FrankrikeSchlagerpinglan: Förra onsdagen släpptes de 12 bidrag ska tävla i Eurovision France – C’est vous qui décidez!, den nationella uttagning som kommer att utse Frankrikes representant i Eurovision Song Contest 2021.

Efter att ha lyssna på studioversionerna av bidragen i en vecka (och tidigare presenterat mina första intryck av dem) så är det dags för min första franska topp-tio-lista:

Ett av de tävlande bidragen i Eurovision France – C’est vous qui décidez!

Maeva“, Amui

Schlagerpinglans “Eurovision France – C’est vous qui décidez!”-topp-10, 2020-12-16:
1. Maeva“, Amui
2. Voilà“, Barbara Pravi
3. Pourvu Qu’on M’Aime“, Juliette Moraine
4. Je T’Emmènerai Danser“, Terence James
5. On A Mangé Le Soleil“, Cephaz
6. Tutti“, Casanova
7. Bah Non“, Philippine
8. Alléluia“, Andriamad
9. Peux-Tu Me Dire?“, 21 Juin Le Duo
10. Amour Fou“, Poney X
11. Magique“, LMK
12. Paris Me Dit“, Ali

Schlagerpinglan: Fortfarande, precis som efter den första genomlyssningen, så tycker jag att detta är ett förvånansvärt stark startfält. Än så länge har jag ingen klar favorit men märker att speciellt två bidrag redan vuxit till sig (“Voilà” och “Pourvu Qu’on M’Aime“) medan två andra (“Alléluia” och “Peux-Tu Me Dire?“) inte längre känns lika intressanta. Nåja, det är långt kvar tills finalen i januari så än kan mycket hända. 😀

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2021“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna” för fler länders pågående nationella uttagningar och presenterade potentiella ESC 2021-bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Frankrike 2021: Schlagerpinglans topp-10 (20-12-16)”

 1. Adri

  Alléluia! 😀

  Plan B: ”Voilá”

  Annars finns mycket bra! Den enda jag aktivt hejar emot är ”Pourvu qu’on m’aime”. Måtte den inte vinna! 🙂

 2. Micke

  Årets hittills vackraste bidrag? Kampen står mellan två bidrag i franska uttagningen. Grymt svårt att välja men just nu väljer jag “Pourvo Qu’on M’aime”. Snacka om att hela bidraget skriker ut Frankrike. Det gör iofs även min tvåa “Voila”. Måtte nån av dem vinna

 3. Adri

  Om inte jag visste bättre skulle jag gissat att ni sätter ”Pourvu qu’on maime” så högt bara för att jävlas med mig. It got nothing ju.

  Den påminner allt för mycket om den fasansfulla låtjäkeln som Frankrike skickade 2015 (men bättre än den dock). Jag tror dock inte jag ska vara orolig. Jag blir förvånad om den faktiskt vinner. Men lite förvånad över att se er hålla den högt.

 4. Micke

  ”Pourvu qu’on maime” luktar av det finaste franska vinet du kan tänka dig Adri och allt annat runt ett äkta Frankrike. Där är anledningen till att jag gillar låten. Den har legat fyra av de sex bidrag jag hittills tagit till mig ordentligt ESC 2021. Den är dock på klar uppgång och är väldigt nära att gå i topp nu. Tråkigt att du inte känner det som vi övriga uppenbarligen gör Adri. Vem vet det finns tid kvar.

  Dess chans att vinna bryr jag mig dock inte ett skit om. Jag går efter det jag gillar och inte efter vad jag tror har chans att vinna.

  Frankrike har haft en förmåga att välja på märkliga sätt. Minns exempelvis 2019 då det i deras uttagning fanns två mäktiga bidrag men de valde istället ett “för sakens skull” bidrag. Hoppas slippa sånt i ESC 2021

 5. Schlagerpinglan

  @Adri, Det finns sämre låtar än “N’oubliez Pas” att likna, speciellt då jag gillade även den. 🙂 Men nej, jag blir förvånad om “Pourvu Qu’on M’Aime” placerar sig bättre än “Voilà”, men man vet aldrig. 😉

 6. Micke

  @Adri vi är inte EMOT DIG som du sa men även här är jag på motsatt sida 🙂 Jag älskade “N’oubliez Pas” i studioversion. Sen blev det tyvärr lite för mycket militäriskt live men även där ett starkt bidrag. Tyvärr tror jag den fällde sig själv på det militäriska. Det luktade Frankrike om den med och med det vinner man mig. Alla länder som satsar på det nationella i sina bidrag är plusvarianter för mig. Finns det något värre än att höra exempelvis Turkiet helt plötsligt sjunga på engelska? Kanske för det gäller alla jä…… länder som nedlåter sig till att sjunga på engelska istället för sitt eget språk

 7. Adri

  Micke: Hmm inte så konstigt då kanske. Jag gillar ju inte vin – franskt eller ej. Mer för öl eller blandade drinkar myself.

  Håller med. Vem som vinner är i slutändan mindre viktigt, men blir ändå glad för om den förlorar minskar chansen (eller risken) att man behöver höra den mer än nödvändigt! 🙂

  Men alltså… jag välter. Det finns alltså folk som gillar “N’oubliez pas”. Det gör mig lite förbryllad. Fruktansvärd är den. Tråkig och obehaglig med en minst lika tråkig (om än inte lika obehaglig) sångerska. Yikes.

 8. Micke

  Tror Adri behöver komma iväg ut lite snart så han blir på det vanliga goa humöret igen

 9. Micke

  Smilegubben kom inte med 🙂

 10. Adri

  Micke: Det finns inget för mig att hämta där ute i världen. Jag trivs gott i min soffa 🙂 Men jag är väl glad? 🙂 Iaf så glad som ett skitår som 2020 kan tillåta. Don’t you worry!

  + det är bästa tiden på året! Jag klagar inte 🙂

 11. Micke

  Bästa tiden på året Adri är när dec-jan är över. Då går hoppet upp igen om vår o sommar 🙂

 12. Adri

  Micke: Nja. Du och jag är helt olika har jag märkt. Min favoritvecka – alla år – är MH-veckan. Den är faktiskt bättre än Eurovision-veckan t.o.m. Och vi är mitt i den nu.

  Men helt ärligt tror jag att all tid före pandemin är historia kommer suga rätt så jäkla hårt. Och sen några års återhämtning. Så min förutsättning: 2020-talet överlag kommer vara fruktansvärt.

  Menmen, nu ska jag försöka sluta vara en gnällig, blöt filt.

  Nu är Eurovision-säsongen i sin startsträcka och såhär långt:

  • Frankrike: Jag gillar ”Voilá” och ”Voilá” lär absolut vinna. Men mina tummar hålls ändå för ”Alléluia”.
  • Bulgarien: Såklart vill jag höra alla kandidater. Men jag gillar verkligen ”Ugly Cry” 🙂
  • Israel: Faktiskt inte speciellt glad i nån av dessa. Tur att allt bara är ofärdiga demos. För Eden förtjänar tamigtusan mer!
  • Albanien: ”Pendesë” är min vinnare absolut. Men ser mer än gärna ”Zjarri Im” eller Orgesa Zaimi’s låt i Rotterdam! (Eller iaf i sändningen från Rotterdam).

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se