Schlagerpinglan: I kväll är det återigen dags för manade Eurovision-fans att samlas framför skärmarna och tillsammans titta på en historisk ESC-final via YouTube, dela med sig av sina kommentarerTwitter under #EurovisionAgain och rösta fram en ny vinnare, se mer info här.

Vilka ESC-finaler som redan återupplevts under den första säsongen hittar ni här, medan denna andra säsongs avklarade finaler finns här: ESC 1999, ESC 1985, ESC 2005 och ESC 1976.

Tredje lördagen i månaden kl. 21:00 är det som gäller och i kväll är det tydligen Eurovision Song Contest 1990 från Zagreb som ska återupplevas. Detta passar ju väldigt bra då det är just Jugoslaviens ESC-deltagande som jag ägnat större delen av dagen åt. 😀

Vinnaren av Eurovision Song Contest 1990:

Insieme 1992“, Toto Cutugno (Italien)

Schlagerpinglan: Under kvällens show postar jag ett nytt inlägg med finalens resultatlista från 1990 med länkar till bidragen, precis som jag gjort vid de tidigare lördagarna jag deltagit i denna aktivitet. Först ska jag dock (under showens gång) se om jag kan få fram mina egna final-röster för 1990. 😀

Uppdaterat: Här är resultatet från lördagens omröstning:

#EurovisionAgain
(Grafik:#EurovisionAgain på Twitter)

Resultattavlan från 1990 hittar ni här: “Tillbakablick: Eurovision 1990 i Zagreb, Jugoslavien

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Eurovision Again – 21:a november 2020 – ESC 1990”

 1. Schlagerpinglan

  Efter att ha lyssnat på samtliga tävlingbidrag under kvällens gång så har jag sammanställt min ESC 1990-topplista:

  12 poäng – “Insieme: 1992”, Toto Cutugno (Italien)
  10 poäng – “Milas Poli”, Haris Anastasiou (Cypern)
  8 poäng – “Hajde Da Ludujemo”, Tajci (Jugoslavien)
  7 poäng – “Macédomienne”, Philippe Lafontaine (Belgien)
  6 poäng – “Musik Klingt In Die Welt Hinaus”, Egon Egemann (Schweiz)
  5 poäng – “Fri?”, Beat (Finland)
  4 poäng – “Eitt Lag Enn”, Stjórnin (Island)
  3 poäng – “Hallo Hallo”, Lonnie Devantier (Danmark)
  2 poäng – “Horis Skopo”, Christos Callow and Wave (Grekland)
  1 poäng – “Quand Je Te Rêve”, Céline Carzo (Luxemburg)

  11:a – “Há Sempre Alguém”, Nucha (Portugal)
  12:a – “Gözlerinin Hapsindeyim”, Kayahan (Turkiet)
  13:e – “Som En Vind”, Edin-Ådahl (Sverige)
  14:e – “Somewhere In Europe”, Liam Reilly (Irland)
  15:e – “Bandido”, Azúcar Moreno (Spanien)
  16:e – “White And Black Blues”, Joelle Ursull (Frankrike)
  17:e – “Frei Zu Leben”, Chris Kempers and Daniel Kovac (Tyskland)
  18:e – “Brandenburger Tor”, Ketil Stokkan (Norge)
  19:e – “Keine Mauern Mehr”, Simone (Österrike)
  20:e – “Shara Barechovot”, Rita (Israel)
  21:a – “Ik Wil Alles Met Je Delen”, Maywood (Nederländerna)
  22:a – “Give A Little Love Back To The World”, Emma (Storbritannien)

 2. Micke

  Slänger in en topp 5. Ett år där tre bidrag stod i helt egen klass och ett bidrag var en så stor skamfläck att den inte går att tvätta bort.

