Kroatien TV-bolaget HRT utsåg Kroatiens bidrag i Eurovision Song Contest 2020 genom den nationella uttagningen DORA 2020 där 16 bidrag tävlade vid en final den 29:e februari som vanns utav Damir Kedžo och “Divlji Vjetre“.

Efter att låten tidigare presenterats om en text-video med sång på kroatiska men text på engelska för ökad förståelse så kommer nu även en officiell remix-video, se nedan.

Officiell remix av Kroatiens ESC 2020-bidrag:

Lyssna på Kroatiens bidrag till Eurovision Song Contest 2020:
Bidrag / Artist: “Divlji Vjetre”, Damir Kedžo
Länkar: officiell remixfinal-framträdandestudioversion: ESC-version
text-videoPrePartyES-at-HomeEurovision Home Concerts
eurovision.tv (låttext + info)
Låtskrivare: Ante Pecotić
Se även: Resultatet av “DORA 2020
Presentationen av Kroatiens ESC 2020-bidrag

Schlagerpinglan: Äntligen så släpptes remixen av “Divlji Vjetre”, som jag längtat efter sedan de lockade med smakprovet under hyllningsshowen Eurovision Song Celebration 2020 – Part One den 12:e maj. Jag älskar originalversionen och vill inte vara förutan den… men remixen är ett välkommet komplement. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Kroatien 2020: Officiell remix av “Divlji Vjetre” (Damir Kedžo)”

 1. Mr A

  Mer information om nästa år:

  http://esctoday.com/180191/the-ebu-sheds-more-light-on-esc-2021-tickets-refunds-dates-and-format/

 2. Mr A

  Lite Lordi

  https://youtu.be/1ZEyd8xlo4A

 3. Mr A

  Nu har jag äntligen sett hela lördagens program, lite väl domedagsstämning. De skulle tjänat på att ha det lite mer positivt. Men det var väl ändå ok i sammanhanget. Men det kunde vart lite mer festligheter.

 4. Micke

  Helt med dig om det Mr A: Det blev lite för deppigt med coronaskiten. Har vi inte nog med det irl? Ändå hyfsat med en grymt bra avslutning från Björn Ulvaeus och till slut.

  Tänkte ta ett litet inhopp med annat:

  Har pratats en del om plojbidrag/skämtbidrag. Jag älskar en del och hatar en del. Vad som dock är klockrent är hur viktiga de är för ESC. Utan dem vet jag inte om jag klarat av allt gravallvar och artister som inte ens är topp 100 i sitt eget land men väl i ESC så tror de att de är världsartister.

  Tyvärr vet jag att jag nu inte kommer att få hjälp av han som brukar haka på här, Adri men vem vet kanske finns det någon annan. Jag försökte tänka ut en topp 10 i skämtbidrag men just nu är det härdsmälta i skallen så jag kommer bara på sex som då får bli en preliminär Topp 6. Påminn mig gärna om skämtbidrag. Vräk ut dom.

  Preliminär Topp 5 skämtbidrag:

  1. “Weil der Mensch zählt”, Alf Poier – Österrike – 2003
  2. “We Are The Winners”, LT United – Litauen – 2006
  3. “Party For Everybody”, Buranovskiye Babushki – Ryssland – 2012
  4. “Shir Habatlanim”, Lazy Bums – Israel – 1987
  5. “Uno”, Little big – Ryssland – 2020
  6. “Rendez-vous”, Pas de Deux – Belgien – 1983

 5. Schlagerpinglan

  @Mr A, Har med Lordi på min växande låt-lista, finns en hel del pärlor från ESC 2020-firandet trots allt. (Även om det, precis som du skriver, inte var någon direkt feststämning i själva hyllningsshowen.) 😀

 6. Micke

  Jag har nyss bevittnat ett helt nytt epitet inom musik.

  Det kallas “Hur man klär av en låt från topp till tå och låter den stå helt utlämnad utan allt det som en gång byggde upp den till den storhet den hade”.

  Det här var något av det värsta jag hört faktiskt. Jag har kämpat med att förstå hur så få tycks höra det stora jag hör i bidraget. Min kamp har inte blivit mindre när det nu fyllts på med kampen med att förstå hur någon ens kan komma på tanken att sabba låten så här, eller än värre, hur denna ide överhuvudtaget kan ha fått fäste hos producenter mm och sedan släppts ut i sin fulla frihet till allmän beskådning.

  Det absolut värsta är när ingången till refrängen som byggs upp så mäktigt i originalet här massakreras av dutt dutt syntar helt utan DET

  Räcker med ett ord för att beskriva detta! USCH!!!!!

 7. Engsla

  Dschinghis Khan är väl det ultimata skämtbidraget. Kul och earworm på samma gång. Kanske lättare att uppskatta om man som jag inte förstår tyska 🙂

  Dancing Lasha Tumbai gillade jag. Men jag vet att många inte gör det.

  Moustache var väl också på skämt.

  Bästa seriösa skämtbidraget av dem alla var Nygammal vals. Älskar 😀

 8. Adri

  99% av remixer (minst) är faktiskt överflödiga. Men då och då kommer låtar som för mig klär originalet. Det hände förra året med Österrikes ”Limits” och nu i år händer det med ”Divlji Vetre”.

  Jag tar mycket lättare till mig denna än originalet! 🙂

 9. Micke

  @Engsla, tack för svar. Du nämner två bra som jag glömt bort för stunden. Din första och din sista. De två i mitten är dock inget för mig

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se