BelgienHooverphonic, den grupp som internvalts att få representera Belgien i Eurovision Song Contest 2021, meddelade den 9:e november via Twitter att Geike Arnaert ersätter Luka Cruysberghs som gruppens sångerska.

41-åriga Geike var en del av bandet 1997 till 2008 och nu, 20 år efter att de släppte albumet “The Magnificent Tree“, känner de att det är dags för en återförening. TV-bolaget VRT har bekräftat att det är Hooverphonic i form av Geike Arnaert, Alex Callier och Raymond Geerts som kommer att tävla i ESC 2021.

Varför bytet sker har inte avslöjats men om det är någon osämja mellan dem så är det inget som de visar offentligt utan tvärtom lyckönskar varandra. 17-åriga Luka Cruysberghs har uttalat sig om att hon är tacksam för de tre åren hon haft med gruppen men att det nu är dags för henne att gå vidare i karriären. (Källor: eurovision.tv, wiwibloggs.com och wiwibloggs.com)

Uppdaterat: I en radiointervju förklarade Luka Cruysberghs att bytet inte var ett gemensamt beslut utan det var något hon fick reda på vid ett Zoom-möte (då fysiska möten inte var möjliga p.g.a. corona). Hon sa att det blev något av en chock men att hon förstod och jobbar nu på sin solokarriär med ett flertal olika låtskrivare.

En av låtarna från 20-års-jubilerande “The Magnificent Tree”:

Mad About You“, Hooverphonic (med Geike Arnaert som sångerska)

Schlagerpinglan: Senaste uppgiften angående gruppens ESC 2021-bidrag (vad jag själv har läst) är att det stod mellan över tjugo låtar i olika stilar. Frågan är hur länge de vetat om att ett byte av sångerska var på gång och därmed vem de hade i åtanke när de skapade dessa låtar.

Kanske får de börja om från början, kanske faller alla bitarna på plats nu. Hur det än ligger till med den saken kan jag inte låta bli att tycka lite synd om Luka Cruysberghs som nu missar ESC-deltagandet ytterligare en gång. I det långa loppet så tror jag nog att det kan vara positivt för alla fyra. Gruppen känns mer som en helhet och Luka kan mycket väl få ESC-erbjudandet ett annat år. Hon har ju presenterat sig för Eurovision-publiken nu och med rätt låt så kan vad som helst hända. 😀

Jag önskar samtliga inblandade lycka till och ser fram emot det stundande ESC-bidraget.

Mer om Belgiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Belgien i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Belgien 2021: Geike Arnaert är tillbaka i Hooverphonic”

 1. Micke

  Så vad tycker ni om bytet av sångerska?

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Personligen föredrar jag Geike som sångerska så sett ur den synvinkeln så tycker jag att det är en positiv nyhet. Jag hoppas dock att bytet gjordes på rätt sätt och att Luka varit med på det och har en plan för framtiden som hon är nöjd med.

 3. Adri

  Jag känner väl inte så mycket ang valet av huvudsångerska. Det hänger på låten. Och där kämpar ju Hooverphonic i motvind.

  Jag har researchat lite på Spotify – och nej, Hooverphonic och jag matchar inte varandra.

  Och jag gillade inte direkt ”Release Me” (avskydde den inte heller, vet att många hade den i botten 5, så illa var det inte hos mig). Men ”Release Me” är typ deras bästa låt. Och det bådar inte gott.

 4. Engsla

  Micke, jag tillhör ju de som tyckte att “Release me” var riktigt dålig, men som Adri säger så hänger det ju främst på vilken låt de skickar nästa gång. Dock tycker jag att Geike har en mer intressant röst (det lilla jag har hört av den) så det ska bli spännande att se vad som väntar 🙂 Vad tycker han själv?

 5. Zacke

  Micke; Jag föredrar Geikes röst framför Lukas, så jag är positiv till detta. Men sen är de som de Adri och Engsla säger, de mesta bero på låten. Jag tycker att ”release me” är en helt okej låt, men den kändes lite forcerad, framförallt sista minuten. Så jag hoppas på en bättre genomarbetad låt till 2021.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se