Frankrike France TV har avslöjat fler detaljer kring “Eurovision France: C’est Vous Qui Décidez!“, den nationella uttagning som kommer att utse Frankrikes bidrag i Eurovision Song Contest 2021:

Vinnaren kommer att utses i två steg där tittarna först utser sju bidrag, av totalt 12 tävlande, som går vidare till den avgörande delen. Juryn får även rädda vidare ett bidrag till denna del. Därefter kommer 50/50 tittar- och juryröster att utse segraren av de åtta superfinalisterna.

Eurovision France: C’est Vous Qui Décidez! – Jurymedlemmarna:

Eurovision France - C'est vous qui décidez!
(Grafik: France TV, lånad från eurofansradio.com)

Juryn kommer att bestå utav tio medlemmar, däribland ESC-vinnarna Marie Myriam och Duncan Laurence, modedesignern Jean-Paul Gaultier och Frankries 2016-representant Amir. Se samtliga jurymedlemmar här:

Eurovision France: C’est Vous Qui Décidez! – Jurymedlemmarna:

Amir (ESC 2016-sexa) Chimène Badi (nationell deltagare 2019)
Marie Myriam (ESC 1977-etta) André Manoukian (nationella juryn 2019)
Jean-Paul Gaultier (mode-designer) Elodie Gossuin (ESC-röstuppläsare 2018)
Natasha St-Pier (ESC 2001-fyra) Agustín Galiana (spansk skådespelare och sångare)
Duncan Laurence (ESC 2019-etta) Michèle Bernier (skådespelerska, författare, regissör)

Vilket datum showen kommer att sändas har ännu ej avslöjats. (Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Sist jag sammanställde min personliga topp-tio-lista av de tolv tävlande bidragen så var det speciellt sex bidrag som jag tyckte bättre om än de övriga, så formatet med att låta åtta bidrag gå vidare till superfinalen tycker jag låter som en bra idé. Det är m.a.o. endast fyra bidrag som missar den avslutande omröstningen vilket talar för att det ska finnas något kvar att heja på hur “dåligt” den första omröstningen än går. 😀

Hur jag rangordnar de franska bidragen i dag vet jag ännu inte utan jag får återkomma med en uppdaterad lista under kvällen. I dag är det trots allt en månad sedan de släppte de franska finalisterna, så det är dags. På återseende. 🙂

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Frankrike 2021: Stjärnfylld jury vid den franska finalen”

 1. Micke

  Ok fick svaret sekunder efter jag frågade på annan plats 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke. Så bra. 😀

 3. Micke

  Ja tydligen vet inte du heller när Frankrike har sin uttagning. Då vet nog ingen 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Ingen som vill dela med sig av uppgifterna i alla fall. 🙂

 5. Adri

  Fasen vad kul att Jean-Paul Gaultier ska sitta i juryn. Han ligger ändå bakom några av mina absoluta favorit-“vardagsparfymer”. Så jag är ett stort fan, stort! (Även om jag helt ärligt blev chockad när jag såg hans namn i listan för att jag i ett svagt ögonblick blandade ihop honom med Versace, som ju är död sen länge).

  Menmen, utöver att göra goda dofter så får man väl hoppas då att han även har en musiksmak som heter duga 🙂 Jag har förstått att han ska få designa vinnarens Eurovision-klädsel vilket gör det hela lite konstigt tycker jag. Då kanske han inte tänker så mycket på låten utan mer på “vem här vill jag helst styla?”. Aja, det är ett problem för en annan dag.

  Gällande låtarna är jag kvar på att heja på “Alléluia” även om det känns som att hela upplagan är ett onödigt måste för “Voila” kommer ju vinna. We all know it! 🙂 Jag gillar den med, så jag klagar inte. Men hellre “Alléluia”.

  Vad gäller sändningsdatumet har de alltid sagt att de ska gå av stepeln någon gång i januari. So far so good, men de har till exempel inte bestämt huruvida de ska ha publik, och i så fall antal. En av de ansvariga sa “Jag hoppas såklart vi kan ha det på normalt vis, men vi måste vara realtistiska”. Och den sägningen får mig att tro att det eventuellt skjutits upp. Jag hatar att vara pessimistisk och är oftast inte det, men det finns NO WAY att de kan ha en vanlig publikanordning i januari, men samtidigt hålla en ansvarsfull covid-show. Framförallt inte när man tänker på hur otroooooligt långsamt vaccinet verkar distribueras just i Frankrike.

  Så antingen var det en inte helt genomtänkt sägning, eller så skjuter de upp. Själv gissar jag på det förstnämnda! 🙂 Hoppas det också, för snart vill jag utöka ESC21-upplagan så att det inte bara är Albanien där! 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Adri, Jepp, “någon gång i januari” har det sagts hela tiden och förhoppningsvis så gäller det fortfarande. 🙂

  Jag tycker också om “Voilà” men än så länge så ger den inte mig några wow-känslor. Kanske händer det i finalen, eller så är det kanske någon annan låt som överraskar. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se