FinlandEfter att TV-bolaget YLE bekräftat att de även inför Eurovision Song Contest 2021 tänker arrangera den traditionella, nationella uttagningen UMK för att utse Finlands tävlingsbidrag så sade sig den förra UMK-vinnaren Aksel Kankaanranta vara intresserad av att delta.

I en intervju avslöjar han nu att han till slut beslöt sig för att inte skicka in något bidrag. Att han inte blivit erbjuden ett wildcard till uttagningen ser han däremot inte som några problem då han inte ville ha någon specialbehandling. Vad gäller ett eventuellt UMK-deltagande i framtiden så stänger han inga dörrar utan ser det som en möjlighet.
(Källor: voice.fi och wiwibloggs.com)

Finlands bidrag i Eurovision Song Contest 2020:

Looking Back“, Aksel

Schlagerpinglan: Det var ju lite tråkigt att höra. Jag hoppades att Aksel skulle vara en av de sju UMK 2021-artister som YLE planerar att presentera den 19:e januari.

Nåja, allt har sin tid och kanske får vi återse Aksel när han hittar det där speciella bidraget som inte bara har en chans att vinna UMK utan även att ta sig till ESC-finalen. Hur mycket jag än själv älskade “Looking Back” så tror jag inte att det var något bidrag som hade alltför stora finalchanser. Som sagt, kanske visar det sig att allt var för det bästa. Jag önskar i alla fall Aksel all lycka i framtiden. 😀

Så här långt verkar 20 ESC 2020-artister vara klara för Rotterdam 2021 medan listan på ESC 2020-artister som inte ser ut att nå Rotterdam 2021 växer sig allt längre.

Innan ländernas ESC 2021-val presenterats så kan man så klart inte veta helt säkert men internval som Cyperns Sandro, Frankrikes Tom Leeb och Tysklands Ben Dolic samt nationella final-vinnare som Vitrysslands VAL, Albaniens Arilena Ara, Danmarks Ben & Tan och Norges Ulrikke Brandstorp ser, precis som Aksel, inte ut att dyka upp i ESC 2021. Kanske ett annat år?

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Finland i ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Finland 2021: Aksel skickade ej in något bidrag till UMK 2021”

 1. Adri

  Inte heller Kroatiens Damir såg jag idag. Han kommer inte delta i Dora. Enligt en wiwibloggs-artikel.

  Såklart är det tråkigt för dem. Men för mig som konsument av programmet är det faktiskt for the better. Jag stängde 2020-dörren när tävlingen lades ner. 2021 ska vara ett nytt år 🙂 Så jag vill inte se en upplaga som i princip kopierar 2020 🙂 20 artister räcker.

  Fast nu går jag emot mig själv för jag vill se Little Big och Athena Manoukian 2021 också 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag tackar för nyheten och instämmer i önskningen att 2021 inte ska bli en kopia av 2020… samt att jag håller tummarna för att Little Big sällar sig till de artister som trots allt får en extra chans. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se