Island Lördagen den 15:e februari avgjordes den andra semifinalen av Söngvakeppnin 2020, Islands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2020, där 100% tittarröster utsåg två finalister bland de fem tävlande bidragen.

I finalen den 29:e februari får de möta de två bidrag från den första semifinalen som avgjordes den 8:e februari. Förutom dessa fyra så kommer även ett wildcard att tävla i finalen. Här nedan ser ni ser ni resultatet samt länkar till den andra semifinalens framträdanden medan inför-infon finns här:

Ett av bidragen som gick till final

Oculis Videre“, Íva

Resultatet av Islands Söngvakeppnin 2020 – Semifinal 2 (ej i resultatordning):
Till final:
♥ “Gagnamagnið“, Daði & Gagnamagnið
♥ “Oculis videre“, Iva
Till final – som wildcard:
♥ “Ekkó“, Nína Dagbjört
Ute ur tävlingen:
♥ “Fellibylur“, Hildur Vala
♥ “Dreyma“, Matti Matt
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Om jag hade fått bestämma så hade Iva gått vidrare till finalen tillsammans med Nína Dagbjört eller Matti Matt medan mitt wildcard gått till Elísabet och hennes “Elta þig” från den första semifinalen. Men, men… i det stora hela (och i jämförelse med många andra resultat från lördagskvällen) så gick det väl ganska bra. Man får vara nöjd med det lilla. 😀

Söngvakeppnin 2020-finalen avgörs den 29:e februari, och de 5 bidrag som tagit sig vidare från de inledande semifinalerna hittar ni här nedan:

De tävlande bidragen / artisterna i “Söngvakeppnin 2020-finalen”:

Finalstartfältet, 29:e februari:
“Almyrkvi”, DIMMA
(isländsk studioversion – semifinalsframträdande: “Almyrkvi“)
“Meet Me Halfway”, Ísold & Helga
(engelsk studioversion – semifinalsframträdande: “Klukkan tifar“)
“Think About Things”, Daði & Gagnamagnið
(engelsk studioversion – semifinalsframträdande: “Gagnamagnið“)
“Oculis Videre”, Iva
(isländsk studioversion – semifinalsframträdande: “Oculis videre“)
“Echo”, Nína Dagbjört – WILDCARD
(engelsk studioversion – semifinalsframträdande: “Ekkó“)

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Island i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Island 2020: Resultatet av “Söngvakeppnin” – Semifinal 2”

 1. Marcus

  Jag arbetar deltid för Synskadades Riksförbund i en lokalavdelning, och har alltid brunnit för de frågorna pga personliga kopplingar. Jag måste säga att Iva är fantastisk, låten är grym och hon borde representera Island i år.

  Men vem på RUV eller i hennes team är ansvarig för numret? Som väldigt ofta med blinda artister försöker man gömma deras funktionsnedsättning på olika sätt. Jag vet att väldigt många tycker det är obehagligt att se blindas eller synnedsattas ögon, och jag kan inte låta bli att tänka att det därför det dröjer halva låten innan vi får se Iva ordentligt och får en närbild på henne. Ge folk en chans att fastna för rösten innan man riskerar skrämma iväg dem. Jag hoppas innerligt att jag övertolkar det hela, men tyvärr är såna resonemang inte helt ovanliga…

 2. Adri

  Iva måste vinna. Och hade detta varit Litauen, Norge eller Estland hade Iva haft vinsten i sin lilla ficka. Men Island röstar rakt över disk sjukt. Jag ser absolut inte Ivas vinst som säkrad.

  Island lär väl skicka Dadi… eller det där garage-rockbandet med ålderskris.

 3. Adri

  Och för att ta en liten svängom förbi en annan uttagning: jag har lyssnat på ”Bulletproof” med Dotter ända sen förra lördagen. On the daily. Och nu är den inte ens bara ”bäst 2020” (hittills).

  Frågan är om ”Bulletproof” kanske inte t.o.m är där uppe bland ”The All-Time Greats” i MF. Den delar verkligen liga med ”Euphoria”, ”Busy doin nothing” och ”A million years”. Kul att fastna så! 😀

  SÅ. JÄVLA. BRA.

  Jag tror inte den vinner, men tror inte hon är borträknad alls. Kollar man ute i Europa verkar den populär så kanske internationella juryn kommer ha ett varmt öga för den. Jag håller alla mina tummar.

  Men vinner Anna Bergendahl eller Mariette blir jag inte direkt sur heller 😉 MF 2020 är fasligt stark tycker jag men damtrion Dotter, Mariette och Anna B är i egen liga! Där Dotter är i ytterligare egen liga.

 4. Micke

  En final med fyra bra bidrag och ett skrivet av något förskolebarn

 5. Adam

  Jag tycker Daði & Gagnamagnið var helt fantastiska, så härligt catchy låt, roligt framträdande och Daði sjunger ju fantastiskt bra. Iva är okej, men tycker numret är lite tråkigt. Det är okej att Iva står still i numret, så klart eftersom hon är blind, men vill att det ska hända nånting mer i numret. Jag vill att kören börjar röra sig redan i början av låten, skapa lite mer mystik, kanske borde man också satsa på att öka lite medeltidskänsla i numret, då låten nästan låter lite gregoriansk och kyrklig, fast på ett rätt coolt sätt. Visst, Island brukar inte satsa mycket på sina framträdanden i uttagningen, men jag behöver se mer än ett färgskifte för att känna mig övertygad.

  Så nej, Daði & Gagnamagnið till ESC om ni frågar mig! 😀

 6. Chimaera

  Jaaa!!! Daði & Gagnamagnið! Älskar! Jag tror de kan få till Islands bästa placering på länge om de går vidare 🙂 Vilken underbar koreografi och scenografi, så härligt nördigt!

 7. JOHANNA

  Jag gillar inte Iva men hon lär ju vinna. Gillar däremot både “meet me halfway” och “Almyrkvi” Så hoppas på någon av dem!

 8. Micke

  Johanna…jädrigt kul att du gillar Dimma. Vi brukar ju ofta ha lika smak men det där hade jag inte trott jag tycker bra om alla bidrag förutom Da da (förlåt det blev fel. Dadi) 80% chans att jag kommer att bli nöjd med Islands val

 9. Patrik

  Ísold & Helga med låten “Klukkan tifar“ kan också fajtas om den Isländska biljetten till ESC 2020 I Rotterdam i Holland ,och skulle Isold och Helga vinna den Isländska finalen då skulle nog låten kunna vara med i topp 10 i ESC 2020.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se