SlovenienPå lördagskvällen den 22:a februari sändes finalen av EMA 2020 där Slovenien utsåg “Voda” med Ana Sokličvalde till sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2020.

Showens höjdpunkt var däremot, enligt vissa, den mellanakt som programledaren Klemen Slakonja bjöd på då han återskapade samtliga Sloveniens ESC-bidrag från 1993 till 2019 på under sex minuter, se klippet nedan:

Klemen Slakonjas hyllning till Slovenien i Eurovision Song Contest:

Klemen Slakonja recreates Slovenia’s 25 years in the Eurovision Song Contest
(Ema 2020 Interval Act)
” (5:59 – Feb 23, 2020 – Klemen Slakonja)

Schlagerpinglan: Som sagt, lördagen bjöd på ett flertal shower och resultat men för mig personligen så stod Klemen Slakonja för kvällens nostalgiska höjdpunkt med sin fanstastiska mellanakt, som jag tycker är värd att ses igen. 😀

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Slovenien i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “EMA 2020-mellanakt: Klemen Slakonja hyllar Slovenien i ESC”

  1. Anton

    Okej, varför blev jag lite kär i honom efter det här klippet? Helt underbart! Och så kul att bli påmind om vilket bra Eurovision-land Slovenien är. Så många personliga favoriter genom åren! Verjamem, Here for you, No one, Cvet z juga och Sebi var alla fantastiska låtar som förtjänade minst topp 10 i finalen. Så underskattat land! Efter Italien och Nederländerna var Slovenien min favorit i finalen ifjol (Och min fjärdeplats av alla bidragen i fjol, där knuffar Portugal ner Slovenien till fjärdeplatsen)

    Vad tycker jag om Slovenien i år då? Jag vet inte, har inte lyssnat än! Jag har jobbat hela helgen och kan nu äntligen catcha up med helgens resultat! Spännande!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se