VitrysslandTV-bolaget BTRC har börjat söka efter bidrag inför valet av Vitrysslands tävlingsbidrag i Eurovision Song Contest 2021. Om det blir någon nationell final är i nuläget fortfarande oklart men någon inledande live-sänd audition blir det däremot inte denna gång.

Sedan tidigare vet vi att ESC 2020-representanterna VAL inte kommer att bli valda, men de som känner för att tävla för Vitryssland (både inhemska och utländska artister) är välkomna med sina förslag fram till och med den 31:a januari.

Sångare och band upp till sex personer kan ladda upp sin låt (ett bidrag per artist) på TV-bolagets hemsida. Detta året räcker det inte med en välputsad studioversion utan det är inspelade live-framträdande som efterfrågas.

När alla förslagen tagits emot så kommer en expertpanel att fälla avgörandet. P.g.a. pandemin så har formatet ännu inte klubbats, vilket kan betyda att det eventuellt inte blir någon nationell final alls utan att panelen själv väljer ut vinnaren. (Källor: tvr.by och wiwibloggs.com)

Vitrysslands senaste ESC-bidrag:

Da Vidna“, VAL

Schlagerpinglan: Hmm… den vitryska live-auditionen brukar vara en av höjdpunkterna på ESC-säsongen så även om det var väntat så tycker jag att det var sorgligt att nås av nyheten. Nåja, förr eller senare så kommer den förhoppningsvis tillbaka. 🙂

Vad gäller den nationella finalen så ser jag ju gärna att de får ihop ett startfält och kan bjuda på en show med ett flertal tävlande… men med tanke på omständigheterna som råder så vore det kanske bäst att låta allt vila ett år och låta expertpanelen göra valet fullt ut. Vi får helt enkelt vänta och se vad som händer. 🙂

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Vitryssland 2021: BTRC söker bidrag inför Eurovision 2021”

  1. Adri

    Även om detta på det stora hela var en nyhet som var “sådär” så känns det i varje fall klokt att de vill ha in live-versioner. Ingen mer skräck om att artister ska fullständigt bomba live, i alla fall 🙂

  2. Fredrik

    Om ni missat det så har Belarus en galen diktator och den artisten som ställer upp kommer bli hatad av folket. Tonåringar har dött pågrund av diktatorns OMON polis. Folket har en röd vit revolution just nu. Tv bolaget är ägt av diktatorn så ingen kommer ställa upp. De ska diskas tycker jag.

  3. Schlagerpinglan

    @Fredrik, Jag tror inte att någon har kunnat undgå vad som händer i landet, lika lite som någon kunnat missa att det var en diktatur när de deltog första gången 2004. Många har varit negativa till deras deltagande från början, vilket jag har stor förståelse, men personligen så tror jag inte så mycket på att isolera länder.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se