammarström)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: MF-kvällen inleds med ett färgglatt, glittrigt och dansvänligt bidrag. Själva låten kommer garanterat att spelas mycket här hemma framöver men sett ur ett tävlingsperspektiv så tycker jag att här saknas något. En extra växel hade inte skadad, men även utan den så anser jag att Klara förtjänade en Andra Chans… men tyvärr så tävlade hon i en alltför stark deltävling för det.
Betyg: 4-/5
2. “Miraklernas tid”, Jan Johansen (7:a)
(Thomas G:son)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Efter att ha lyssnat på torsdagens smakprov av bidraget med Thorsten Flincks karaktäristiska stämma så blev det en konstig upplevelse att se låten komma till liv med “fel” artist och en helt annan röst. Jan ska ha en stor eloge för en bra insats samt att han räddade SVT men denna version av låten kommer jag nog aldrig att lyssna på igen.
Betyg: 2-/5
3. “Bulletproof”, Dotter (Till Final)
(Dino Medanhodzic, Johanna Jansson (Dotter), Erik Dahlqvist)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Jag är väldigt svag för snygga scenshower och när man på ett så här effektivt och genomtänkt sätt presenterar en låt så får det mig automatiskt att gilla bidraget mer än jag annars skulle ha gjort. Helheten blir så lockande att jag, även om det finns både låtar och artister i startfältet som jag egentligen rankar högre, ser detta som ett bidrag som bara “måste” gå vidare.
Betyg: 4-/5
4. “Vamos Amigos”, Mendez feat. Alvaro Estrella (Till Andra Chansen)
(Palle Hammarlund, Jimmy Jansson, Jakke Erixson, Leo Mendez)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Låtmässigt så tycker jag inte att “Vamos Amigos” är Mendez bästa MF-bidrag men den går i samma stil och lär inte ha gjort någon besviken, i alla fall inte bland de av oss som gillade föregångarna. En glad party-låt som jag gärna hade velat se gå direkt till final men som nu i stället får mig att se fram emot Andra Chansen ytterligare lite mer.
Betyg: 4/5
5. “Alla mina sorger”, Linda Bengtzing (6:a)
(Yvonne Dahlbom, Jesper Welander, Adam Jönsson, Linda Bengtzing)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: “Alla mina sorger” känns som ett typiskt Melodifestivalbidrag som riktar sig till en ganska snäv målgrupp. Personligen så uppskattade jag de tre minuterna rejält men skulle dock vilja klassa dem mer som ett svalare, nostalgidrypande MF-pausnummer än ett tävlingsbidrag. Vore det en svag deltäving hade jag gärna sett att Linda fått tillfälle att förgylla Andra Chansen, men med så pass många andra bättre låtar så var utgången ganska given.
Betyg: 4-/5
6. “Talking in My Sleep”, Paul Rey (Till Andra Chansen)
(Paul Rey, Lukas Hällgren, Alexander Standal Pavelich)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Kvällens största positiva överraskning, i alla fall för mig. Jag förväntade mig något helt annat och möttes av tre mycket varierade och händelsefulla minuter som alla vävdes samman av en refräng som fastnade. Paul Rey presenterade sig på ett mycket imponerande sätt (för oss som aldrig sett/hört talas om honom tidigare) och nu ser jag fram emot att se vad som händer med hans låt efter ytterligare lyssningar.
Betyg: 4-/5
7. “Kingdom Come”, Anna Bergendahl (till Final)
(Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Erik Bernholm, Anna Bergendahl)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: “Kingdom Come” var min deltävlingsfavorit inför showen men trots mina höga förväntningar så var jag inte riktigt beredd på att det skulle bli så bra som det blev. Alla eventuella frågetecken jag hade blåstes bort av detta “hela-paketet”-framträdande där låten lyftes upp av en artist som inte bara har en härlig röst utan även vars glädje över att få stå på scenen smittar av sig på publiken.

Att det sedan kryddats med en passande scenshow (i samma anda som min norska MGP-favorits scenshow) gjorde att jag nu är helt säker på vilket bidrag jag hoppas vi skickar till Rotterdam. (I alla fall för tillfället, än återstår ju halva startfältet.)
Betyg: 4+/5

Schlagerpinglan: Precis som vid den första deltävlingen så är tittarna och jag överens om vilka fyra bidrag som förtjänade att gå vidare i tävlingen. Visst, hade jag fått bestämma hade det varit Anna Bergendahl och Mendez feat. Alvaro Estrella som fått finalbiljetterna, Paul Rey och Dotter som gått till Andra Chansen medan Klara Hammarström belönats med någon form av wild-card. Men, men… det blev ju bra så här med. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2020” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2020: Deltävling 2”

 1. Marcus

  Anna till Rotterdam! Om inte nu något exceptionellt skulle presenteras de kommande två veckorna.

