Grekland Efter tidigare rapporter om att internvalda Stefania och hennes låtskrivarteam, bestående av Dimitris Kontopoulos, Arcade och Sharon Vaugh, presenterat fem låtar för TV-bolaget ERT så kom i dag nyheten att valet är gjort.

Det kommer att bli låten “Last Dance” som Stefania ska representera Grekland med i Eurovision Song Contest 2021. Precis som inför den inställda ESC 2020 så är det Fokas Evangelinos som kommer att stå för utformningen av Stefanias scenframträdande medan musikvideon, som filmas i februari, återigen blir ett verk av Kostas Karydas.

Last Dance“, som sägs vara en uptempolåt i 80-tals-pop-stil med en text som lär beröra pandemin och händelser i livet som unga människor missar, ska nu spelas in i en slutlig version och förväntas att släppas i mars. (Källor: eurovision.tv, wiwibloggs.com, esctoday.com)

Greklands internvalda ESC 2021-artist:
Stefania
Stefania (Foto: ERT)

Schlagerpinglan: Eftersom min förhoppning på bidraget var att det skulle låta mindre JESC än ESC 2020-bidraget “SUPERG!RL” och inte vara någon ballad så blev jag väldigt glad över att läsa wiwibloggs William Lee Adams tweet där han beskriver “Last Dance” som en mer vuxen Stefania med en låt med 80-tals-pop-vibbar. Så här långt så låter det bra. 😀

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Grekland i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se