Tyskland Den tyska sidan eurovision.de har rapporterat om en intervju som delegationschefen Alexandra Wolfslast gjorde med radiokanalen NDR Blue. Där avslöjade Alexandra att Tyskland valt ut den artist som kommer att representera landet i Rotterdam 2021. Hela intervjun hittar ni här.

Som det avslöjats tidigare så var en av de två expertpanelerna, d.v.s. den med de 100 ESC-fansen, involverade i det interna valet redan från början. Väldigt många artister och runt 300 låtar var anmälda och efter ett flertal utgallringar och matchningar av låtar och artister, så kom de ner till först 100, sedan 50 och till slut 20 kombinationer.

Tysklands senast utvalda bidrag till Eurovision Song Contest:

Violent Thing“, Ben Dolic (Ben är inte Tysklands ESC 2021-val)

Den sista fasen i uttagningen bestod i att artisterna fick göra videoinspelningar av sina framträdande, vilket var nytt för i år. Detta steg har lagts till för att man inte bara ska gå efter låt och sångröst utan även kunna bedöma både karisma och scenshow. Efter att båda jurygrupperna, nu även den med de 20 internationella jurymedlemmarna, sett videorna så gjorde de sitt val.

Hela uttagningen sker bakom stängda dörrar, vilket gör att det blir intressant för redan etablerade artister att söka sig dit då det inte finns någon förlorare utan bara en vinnare. Alexandra gjorde inga avslöjanden men medgav att det fanns många kända namn bland de sökande 2021.

Något datum för när den utvalda artisten ska presenteras har ännu ej avslöjats.
(Källa: wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Rent teoretiskt så låter det ju som att den tyska metoden är ett effektivt sätt att välja ut ett ESC-bidrag på. Att först få fram bra artister och bidrag för att sedan göra de bästa kombinationerna och se hur slutresultatet kommer att se ut verkar ju vara idealiskt. Att sedan låta några lyssna på låtarna ett flertal gånger medan några andra inte kommer in i processen förrän i slutskedet ger även det intressant information inför slutvalet.

Visst missar man de osannolika kombinationerna som verkligen hade wow:at ESC-publiken (då låt och/eller artist väljs bort redan i ett inledande skede) och man kan aldrig förutse eventuella världshändelser som ger extra tyngd åt vissa bidrag o.s.v… men alla sätt har ju sina svagheter. Detta internval känns dock, på pappret, som ett av de bättre. Hur bra det gick denna gång får vi veta i maj 2021. 😀

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se