Sverige Schlagerpinglan: I går kväll, lördagen den 15:e februari, avgjordes den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2020 i Luleå. Resultatet ser ni här nedan, liksom mina betyg och åsikter om respektive bidrag samt länkar till de bidrag man redan nu kan lyssna och titta på.

Melodifestivalen 2020 – Deltävling 3-finalisterna:
Mohombi Mariette
Mohombi & Mariette (Grafik: SVT)

Till Final:
“Winners” – Mohombi
“Shout It Out” – Mariette

Till Andra Chansen med länkar till uppträdandena:
Piga & dräng“, Drängarna
Vem e som oss“, Anis Don Demina

Utslagna med länkar till uppträdandena:
5. “Crying Rivers“, Faith Kakembo (733 502 röster)
6. “Late“, Amanda Aasa (534 652 röster)
7. “Livet börjar nu“, Albin Johnsén (470 431 röster)

Extramaterial:
Öppningsnummer: ”Vi är live
Mellanakt: “Pizzazz
Första vinnarintervjun: Mohombi och Mariette
Snabbversionen: Mello på tre minuter

1. “Shout It Out”, Mariette (till Final)
(Thomas G:son, Cassandra Ströberg, Alex Shield, Mariette Hansson)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Mariette är en sådan artist som aldrig verkar ha en dålig scen-dag utan det räcker att hon ställer sig på scenen så blir det sevärt men i en musiktävling så krävs det ju en låt också. Torsdagens smyglyssning gav mig inga större förhoppningar, vilket gjorde att jag halvvägs in började att undra om jag lyssnat på fel låt… för det här gillade jag verkligen. Mariettes bästa MF-låt så här långt, kvällens bästa låt/framträdande och en given finalist.
Betyg: 4/5
2. “Livet börjar nu”, Albin Johnsén (7:a)
(Robin Stjernberg, Albin Johnsén, Gino Yonan)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Som sagts så många gånger förr: En av Melodifestivalens tjusningar ligger i att det presenteras ett flertal musikgenrer som man kanske inte vanligtvis kommer i kontakt med, vilket ibland kan leda till glädjande överraskaningar. Just det här var dock inget jag uppskattade så mycket, men det fanns säkert de som gjorde det.
Betyg: 2/5
3. “Piga & dräng”, Drängarna (Till Andra Chansen)
(Anders Wigelius, Robert Norberg, Jimmy Jansson)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Vanligtvis gillar jag lättsamma låtar med en röd tråd genom hela bidraget… men i just det här fallet så klickar det inte riktigt. Visserligen så fungerade det bättre än jag trodde efter smyglyssningen… men inte tillräckligt för att jag skulle vilja ha det i topp-fyra. Framträdandet var dock så pass starkt att jag inte protesterar nämnvärt mot att de trots allt fick en Andra Chans. Kanske är det bara jag som är sen på tåget?
Betyg: 3/5
4. “Late”, Amanda Aasa (6:a)
(Amanda Aasa, Siri Jansson, Erik Grahn, Alex Shield)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Sval pop som presenteras på ett snyggt sätt och som jag hade kunna svälja med hull och hår om det inte vore för att den är lite för sval och att texten hackar på ett sätt som inte riktigt passar ihop med den annars så tilltalande låten. Några extralyssningar är förmodligen allt som krävs, men nu när det inte ens blev en Andra Chans för detta lovande bidrag så blir det nog inte lika välspelat här hemma som jag först trodde att det hade chans att bli. Synd.
Betyg: 3/5
5. “Vem e som oss”, Anis Don Demina (Till Andra Chansen)
(Anderz Wrethov, Johanna Elkesdotter Wrethov, Anis Don Demina, Robin Svensk)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: För att vara en musikgenre som jag personligen i princip aldrig lyssnar på så tyckte jag att låten var förvånansvärt lättsmält och jag har därför inga större problem att förstå varför den gick vidare. Jag håller inte med de röstande, utan har ett flertal andra kandidater, men jag förstår.
Betyg: 3-/5
6. “Crying Rivers”, Faith Kakembo (5:a)
(Jörgen Elofsson, Liz Rodrigues)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Twin Peaks-vibbarna i denna låt var så tilltalande att jag på förhand hade enormt stora förhoppningar… men det visade sig att jag inte hittade mycket mer än det att gilla i låten. Visst, Faith Kakembo gjorde ett bra framträdande, så min besvikelse har absolut inget med artisten att göra, utan jag hade helt enkelt en övertro på själva låten. En Andra Chans vill jag dock ge den för det finns trots allt något här som jag tycker förtjänar att lyftas fram.
Betyg: 3/5
7. “Winners”, Mohombi (till Final)
(Jimmy Jansson, Mohombi, Palle Hammarlund)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Man vet att man har bevittnat en svag deltävling när det dyker upp en helt OK pop-låt som flyter på ganska behagligt utan några speciella egenheter och man tänker att det är en given finalist. Ibland behöver det inte vara speciellt minnesvärt utan det räcker att det inte finns några direkta fel som irriterar för att det ska vara till belåtenhet. En välgjord låt som definitivt hör hemma i finalen, även om jag så här dagen efter inte kommer ihåg något av den.
Betyg: 3/5

