Island Internvalda Daði Freyr och hans grupp Gagnamagnið uppges nästan vara klara med det bidrag som de kommer att representera Island med i Eurovision Song Contest 2021, men behöver nu fansens hjälp.

Daði vill ha med en stor a cappella-kör i låten och ber därför fansen att skicka in sina ljudfiler till gagnamagnidchoir@gmail.com senast den 11:e januari. Vilka ljudfiler som efterfrågas hittar ni i Google Drive-mappen här.

Vanligtvis brukar inte inspelad sång vara tillåten i ESC men enligt de nya reglerna så är det tillåtet i Rotterdam 2021 för att möjliggöra mindre delegationer. EBU har dessutom bekräftat att det inte finns någon gränshur många personer som får vara med på den inspelning som används vid liveframträdandet, så en stor kör är helt enligt reglerna.
(Källor: Daði på Twitter och wiwibloggs.com)

Ny officiell video med Islands internvalda ESC 2021-artist:

Feel The Love“, Daði Freyr X ÁSDÍS (3:34 – Jan 1, 2021 – Daði Freyr)

Schlagerpinglan: Det här var ju ett roligt sätt att utnyttja den tillfälliga(?) regeländringen på och göra fansen delaktiga i ESC-bidraget. Lite förvånad är jag dock över att det inte samtidigt efterfrågas videoinspelningar där fansen ses sjunga men det finns kanske en mer fantasifull vision för framträdandet… eller så kommer det senare. 🙂

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Island i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se