  Låten växer ständigt, men är fortfarande ingen ny Ashes to Ashes. Men showen, wow! Så jäkla snyggt! Hela paketet verkar ha tagits emot väl bland de utländska fansen också. Det här kan bli vinst nummer sju, så bra är det.

  Dotter lyfte en i mitt tycke lite smått anonym låt till oanade höjder med showen, och trots mörkret så nådde hon fram till kamerorna på ett sätt som hon aldrig gjorde när hon framförde Cry. Hennes röst har ett helt annat tryck live än på skiva också, och höjde låten ytterligare. Välförtjänt finalist!

  Att Paul Rey missade finalen är jag personligen också rätt glad över. Hans mimik och scenspråk framstår som arrogant och nonchalant för mig, och det är sjukt avtändande. Låten är helt okej, men absolut ingen vinnarkandidat i min bok.

  De övriga låtarna finns väl inte mycket att säga om, men Linda förtjänar ett hedersomnämnande för framträdandet. Så bra har hon sällan varit på scen – synd bara på låten.

 2. Adri

  ESC 2020 har absolut startat i moll för mig. Ingen låt än känner jag vidare starkt (positivt) för. Därför är det tur att vi har Melodifestivalen. För här har det börjat positivt.

  1. Kvaliteten på låtarna överlag. Nu senast i lördags ville jag på riktigt ha vidare 6 av de 7 (sorry Jan…).

  2. Programmet! Linnea och David är grymma programledare 🙂 Lina är inte kass hon heller.

  3. För en jävla gångs skull går det som jag vill. De 8 som avancerat är 100% de rätta 8 för mig 🙂 och nu i lördags var HELA resultatstavlan som mitt ideal 🙂

  Nu till lördagen då.

  1. Dotter – Bulletproof
  • Löjligt jävla vacker tjej! Nu när det är åt sidan. Helskotta vad glad jag blev när hon avancerade. Jag har varit ett fan sen… 2015-2016. Jag hörde ”Dive” i ett tv-program och var hooked på henne 🙂 Jag är inte besviken här. Min absoluta vinnare hittills (men som sagt, riktigt starkt år). Och hälften av låtarna kvar ju! 🙂

  2. Anna Bergendahl – Kingdom Come
  • Kungligt framträdande. Parat ihop med hennes mörka röst. Och en låt som fortfarande andas country men inte så mycket att andra genresmakare skräms iväg. Detta kan bli farligt 🙂

  3. Paul Rey – Talking in my sleep
  • Han sjunger för jäkla bra alltså. Och låten är ”snygg”. Do you get my point? Alltså den låter dyr. Den hamnade precis var den borde! Men hade den fått finalplats hade jag absolut inte klagat. Dessa tre var överlägsna i detta redan starka startfält 🙂

  4. Mendez/Alvaro Estrella – Vamos Amigos
  • Först negativt: det är störigt att hooken är just orden ”Vamos Amigos”. Det är som ett cheap trick till att få igång allsång. Det är en himla tacksam fras. + gillade inte när Alvaro lade handen på den gravida dansarens mage. Hatar den typen av bilder på instagram, och i rörlig form var inte bättre. Nog om det. Låten gör mig glad! 🙂

  5. Klara Hammarström – Nobody
  • Den låt som tjänade mest på fullversion. Jag ogillar inte denna så mycket som det kanske låtit. Men den är lite basic. Men bra röst, bra nummer och låten satte sig 🙂 Väldig klister-hook.

  6. Linda Bengtzing – Alla mina sorger
  • Den låt som tyvärr förlorade mest på fullversion. MEN… hur man än vrider och vänder på det tycker jag detta var hennes bästa sen ”Hur svårt kan det va”?

  7. Jan Johansen – Miraklernas tid
  • Han var också där.

 3. Mikaela

  Jag blev också glad för lördagens finalister och kan tänka mig Anna i Rotterdam. Paul Rey hade en snygg låt som dock kändes förutsägbar, och även jag tyckte tyvärr att han framstod osympatisk som person.

  Angående programledarna tycker jag trions dynamik är lite tandlös. Bäst är när Linnea får leda själv, och jag tycker man kunde skippat övriga två då de inte tillför något.

 4. Natalie

  Min topp 7:

  1. Klara Hammarström – Nobody
  2. Dotter – Bulletproof
  3. Anna Bergendal – Kingdom come
  4. Paul Rey – Talking in my sleep
  5. Mendez feat Alvaro Estrella – Vamos amigos
  6. Jan Johansen – Miraklernas tid

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se