Schlagerpinglan: Jag och tittarna har varit förvånansvärt överens denna säsong så det var bara en tidsfråga innan de skulle börja “rösta fel”. 😀

Finalisterna, som egentligen är det viktiga, tycker vi fortfarande lika om då även jag såg Mariette och Mohombi som de självklara valen. Det var däremot när det kom till utdelningen av Andra Chansen-biljetterna som det roliga tog slut.

Själv hade jag gärna sett att Faith Kakembo och Amanda Aasa gått vidare… men de som gjorde det i stället, Drängarna och Anis Don Demina, hade så pass fungerande bidrag att jag knappast kan klaga. Som sagt, lördagskvällen bjöd på en svagare deltävling men med ett helt acceptabelt resultat. 🙂

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2020” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2020: Deltävling 3”

 1. Daniela

  @Pinglan: tack för en genomtänkt och rättvis analys, det stämmer väl med hur jag själv har resonerat kring dessa låtar, förutom i Fairbanks fall. Jag trodde väl innan kvällen att Faith skulle ta en finansplats. Men till skillnad från dig @Pinglan så upplevde jag att Faiths framträdande saknade den energin och nerv som den balladen krävde, hon har en vacker röst men något stod inte rätt till för att ta fram det mäktiga i låten. Däremot levererade Mariette till hundra och lite till vilket även avgjorde vem som knäppte den finalplatsen.
  Jag tänker också att publiken är väl förtjänt eloge för de prickar rätt när de väljer röstar, hittills helt rätt! 🙂

 2. Daniela

  Oj, Faiths fall skulle det stå! Min mobil skriver det den vill! 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Daniela, Tack själv. 😀 Kanske var det något i Faiths framträdande som saknades… själv var jag så inne på att låten skulle lyfta (vilket den aldrig gjorde för mig) att jag helt enkelt såg det som en konstruktionsfråga. Kanske en kombination? Synd var det i alla fall.

 4. Markus

  Blev positivt överraskad av Anis Don Demina, även om låten till vissa delar låter som en kopia av Macklemores “Can’t Hold Us” (som jag också tycker om). Ville bara ställa mig upp och dansa. Synd att det bara blev andra chansen, hoppas han kan ta sig till final därifrån. I övrigt var det en urtrist deltävling, Mariette kändes t.ex. väldigt anonym.

 5. Adri

  1. Mariette
  • Hon är en jäkla stjärna. Låten är grym. Visst. 2015 och 2017 års bidrag är bättre. Men denna är bättre än ”For You”. Den kom verkligen till sin rätt igår live med pumpande publik 🙂

  2. Albin Johnsén
  • Han borde rappa, inte sjunga. Tyvärr. Låten hade säkerligen fungerat på radio, bättre än vad den gjorde i MF.

  3. Drängarna
  • Jag anar en låt som kommer spelas på varje ladu-fest 2020. Detta var inte bra. Men det var kul. Och MF är ett underhållningsprogram 🙂

  4. Amanda Aasa
  • Min positivaste överraskning. En rak och enkel pop-sak. Men… oj vad den upprepade sig i slutet. Men ändå den mest underskattade igår tycker jag.

  5. Anis Don Demina
  • Min sistaplats av allt igår. Anis har energi. Det är det han har tyvärr. För showen var ful, han skrek mest, låten är en rip-off. Nope nope nope. Måtte denna lämna tävlingen i Eskilstuna.

