Australien Sedan tidigare är det känt att TV-bolaget SBS har internvalt sin ESC 2020-artist Montaigne att få representera Australien i Eurovision Song Contest 2021 i Nederländerna.

När Montaigne pratade lite om sitt ESC-deltagande i en Twich-stream så framkom det att det finns ett önskemål från hennes managers om att internationella låtskrivare ska vara involverade. T.ex. så var DNA Songs med och skrev hennes 2020-bidrag (och även Australiens ESC-bidrag 2016-2018).

Australiens internvalda ESC 2021-artist:

Montaigne (här med sitt ESC 2020-bidrag “Don’t Break Me“)

Montaigne har dock skrivit en egen låt som hon verkar vilja tävla med. Låten heter “JC Ultra“, vilket syftar på det hjärntvättprogram (Project MKUltra) som CIA försökte genomföra på 50-, 60- och 70-talet.

Låten handlar om ett utomjordiskt samhälle där ett stort musikförlag agerar som en front för ett hjärntvättprogram där de förstöker hjärntvätta kända musiker att föra ut pro-utomjordisk propaganda för att hjälpa utomjordingarna att lättare integreras i det mänskliga samhället och i hemlighet tillskansa sig mänsklig kraft/makt. (Se aussievision.net för citatet i sin helhet.)

Redan den 20:e augusti tweetade Montaigne om att hon har en låt som hon eventuellt kan tävla med i ESC 2021 men om det är “JC Ultra” hon menar framgår inte, förutom att beskrivningen (“it’s totally fucked”) verkar stämma in på den. (Källa: wiwibloggs.com)

Uppdaterat 2020-12-27: “JC Ultra är inte Montaignes ESC 2021-bidrag

Schlagerpinglan: Då jag misstänker att ESC-perioden kommer att fyllas med låtar om social distansering och andra aktuella frågor så känns det inte helt fel med en låt som behandlar ett lite mer oväntat ämne. 🙂

Nu behöver det ju inte nödvändigtvis bli en bra låt bara för att texten är intressant så jag fortsätter att hoppas på en liten mini-uttagning. Om de ansvariga inte vågar låta “JC Ultra” tävla mot de önskade låterna av internationella låtskrivare så räcker det, i mitt fall, med en final där vinnaren utses av en handplockad jury.

Att publiken får rösta brukar i ärlighetens namn inte hjälpa mina personliga favoriter och då ser jag hellre en liten show (utan publikdeltagande) med några nya låtar att lyssna på än ett internval utan insyn i vad valet stod mellan. 😀

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Australien i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Australien 2021: Montaigne diskuterar ett möjligt ESC-bidrag”

  1. Adri

    Jag tyckte ju verkligen, verkligen INTE om “Don’t break me”. Men visst ska jag ge Montaigne en chans till och det där lät ju onekligen intressant 🙂 Men jag tror väl iofs att en nationell uttagning är intressantare för oss som följare. Men det jag i slutändan hoppas mest på är en bra/intressant låt helt enkelt! 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Adri, Inte heller jag var speciellt förtjust i “Don’t Break Me” (jag tror att jag hade den i botten-fem till slut) och därför har jag inte haft några större förhoppningar inför Australiens 2021-val.

    Rapporten om det lite annorlunda bidraget fick i alla fall upp tanken om att det kan sluta i stort sett hur som helst. Det är ju trots allt ett nytt år och det är nog få av de “återanvända” artisterna som medvetet försöker efterlikna sitt 2020-bidrag. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se