  TOPP 5:

  1. “Insieme: 1992”, Toto Cutugno (Italien)
  1. “Gözlerinin Hapsindeyim”, Kayahan (Turkiet)
  1. “Bandido”, Azúcar Moreno (Spanien)

  4. “White And Black Blues”, Joelle Ursull (Frankrike)
  5. “Ik Wil Alles Met Je Delen”, Maywood (Nederländerna)

  Överlägset sämst. Ett av de fyra värsta bidragen någonsin

  22. “Give A Little Love Back To The World”, Emma (Storbritannien)

 3. Adri

  Vilket himla mellanmjölkigt svagt år. Tur man inte levde då. Nej så långt kanske jag inte skulle dra det. Fast om jag levde då hade jag ju varit typ 45-50 idag, och det är inte heller bra. Så jag är nog ganska glad över det ändå.

  Men en topp fem finns väl i alla fall.

  Vinnaren är i varje fall överlägsen. En av de bästa låtarna på hela 90-talet faktiskt.

  1. Storbritannien – ”Give a little love back to the world”.

  Nej jag skämtar bara med er.

  Här är min riktiga lista:

  1. Spanien – ”Bandido”
  2. Jugoslavien – ”Hajde da ludujemo”
  3. Turkiet – ”Gözlerinin Hapsindeyim”
  4. Österrike – ”Keine Mauern Mehr”
  5. Schweiz – ”Musik klingt in die welt hinaus”

 4. Zacke

  Ett riktigt starkt år, med många bra låtar och den kanske bästa vinnaren genom alla tider.

  Min topp 5:
  1: Italien- ”Insieme: 1992”
  2: Jugoslavien- ”Hajde da ludujemo”
  3: Israel- “Shara Barechovot”
  4: Nederländerna- “Ik Wil Alles Met Je Delen”
  5: Spanien- ”Bandido”

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Ser att vi har samma etta och jumbo… inte ofta det händer men när det väl gör det så måste det ju stämma. 😉

  @Adri, Du fick mig att heja till där ett tag (och inte bara för kommentaren om att 45+ skulle vara något negativt 😉 Vänta bara, om du spelar dina kort rätt så fortsätter allt uppåt även efter 45. 😀 ) … och det hade inte varit första gången ett av mina personliga jumbo-bidrag fått stående ovationer här på bloggen… men tydligen inte denna gång. 😀

  Jag förstår att “Bandido” får din förstaplats, älskar själv själva framträdandet men har märkt att låten dalat med åren och är desto gladare över att se Schweiz nå topp-fem, en lite väl underskattad låt. 😀

  @Zacke, Som synes så gillar jag (liksom du) Jugoslaviens bidrag men det kom som något av en chock att Italien inte vann Again-showen. Som du säger, en av de bästa vinnarna genom tiderna. 30 år senare och fortfarande ger den mig (positiva) rysningar. 🙂

 6. Micke

  Jisses Adri snacka om att du är i minoritet här när det gäller 1990. När det gäller 90-talet i ESC är för mig 1997 klar favvis. Därefter rankar jag nog 1990 som tvåa. Dock kul att se att du precis som jag har både Spanien o Turkiet topp 3 detta år. Att du inte har med mitt tredje o alla andras favvis här kan nog härledas till tillfällig sinnesförvirring 🙂

 7. Engsla

  Tvärtom, jag tror Adri är den ende som listat här som inte lider av tillfällig sinnesförvirring vad gäller 1990 års vinnarbidrag 🙂

 8. Adri

  Micke: Engsla said it. Jag tror det är kollektiv förvirring som ligger bakom alla dessa hyllningar till ”Insieme”. Och jag vidhåller att 1990 var ett svagt år. Inte minst Sverige.

  Pinglan: Jag har inget emot 45plussare. Såklart. Jag är inte ”age-ist”. Men däremot har jag enormt mycket ångest över att ens vara 24. Om två år är jag officiellt gammal ju. Och har inte mycket att show for it. Menmen… får försöka göra dem två åren tills dess bra (om nu pandemin kan gitta härifrån).

  Gällande Spanien 1990 så håller jag väl halvt med dig. Jag tycker väldigt mycket om låten. Men det är ju ingen låt jag spelar i studioversion utan jag vill ha deras passionerade liveframträdande med! Det är liksom guldkanten som puttar fram det just till ettan! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se