sverige I morgon, onsdagen den 13:e januari, kommer SVT att presentera startordningen som de 28 tävlingsbidragen kommer att ha i de fyra inledande deltävlingarna av Melodifestivalen 2021.

Ni kan följa presentationen via Instalive från klockan 07:45. Förutom startordningen så kommer det att bjudas på analyser och kommentarer av bl.a. tävlingsproducent Karin Gunnarsson samt finnas möjlighet att ställa frågor i livechatten.

För att se livesändningen så klickar ni på Melodifestivalens profilbildInstagram när sändningen börjat. (Källa: Melodifestivalen på Instagram)

De 28 artister som deltar i Melodifestivalen 2021
Melodifestivalen 2021
Melodifestivalen 2021 – Startfältet (Grafik: Melodifestivalen på Twitter)

Schlagerpinglan: Även om startordningen i sig inte tillhör det som jag personligen ser fram emot mest när det gäller Melodifestivalen så måste jag erkänna att jag känner mig ganska förväntansfull. Om inget annat för att vi nu på allvar börjar närma oss en startklar tävling. 🙂

Att få ta del av vilka bidrag som produktionen tycker är lämpliga inledningar och avslutningar på de olika deltävlingarna säger ju bara det en del om startfältet. Dessutom är det alltid intressant att höra lite om hur de resonerat kring arbetet med startordningen. Det blir till att sätta väckarklockan på en lite annorlunda tid i morgon m.a.o.. 😀

Relaterad information: Fler Eurovision-relaterade händelser denna vecka hittar ni på min Veckoschema-sida medan Eurovisionkalendern 2021 innehåller hela säsongens inplanerade ESC-händelser.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Melodifestivalen 2021: Startordning presenteras i morgon”

 1. Mr A

  Den stora frågan är, vilket blir det 1000e bidraget sen MF startade på 50 talet?

 2. Engsla

  Har du koll på hur många låtar som har varit med så här långt?

 3. Mr A

  Tyvärr inte.

 4. Adri

  Två saker:

  1. Jag märker att varje rad på bilden ovan innehåller sju deltagare. Jag hoppas inte det är någon “sneak peek” till hur de är uppdelade. Jag tror inte det heller, men jag tycker ordningen är så random annars. Men ja, jag tror inte det. Det känns konstigt att ingen av de stora favoriterna skulle vara i fjärde delheatet till exempel.

  2. Frankrikes final är bekräftad till 30e januari 🙂

 5. Schlagerpinglan

  @Mr A, Intressant fråga ja. Värd att göra lite efterforskningar i. 🙂

  @Adri, Tackar. Jag började nästan tro att de försökte dra ut på det ännu längre. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se