CypernEfter att TV-bolaget CyBC avslöjat att de inte kommer att internvälja sin ESC 2020-artist Sandro inför Eurovision Song Contest 2021 så har ryktena angående vilken artist som ska representera Cypern i Rotterdam 2021 tagit fart rejält.

För att tysta en del av ryktena så har Cyperns delegationschef Evi Papamichael meddelat att de inte internvalt ESC 2018-tvåan Eleni Foureira. I själva verket har de inte ens tagit kontakt med någon artist alls utan sökandet påbörjas inte förrän slutet av augusti och inleds då med diskussioner med olika skivbolag.

Som det tidigare påpekats så letar TV-bolaget i första hand letar efter en artist som är populär i både Grekland och Cypern eller en artist från Cypern. (Källa: wiwibloggs.com)

Cyperns mest framgångsrika ESC-bidrag:

Fuego“, Eleni Foureira (2:a i ESC 2018)

Schlagerpinglan: Så det vi vet så här långt angående Cyperns val är att det inte blir vare sig Sandro (2020) eller Eleni Foureira (2018) men att det troligtvis blir en artist som är populär i både Grekland och Cypern eller en artist från Cypern. Inte mycket att gå på, alltså. 😀

Enligt escxtra.com så finns namn som MELISSES (rock-pop-band), Ivi Adamou (ESC 2012), Vangelis Kakouriotis, Ian Stratis, Eirini Papadopoulou (popsångerska), samarbete mellan Konnie Metaxa och Tassos Xiarchos samt Despina Savva (15-årig The Voice of Australia 2020-finalist) med på listan över troliga ESC 2021-artister. Själv känner jag inte ens igen hälften av namnen utan hoppas på en trevlig överraskning när valet väl är gjort.

Helst ser jag ju att de får in två-tre kanon-erbjudande och ser sig tvungna att göra en mini-uttagning… men det är nog att hoppas på för mycket. 😀

Mer om Cyperns förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Cypern i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se