ESC2020 Schlagerpinglan: Efter ett kortare juluppehåll så är det nu dags att ta igen det som missats under dessa dagar. Först ut: en handfull korta nyheter om ländernas förberedelser inför Eurovision Song Contest 2021.

För ytterligare information, klicka på flaggorna nedan så kommer ni till respektive lands samlingssida där mer information om ESC 2021-planerna finns.

Slovenien Slovenien: RTVSLO kan dra ut på låt-uttagningen
Aleksander Radić, Sloveniens ESC-delegationsledare, har i en intervju med Humans of Eurovision avslöjat att TV-bolaget RTVSLO mycket väl kan vänta med låtuttagningen till internvalda Ana Soklič tills senast möjliga datum.

Detta blir aktuellt om EBU kräver live-on-tape, som de då planerar att spela in från samma scen som används när tävlingsbidraget väljs ut, vilket blir enklast och billigast. Enligt reglerna ska tävlingbidragen presenteras senast den 31:a januari och vinnarlåten väljas ut senast den 9:e mars. (Källa: eurovoix.com)

Australien Australien: “JC Ultra” är inte Montaignes ESC 2021-bidrag
Teamet runt internvalda Montaigne har tidigare uttalat en önskan om att internationella låtskrivare ska vara med och skapa Australiens ESC 2021-bidrag medan artisten själv uppgivit att hon har ett eget bidrag som skulle passa.

JC Ulra“, som låten heter och som handlar om utomjordingar och propaganda, har dock bedömts av hennes team som alltför utmanande för publiken och kommer därför inte att väljas. (Källor: escxtra.com och Montaigne på Twitch)

Island Island: Texten till Daðis 2021-bidrag är klar
Tidigare har internvalda Daði avslöjat att han, i sitt arbete med Islands ESC 2021-bidrag, planerade att först göra runt 11 demoinspelningar och idéer innan han väljer ut en och fokuserar på den. Den 20:e december meddelade Daði att han skrivit klart texten, vilken han även visade på en medföljande blurrig bild. (Källa: Daði på Twitter)
Albanien Albanien: “Karma” förblir på albanska
Anxhela Peristeri, sångerskan som vann Festivali i Këngës 59 och därmed ska representera Albanien i ESC 2021, har avslöjat att hennes tävlingsbidrag “Karma” kommer att förbli på albanska även i Rotterdam.

Redan från början var det tänkt att behålla den albanska texten men efter ett möte med låtskrivarna så tog Anxhela det slutliga beslutet. För bättre förståelse för låtens text, se förklaring och engelsk översättning hos wiwibloggs. (Källa: wiwibloggs.com)

Kroatien Kroatien: HRT släpper minut-klipp veckan före Dora 2021
För en tid sedan presenterades namnen på de 14 artister och bidrag som kommer att delta i Dora 2021. Bidragen, som tävlar om att få representera Kroatien i ESC 2021, kommer inte att spelas upp i sin helhet förrän vid finalen den 13:e februari men veckan innan så släpper TV-bolaget smakprov på de 14 låtarna i form av små en-minuts-klipp. (Källa: eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2021: Blandade nyheter (2020-12-27)”

  1. Adri

    Den albanska nyheten gör mig glad i alla fall 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Adri, Mmm… samma här. Visserligen så är mitt favorit-FiK-bidrag av en kvinnlig sångerska det från 2010, som just framfördes på engelska, men de flesta låtar som översatts har (enligt min smak) tappat väldigt mycket så jag antar att det är ett positivt besked. 😀

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se