Israel TV-bolaget KAN har presenterat resultatet av den första omröstningen inför valet av Eden Alenes och Israels tävlingsbidrag i Eurovision Song Contest 2021, där nio demoversioner tävlade om tre finalplatser.

Två av låtarna var tänkta att väljas ut av onlineröster medan den tredje skulle utses av en kommitté, men resultatet av omröstningen visar att hela topp-tre gick vidare då kommittén (utan att veta om resultatet på förhand) valde ut tittarnas tredjeplacerade bidrag.

Ni ser resultatet här nedan, bortsett från de tre topp-bidragens placeringar och röstandelar för att inte påverka röstningen i den andra omröstningen som inleds den 19:e januari.

Smakprov på finallåtarna i Israels ESC 2021-uttagning:

Resultatet av den första omröstningen i Israels ESC 2021-uttagning:

Vidare till final (i alfabetisk ordning, totalt 45,4% av rösterna)
La La Love demoversionlåttext ?
Set Me Free demoversionlåttext ?
Ue La La demoversionlåttext ?
Bidrag som ej gick vidare (totalt 54,6% av rösterna)
4. “Shoulders” demoversionlåttext 12,1%
5. “Spilling Magic” demoversionlåttext 10,4%
6. “Can’t Stop a Hurricane” demoversionlåttext 8,9%
7. “Flying” demoversionlåttext 8,7%
8. “Coming Out” demoversionlåttext 7,3%
9. “Rise Up Today” demoversionlåttext 7,2%
(Källa: wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Alla skriverier om att “Shoulders” skulle vara en stor fan-favorit kan eventuellt ha varit en PR-kupp som inte fått önskad effekt, då det inte räckte till mer än en fjärdeplacering. Hur som helst så fick de som röstade online vidare alla sina topp-bidrag, vilket får ses som det bästa möjliga resultat för majoriteten, dit jag själv för en gångs skull kan räkna mig. 😀

Nu hoppas jag bara, som jag skrev tidigare, att de nyinspelade versionerna ska visa klart och tydligt vilken av de återstående tre låtarna som är det bästa valet för Eden. 🙂

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Israel i ESC 2021“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2021 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Israel 2021: Resultatet av den första omröstningen”

  1. Adri

    Efter att ha bekantat mig lite mer med låtarna vet jag att jag hejar (so far) mest på ”Set me Free” – tyvärr för jag tror minst på den. Den jag gillar minst är ”Ue la la”.

    ”La la love” är en utomordentlig mediokritet. So far.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se