Finland Tidigare har TV-bolaget YLE avslöjat att de valt ut de sju finalister som kommer att tävla i Finlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2021, UMK 2021, samt att de kommer att presenteras den 19:e januari.

UMK

Nu står det inte bara klart att presentationen kommer att genomföras redan den 13:e januari utan även att de planerar att spela upp de sju text-videorna, en per vardagskväll, på Yle TV1 med start den 14:e januari. Förutom själva videorna sänds även ett kortare “UMK21: Hur kom låten till?“-avsnitt till varje video. (Källa och grafik: YLE)

Schlagerpinglan: Som sagt, Aksel (Finlands ESC 2020-representant) skickade inte in något bidrag till UMK 2021 men Tapio Hakanen (YleX:s musikchef och chef för uttagnings-juryn) har talat sig så varm om de inskickade bidragen att jag har väldigt höga förhoppningar. Förhoppningsvis får vi se både några av de “flertal forna ESC-representanter” och “lovande nykomlingar” som sades ha skickat in bidrag. Variation förnöjer. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Finland i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se