ESC 2020 Att Eurovision Song Contest 2021 kommer att genomföras och att en ny vinnare kommer att utses den 22:a maj 2021 har varit känt en längre tid, men exakt hur arrangörerna hade tänkt genomföra det har än så länge varit ovisst.

I dag, den 18:e september, avslöjade EBU och de nederländska TV-bolagen NPO, NOS och AVROTROS sina planer för nästa års tävling. Här nedan ser ni de fyra olika scenarier som de arbetat fram men vilket det till slut blir beror helt på Covid-19-läget vid tillfället.

Eurovision Song Contest 2021 – Fyra scenarier

Fyra ESC 2021-scenarier
Se även: “The four Eurovision 2021 scenarios explained” (3:12 – Sep 18, 2020 – eurovision.tv)

Scenario A – Som vanligt

Eurovision Song Contest 2021 organiseras som en vanlig tävling och arrangeras i Rotterdams Ahoy Arena med nio shower (inkl. repen) i en fullpackad arena med delegationer och artister från alla de deltagande TV-bolagen och med många aktiviteter i och runt Rotterdam.
Till största delen hänger detta scenario på om ett COVID-19-vaccin eller tillförlitliga tester finns tillgängligt.

Scenario B – Social distansering / 1,5-meters-regel

Alla som besöker Eurovision i Rotterdam behöver ha social distansering i åtanke och alltid hålla sig 1,5 meter från varandra.
Nio shower genomförs med en publik i arenan men med begränsad kapacitet för att ge utrymme för social distansering.
Mindre delegationer från samtliga deltagande TV-bolag samt mindre press tillåts. Aktiviteterna i och runt Rotterdam anpassas efter förutsättningarna.
Eftersom det blir mindre utrymme för publik i detta scenario behövs sittplatserna omorganiseras i arenan. För att det ska bli så rättvist som möjligt kommer en lottning att genomföras för att bestämma vem som kan utnyttja sina biljetter. Mer information väntas under de första månaderna av 2021. De som förlorar lottningen får tillbaka fullt pris för sina biljetter.

Scenario C – Rese-restriktioner

Ett Eurovision Song Contest, där troligtvis social distansering gäller, arrangeras från Rotterdams Ahoy Arena med nio shower och begränsat antal platser i arenan.
Om någon delegation inte kan resa till Rotterdam så får deras artist uppträda från sitt eget land.
Alla showens framträdanden kommer att visas i Rotterdam. De artister som tillåts resa och befinner sig i Rotterdam framför sina bidrag live, precis som öppnings- och mellan-akterna.

Scenario D – Nedstängt

Om Nederländerna skulle hamna i ett nedstängt läge igen så kommer det att bli ett Eurovision Song Contest utan publik och förmodligen utan några aktiviteter i och runt Rotterdam.
Alla deltagarna kommer att göra sina framträdanden från sina egna länder och sedan visas upp från Rotterdams Ahoy Arena, ungefär som vid Junior Eurovision Song Contest i november.


The four ways to make Eurovision 2021 happen” (1:44 – Sep 18, 2020 – eurovision.tv)

Det slutliga valet vad gäller vilket scenario som ska användas baseras på situationen vid de första månaderna av 2021 och enligt Sietse Bakker, exekutiv producent för ESC 2020 och 2021, är ambitionen fortfarande att göra den bästa tävlingen hittills.
(Källa och grafik: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Då har vi fått veta vilken scen, slogan och programledare som gäller för ESC 2021 (samtliga återanvänds) samt att det finns en beredskapsplan med fyra olika scenarier för att tävlingen faktiskt ska kunna genomföras. Idel goda nyheter. Nu är det bara att vänta och hoppas på det bästa. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se