MonacoTV-bolaget TMC har meddelat att Monaco varken har några planer på att delta i Eurovision Song Contest 2021 i Nederländerna eller återvända till tävlingen inom den närmsta framtiden. (Källa: esctoday.com)

Monacos bäst placerade ESC-bidrag:

Un Banc, Un Arbre, Une Rue“, Séverine – 1:a i ESC 1971

Schlagerpinglan: Efter att Andorra, Luxemburg och Slovakien meddelat att de inte planerar någon comeback 2021 så var det nu Monacos tur och ingen är väl egentligen speciellt förvånad?

Efter en paus på 24 år så återvände Monaco till ESC med tre bidrag (“Notre Planète” 2004, “Tout De Moi” 2005 och “La Coco-dance“ 2006) som alla misslyckades med att ta sig vidare till finalen. Detta ledde till att landet återigen drog sig ur och har inte deltagit sedan dess.

Även om jag naturligtvis tycker att det är synd att länder hoppar av så är det sådant som händer. I väntan på att TV-bolaget får en ledning som har bättre förståelse för ESC:s storhet så har vi i alla fall 24 klassiska bidrag att lyssna på och det är ju inte dåligt bara det. 😀

Monacos samtliga bidrag i ESC hittar ni här: “Monaco i Eurovision Song Contest

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2021: Monaco återvänder ej till ESC 2021”

 1. Adri

  No surprises. Monaco borde faktiskt nått finalen 2004!

  Menmen. De har nu varit borta i 13 år. Så… vem vet. 11 är tills vi ser dem igen? 🙂

 2. Henning

  Det kanske låter konstigt när jag menar att Monacos absolut bästa bidrag är från 2006.
  ”La Coco-dance” är lätt en av de bästa ESC-låtarna någonsin.
  En väldigt speciell låt med mycket bra tempo. Sånginsatsen kunde ha varit bättre men Monaco är ändå utan tvivel min vinnare 2006 med Carola och Finland tätt i häl.
  Min topp 5 av Monacos bidrag:

  1. 2006
  2.1962
  3.1967
  4.1964
  5.1977

  Shlagerpinglan, vad är din åsikt om 2006 års bidrag från Monaco?

 3. Schlagerpinglan

  @Henning, Jag håller med om att sånginsatsen var en aning blek i 2006-bidraget och därför sänkte den rejält… men rent låtmässigt så tycker även jag att det är ett av de bättre bidrag Monaco skickat till tävlingen. Jag vill inte sträcka mig så långt som att ge den 1:a-platsen, men runt 5:e-6:e plats hamnar detta medryckande glädjepiller som håller än i dag, i alla fall i studioversionen. 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=iCYiG2pLn7U

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se