#EurovisionAgain Schlagerpinglan: Som en förberedelse inför semifinal-specialen av #EurovisionAgain den 19:e december fortsätter jag genomgången av de bidrag som aldrig nådde ESC-finalen.


Länder som missat ESC-finalen två gånger 2004 – 2019 (16 år):

Här följer en sammanställning av de länder som endast har två finalmissar var. Klicka på ländernas flaggor för att komma till respektive samlingssida där ni hittar ländernas samtliga tävlingsbidrag och resultat.

Grekland – Ett av länderna som endast missat ESC-finalen två gånger:

Oniro Mou“, Yianna Terzi (Greklands bidrag i ESC 2018)

Grekland Grekland – 2 finalmissar på 16 tävlingsår (2004 – 2019):
2016 Utopian Land“, Argo 16:e i semifinal 1 (av 18)
2018 Oniro Mou“, Yianna Terzi 14:e i semifinal 1 (av 19)
Rumänien Rumänien – 2 finalmissar på 15 tävlingsår (2004 – 2019):
2018 Goodbye“, The Humans 11:a i semifinal 2 (av 18)
2019 On a Sunday“, Ester Peony 13:e i semifinal 2 (av 18)

Schlagerpinglan: Varken Grekland eller Rumänien finns med på min önskelista av semifinalsbidrag jag vill se i #EurovisionAgain-specialen men skulle länderna dyka upp så är det utan tvekan “Oniro Mou” och “Goodbye” jag håller tummarna för. Den förstnämnda för att det är en mysig låt och den sistnämnda för att den trots allt är den bästa av två låtar som inte alls är i min smak. 🙂

Men återigen, att Grekland tävlat i samtliga årgångar under perioden (2004 – 2019) och endast missat finalen två gånger är något väldigt imponerande och något som endast överglänses av fyra av de förkvalificerade Big Five-länderna och Sverige (som har en finalmiss).

Se även:
Eurovision-länder som aldrig missat finalen (2004-2019)
Eurovision-länder som endast missat finalen en gång

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Länder som missat Eurovision-finalen två gånger”

 1. Adri

  Jag är ett stort Eurovision-fan. Det tror jag de flesta förstått vid det här laget. Vad hade jag annars gjort här?

  Däremot har jag mer eller mindre aldrig intresserat mig för vad Eurovision-artister haft för sig utanför Eurovision. Vissa undantag finns, t ex de riktigt stora så som Little Big (Ryssland 2020), men överlag har jag ingen koll och faktiskt inget intresse.

  Döm då av min förvåning när jag hittade en ny release på youtube där Roxen (Rumänien 2020) samarbetar med Alexander Rybak (ni vet mycket väl vem det är…). Jag behövde inte klicka på den, och i 9 av 10 fall hade jag skrollat förbi. Men nu hade jag inget bättre för mig så jag klickade. Och det var tamig fanken en jäkligt härlig låt.

  Vi lever i tuffa tider, så en låt som bjuder på denna form av eskapism är väldigt välkommen. Roxen och Alexander Rybak låter kanske som olja och vatten, men de matchades faktiskt väldigt bra!

  Så jag måste slänga ut den låten som ett tips! Roxen får gärna satsa på nåt i denna låda inför 2021 (även om jag verkligen älskade ”Alcohol you” också 😀 ).

  https://m.youtube.com/watch?v=tOuXVtfMOaE

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Inte heller jag brukar vara speciellt intresserad av vad ESC-artisterna gör utanför bubblan (med undantag av artister som jag tycker lite extra bra om) och därför så blev jag inte så värst nyfiken när jag tidigare i dag såg rubriker om Roxens nya låt. Själv gillade jag inte “Alcohol you” men denna drömska låt passade mig som handsken och jag tackar för tipset, då jag med största sannolikhet annars hade missat den. 🙂

 3. Johanna

  Oförtjänt för Grekland båda gångerna! De skulle däremot ha missat när de skickade den hemska “This is love” och den ännu hemskare “Rise up”

  Vad gäller Rumänien så var jaf otroligt lättad när inte “on a sunday” gick till final för jag rankade den näst sist i Rumäniens final det året så att den vann är för mig obegripligt. (och Ja, Laura Bretan skulle vunnit och hon hade gått till final, ingen kan övertyga mig om något annat)

  “Goodbye” tycker jag däremot borde kunnit slinka med till final det året istället för en del andra som tog sig in!

 4. Schlagerpinglan

  @Johanna, Håller med dig helt angående Rumänien 2019, det var inte i semifinalen utan redan vid den nationella uttagingen som “felet” begicks och landets finalchanser borde ha varit betydligt större med “Dear Father”.

  Förtydligande: Inga regler bröts naturligtvis utan det är endast en fråga om smak och väldigt starka åsikter. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se