Norge Nu på lördag den 16:e januari inleder TV-bolaget NRK Norges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2021 genom att sända den första semifinalen av Melodi Grand Prix 2021.

Förutom de fyra semifinalisterna, som tävlar om en plats i finalen och som ni kan lyssna på här, så kommer två finalklara bidrag, av de sex som ni kan läsa om här, att framföras. Redan nu kan man lyssna på studioversionen av veckans båda förkvalificerade finalister, se TIX bidrag nedan samt KEiiNO:s bidrag här.

Uppdaterat: I MGP-semifinalen uppgav TIX att “Ut Av Mørket” ursprungligen skrevs på engelska men när det beslutades att han själv skulle framföra den översattes den till norska. TIX kommer att tävla med “Fallen Angel” i MGP 2021-finalen.

Det andra finalklara “MGP 2021”-bidraget:

Ut Av Mørket“, TIX (text och musik: Andreas Haukeland)

Schlagerpinglan: Till skillnad från KEiiNO:s bidrag (som jag hade stora förväntningar på) så är TIX en artist jag aldrig hört talas om och därför hade jag inga förhandstankar om bidraget alls. Resultatet blev dock detsamma: en stor positiv överraskning. 🙂

Den första genomlyssningen visade sig vara en väldigt behaglig upplevelse. En mycket trevlig ballad på norska som jag troligtvis kunnat placera som etta i ett flertal ESC-uttagningar genom åren. Just Norges MGP 2021 verkar dock bli så pass fullspäckat med starka låtar att det ska bli intressant att se var “Ut Av Mørket” till slut hamnar.

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Norge i ESC 2021“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2021 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Norge 2021: Lyssna på TIX MGP 2021-låt”

 1. Mr A

  Helt ok, kan säkert gå bra i toppen.

 2. Mr A

  1000e bidraget I MF:

  [a] Inför det fjärde bidragets framförande i den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2020 sade programledaren David Sundin att “Nu har det blivit dags för det 963:e bidraget i Melodifestivalens historia, och ja, ni har räknat rätt. Det betyder alltså att det tusende bidraget någonsin kommer att visas som startnummer tre i deltävling två år 2021.”[2]

  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Melodifestivalen

  Låten måste då vara:

  WAHL feat. SAMI 
  Låt: ”90-talet”

  Låtskrivare: Sami Rekik, Christopher Vahlberg, Josefin Glenmark, Jesper Welander, Andreas Larsson

 3. Micke

  Ett riktigt, riktigt medelbidrag. Skulle aldrig kunna kalla det dåligt på samma sätt som jag aldrig skulle kunna kalla det bra.

 4. Mats Wältare

  Detta är min personliga favorit jag älskar den här låten och hoppas att den vinner 🙂

 5. Ukrainare

  Aja, här blev man faktiskt lite besviken! Innan jag hade hört låten så hade jag förhoppningar på att det skulle vara något i stil med “Versace” (https://m.youtube.com/watch?v=src5tb72O9o) eller “Bergen” (https://m.youtube.com/watch?v=Nvjtf_jMLoQ), men så blev det inte. Nåväl, jag är inget stort fan av ballader men hoppas detta kommer att växa sig starkare med fler lyssningar!

 6. Engsla

  Mr A, tack så mycket för att du luskade rätt på infon om tusende MF-bidraget 🙂

 7. Engsla

  På plussidan här är ju att de sjunger på norska. Instämmer annars med Mickes omdöme.

 8. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jag instämmer med Engsla. Tack så mycket för infon. Jag blev själv lite förbryllad när det gällde de tidiga uttagningarna (med semifinalsbidrag det inte finns så mycket info om) och visste inte riktigt hur jag skulle räkna, men om uppgifterna kommer från SVT så får det väl ses som det korrekta sättet att räkna på. 🙂

 9. Mr A

  Jo, jag höll på en stund innan jag hittade infon om 1000e bidraget.

  Denna norska låt kan nog vara en vinnarlåt om det är bra på scen.

 10. Helena

  En skön ballad på norska, fast låter inte riktigt som en vinnarlåt. Läste att TIX varit med och skrivit “Sweet but Psycho” med Ava Max samt medverkat i norska Paradise Hotel. I min värld är det första en merit och det andra inte lika bra, men han har säkert många fans som kommer att rösta på honom.

 11. Ukrainare

  Wow. Jag gillar både TIX och Ava Max, men visste inte att TIX var en av låtskrivarna som varit med och bidragit till “Sweet but Psycho”. Detta var väldigt intressant att få veta!

 12. Adri

  Denna låten är iaf mycket bättre än ”Sweet but psycho” som jag inte alls gillar faktiskt. Sjukt irriterande låt. Att han eventuellt har varit med i Paradise Hotel ser jag som ett stort plus. Det är ju världens bästa tv-program utöver typ Melodifestivalen, ESC och det mesta som Filip och Fredrik gör!

  Men oavsett i vilka sammanhang han synts i tidigare så gillar jag faktiskt denna låt. Den har något! Men det är ju ingen vinnare! 🙂 Men än håller Norges uttagning absolut hyfsad standard! 🙂

 13. Mr A

  Tycker alltid det är svårt att gissa vinnare när man hört studioversioner och videos. De kan ju faila rejält både vokalt och showmässigt live på scen.

 14. Schlagerpinglan

  @Mr A, Ja, utan att ha hört alla låtar framföras live (eller vet med sig att artisterna i fråga kan leverera liknande låtar live) så är det lite väldigts chansartat att börja tippa en vinnare redan nu. Det har hänt mer än en gång att favoriter överraskar negativt (kan vara både sång- och showmässigt) medan oväntade artister skräller med något oväntat positivt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se