  6. Faith Kakembo
  • Faith får gärna återkomma. För showen var riktigt visuellt snygg, och Faith kan sjunga. Men denna låt var tyvärr riktigt riktigt tråkig. Den var sååååå långsam.

  7. Mohombi
  • Lite samma sak som Amanda Aasa, men på engelska. En enkel poplåt som var 100% kompetent, men som upprepade sig lite väl mycket mot slutet. Svagast av finalisterna hittills, men kan absolut inte använda ordet ”dålig” om den 🙂

 6. Adri

  Min topp 21 MF så här långt:

  1. Dotter
  2. Mariette
  3. Anna Bergendahl
  4. Robin Bengtsson
  5. Paul Rey
  6. Malou Prytz
  7. Mendez/Alvaro
  8. The Mamas
  9. Mohombi
  10. Amanda Aasa
  11. Klara Hammarström
  12. Linda Bengtzing
  13. Drängarna
  14. Felix Sandman
  15. Faith Kakembo
  16. Suzi P
  17. Albin Johnsén
  18. Sonja Aldén
  19. OVÖ
  20. Jan Johansen
  21. Anis Don Demina

  När man ser detta hoppas jag ni har lätt att köpa varför jag är så fruktansvärt nöjd med MF-året 2020 🙂

  Av de 12 som hittills avancerat någonvart öht så 11(!!) helt rätt enligt mig. Bara Anis jag gärna bytt mot Amanda Aasa, men där får man sannerligen inte kräva för mycket. EN(!) av tolv vill jag byta ut. Det är bra statistik 🙂

  Och alla 6 direkt-finalister finns på min topp 9, och de andra 3 där är alla kvar i AC 🙂 Av de sex som hittills är i final, så är fem 100% rätt enligt mig. Hade hellre bytt ut The Mamas mot Malou i den deltävlingen. Men än en gång, jag gillar ju båda. De är båda nära varann på min topp 10 så jag sörjer inte. Och Malou är i alla fall på AC 🙂

  Och nästan alla jag velat skulle åka ut har gjort det 🙂 Detta är ett bra år – än! 🙂

 7. Daniela

  @Adri: jag har förstått mycket väl att Matiette är en väldigt stor favorit artist hos dig och många andra förstås. Hos mig är det så att jag är fullt medveten om Mariettes stjärnkompetens som artist, hon levererar alltid på sitt unika sätt. Dock vill jag påstå att Mohombi har något som enbart de riktigt riktigt bra artister har, ett helt otroligt genuint sätt att framträda, han har rytmen i blodet, allt verkar så lätt hos honom, vilket förklarar även varför han står för en gedigen internationell karriär. Förstå mig rätt, jag vill inte ”minimalisera” Mariettes kvaliteer på något sätt, men jag tycker att det syns i hennes uppträdanden hur mycket hon ”anstränger ” sig. För min del får hon gärna fortsätta slippa och vässa sina verktyg som artist för att nå dit där Mohombi är.
  När det gäller showen igår kväll: jag har ”grubblat” på en en sak som jag hoppas att ni här på bloggen kan hjälpa mig med, det gäller Mohombis scenshow: jag var inte riktigt med på noterna om sättet hur de som designade detta; jag tyckte att Mohombi blev alldeles för ensam på scenen där jag och fler med mig hade gärna velat att se en riktigt genomtänkt show med några dansare till, Inte så att det skulle bli som en ”slogan show” utan något som skulle stötta på ett elegant sätt låtens fina budskap. Vet inte om jag lyckats uttrycka tydligt min upplevelse av scentomhet på bekostnad av Mohombi. Det kändes ” not fair”, så vad säger ni andra? Tack på förhand!:)

 8. Daniela

  Jag är ledsen för några fel i texten där på slutet, kollade inte ordentligt innan publicering, ” hur de designade det, ”som” skulle bort! 🙂 sorry för det, men ni förstår det jag menade! 🙂

 9. Marcus

  Kvällen gick inte alls som jag ville, men med tanke på hur mellanmjölkig hela tillställningen var så har jag svårt att bli upprörd. Vilken låt som än gick vidare härifrån hade bara blivit utfyllnad i finalen ändå.

  Men jag hoppas Faith kommer tillbaka nästa år, och då med en lite roligare låt, för hon var grym!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se