Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 6:e februari (då Melodifestivalen 2021 inleds) kommer jag här på bloggen att presentera en personlig favorit från andra länders “Melodifestivaler” per dag.

Gemensamt för alla 33 är att de deltog i ESC-uttagningen men inte vann.

Är ni intresserade av att få en liten inblick i hur andra länder valt ut sina Eurovision-bidrag genom åren så kan ev. denna nedräkning vara av intresse, annars så kan ni ju alltid ta en titt på mina tidigare nedräkningar där jag listat mina finalist-favoriter och icke-finalist-favoriter som inte lyckats att vinna Melodifestivalen.

Nedräkning till Melodifestivalen 2021! – Plats 27 av 33 – Tyskland 2008:

Forever Or Never“, Cinema Bizarre (Tyskland 2008)

Schlagerpinglan: På plats nummer 27 på listan över bidrag som deltog i, men inte vann, sina respektive nationella ESC-uttagningar har jag placerat “Forever Or Never” med Cinema Bizarre från Tyskland 2008. Det sades att huvudsångaren var sjuk vid finalen… men oavsett så tyckte jag att Cinema Bizarre lät så mycket bättre än vinnarna No Angels.

Tyskland

Tyskland 2008 – “Wer singt für Deutschland?” – Topp-tre:

Placering, Bidrag, Artist: Första omröstningen Andra omröstningen
1. “Disappear“, No Angels gick vidare 50.5%
2. “Hinterm Ozean“, Carolin Fortenbacher gick vidare 49.5%
– – – –
– “Forever or Never“, Cinema Bizarre utslagen
(Källa: wikipedia)
Schlagerpinglan: Tyskland är ett av de länder som var med vid starten av Eurovision Song Contest 1956 och de tillhör även Big Five-länderna som betalar mest till tävlingen och därför är garanterade en plats i finalen varje år. Anledningen till att denna regel uppkom är att Tyskland tvingats att stå över ESC 1996 efter att de ej klarade av att kvala in enligt de regler som gällde vid tidpunkten, vilket inte uppskattades av TV-bolaget.

Genom åren har Tyskland i huvudsak använt sig utav olika nationella uttagningar för att utse sina ESC-bidrag, med ett par internval lite då och då. 2008 använde de sig utav den nationella uttagningen “Wer singt für Deutschland?” som bestod utav en final där fem artister valts ut av TV-bolaget NDR:s expertpanel och några stora skivbolag. Varje artist var tilldelad en stjärn-supporter i form av en känd nyhetsuppläsare, en tidigare ESC-representant, en sångerska, en komiker och en skådespelare.

I finalen framförde de fem artisterna sina bidrag live innan det var upp till tittarna att rösta vidare två bidrag till den andra röstningsomgången. Publiken på plats hade Carolin Fortenbacher som favorit men när alla tittarröster räknats ihop var det No Angels som vann den andra (mycket jämna) omröstningen.

I Eurovision Song Contest 2008 blev det en 23:e-plats i finalen för No Angels, vilket varken var första eller sista gången landet fick en lite mer blygsam placering på 2000-talet. Bl.a. så hamnade Tyskland i botten-två vid inte mindre än fyra gånger 2015-2019 men tack vare en imponerande fjärdeplats 2018 för “You Let Me Walk Alone“ med Michael Schulte (och ett fint mottagande för ESC 2020-bidragetViolent Thing“ med Ben Dolic) så finns det inget tvivel om att publiken är villiga att rösta på de tyska bidragen när de hör något de gillar.

Vad Tyskland tänker bjuda på i ESC 2021 har de ännu ej avslöjat, bara att de gör ett internval och att det valet är klart.

Se “Tyskland i Eurovision Song Contest” för landets samtliga ESC-bidrag och resultat.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se