Slovakien I juli meddelade en talesman för TV-bolaget RTVS att det var osannolikt att Slovakien skulle göra ESC-comeback 2021 och nu, en månad senare, kommer då beskedet att landet inte kommer att delta i Eurovision Song Contest 2021.

Precis som tidigare år så är det ekonomin och de låga tittarsiffrorna som är orsaken till att TV-bolaget väljer att hålla sig borta från tävlingen de lämnade efter ESC 2012. De tillägger dock att att de inte stängt dörren för ett eventuellt deltagande i framtiden.
(Källa: esctoday.com)

Slovakien debutbidrag i Eurovision Song Contest:

Nekovecná Piesen“, Martin Durinda and Tublatanka (19:e-plats i ESC 1994)

Schlagerpinglan: Jag tror fortfarande att RTVS behöver delta innan intresset ökar, inte vänta på att det magiskt ska tillta av sig självt, samt snegla lite på Tjeckiens ESC-comeback och se det som en investering. Men, men… det är alltid lättare att chansa med andras pengar än sina egna så de gör säkert rätt i att vänta tills det är ekonomiskt hållbart.

Hur som helst så är det ju hoppfullt att det verkar finnas ett intresse hos TV-bolaget att vilja återvända till tävlingen i framtiden. För min del så är de välkomna tillbaka närhelst de är redo. Förhoppningsvis dröjer det inte alltför lång tid. 😀

Se samlingssidan här: “Slovakien i Eurovision Song Contest

Relaterad information:
Så här långt är 30 länder (enligt wikipedia och esctoday) preliminärt bekräftade att delta i ESC 2021, se hela listan här: “Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision 2021: Slovakien planerar inget ESC 2021-deltagande”

  1. Mr A

    https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/a/e8bLa4/svt-kan-tvingas-stalla-in-hela-melloturnen

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se