AlbanienSchlagerpinglan: Förra måndagen släpptes de 26 bidrag som ska tävla i Festivali i Këngës 59, den nationella uttagning som kommer att utse Albaniens representant i Eurovision Song Contest 2021.

Efter att ha lyssna på studioversionerna av bidragen i en vecka så tycker jag mig ha en uppfattning om låtarna och känner att det är dags att presentera min inledande topp-tio-lista, vilken ni kan se här nedan.

Ett av de tävlande bidragen i Albaniens Fest 59:

Valixhja e kujtimeve“, Orgesa Zaimi

Schlagerpinglans “Festivali i Këngës 59”-topp-10, 2020-11-23:
1. Valixhja e kujtimeve“, Orgesa Zaimi
2. Zjarri im“, Era Rusi
3. Pendesë“, Inis Neziri
4. Do t’ia dal“, Klint Çollaku
5. Vashëzo“, Rosela Gjylbegu
6. Nëse vdes“, Mirud
7. Vajzë“, Florent Abrashi
8. Vallja e jetës“, Kastro Zizo
9. Kush je ti dashuri“, Festina Mejzini
10. Nënë“, Viktor Tahiraj
Övriga bidrag (ungefärlig ordning):
Peng“, Devis Xherahu
E lirë“, Gigliola Haveriku
Njësoj“, Enxhi Nasufi
Tjerr“, Evi Reçi
Karma“, Anxhela Peristeri
E morën botën“, Franc Koruni
Më mbron“, Xhesika Polo
Jo“, Erik Lloshi
Ty“, Fatos Shabani
Meteor“, Stefan Marena
Ora e jetës“, Manjola Nallbani
Ka me t’ba me kajt“, Sardi Strugaj
Më jep jetë“, Gjergj Kaçinari
Vesi i shpirti tim“, Wendi Mancaku
Kujtimet s’kanë formë“, Kamela Islamaj
Vendi im“, Agim Poshka

Schlagerpinglan: Sedan jag gjorde min första genomlyssning av bidragen så har en del låtar kommit mer till sin rätt och nu vid min första topp-tio-lista så är det framför allt sju låtar som jag tycker riktigt bra om medan en tre, fyra känns väldigt lovande.

Det kan mycket väl finnas något gömt guldkorn bland de resterande bidragen men det är inget jag märkte efter den första veckans genomlyssningar. Kanske behöver de mer tid, fler lyssningar eller ett tillhörande live-framträdande?

Tid finns det i alla fall innan det är dags för själva festivalen då den inte beräknas genomföras förrän någon gång mellan den 17:e och 26:e december. Vi får väl se vad som händer, kanske blir det läge att uppdatera listan innan dess…. för att sedan helt omvärdera allt när man väl sett låtarna framföras live. 🙂

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Albanien i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se